Πώς να παρακολουθείτε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Αποφύγετε τα τέλη επίδοσης στα σχέδια κλιμακούμενων ή μετρημένων δεδομένων

Τα πρότυπα δεδομένων ή τα δοσομετρικά δεδομένα είναι ο κανόνας και η απεριόριστη πρόσβαση σε δεδομένα είναι ασυνήθιστη αυτές τις μέρες. Παρακολουθώντας τη χρήση των δεδομένων σας μέσω κινητού τηλεφώνου, μπορείτε να παραμείνετε εντός του σχεδίου δεδομένων σας και να αποφύγετε τις χρεώσεις υπεραξίας ή τις βραδύτερες ταχύτητες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ταξιδεύετε εκτός της κανονικής περιοχής κάλυψης του ασύρματου φορέα σας, επειδή τα ανώτατα όρια χρήσης δεδομένων ενδέχεται να είναι χαμηλότερα από τότε και είναι ευκολότερο να μεταφερθούν άθελα. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να κρατήσετε τις καρτέλες για το πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε.

Εφαρμογές για κινητά

Μπορείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή για το smartphone σας για να παρακολουθείτε τη χρήση δεδομένων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα σας προτού φτάσετε σε ένα προκαθορισμένο όριο:

Έλεγχος χρήσης δεδομένων από συσκευή Android

Για να ελέγξετε τη χρήση του τρέχοντος μήνα στο τηλέφωνό σας Android, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ασύρματο και Δίκτυα > Χρήση δεδομένων . Στην οθόνη εμφανίζεται η περίοδος χρέωσης και η ποσότητα των κυψελοειδών δεδομένων που έχετε χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα όριο δεδομένων για κινητά σε αυτή την οθόνη.

Έλεγχος χρήσης δεδομένων από ένα iPhone

Η εφαρμογή "Ρυθμίσεις" του iPhone περιέχει μια οθόνη Cellular, η οποία παρέχει ένδειξη χρήσης. Πατήστε Ρυθμίσεις > Κινητά και ανατρέξτε στην ενότητα Χρήση κυψελοειδών δεδομένων για τη χρήση της τρέχουσας περιόδου.

Dial-In για τη χρήση δεδομένων

Η Verizon και η AT & T σας επιτρέπουν να ελέγχετε τη χρήση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, καλώντας έναν συγκεκριμένο αριθμό από το ακουστικό σας:

Δικτυακός τόπος παροχής κινητού τηλεφώνου

Μπορείτε να μάθετε πόσα λεπτά χρησιμοποιείτε καταγράφοντας τον ιστότοπο του παροχέα ασύρματου δικτύου και ελέγχοντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Πολλοί πάροχοι έχουν την επιλογή να εγγραφούν για ειδοποιήσεις κειμένου καθώς πλησιάζετε το όριο δεδομένων σας.

Όποια επιλογή και αν επιλέξετε, η παρακολούθηση της χρήσης δεδομένων κινητού τηλεφώνου μπορεί να αποτρέψει την υπερκάλυψη των τελών όταν βρίσκεστε σε ένα κλιμακωτό σχέδιο δεδομένων, περιαγείτε ή θέλετε να αποφύγετε πρόσθετα τέλη πρόσδεσης .