Επεξήγηση των τελών περιαγωγής δεδομένων

Η περιαγωγή αναφέρεται στη συνεχή υπηρεσία δεδομένων που λαμβάνετε όταν βγείτε έξω από την περιοχή κάλυψης του φορέα εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή να πραγματοποιείτε κλήσεις όταν ταξιδεύετε σε διεθνές επίπεδο χάρη σε συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ του παρόχου κινητής τηλεφωνίας και άλλων φορέων εκμετάλλευσης δικτύου.

Η εγχώρια περιαγωγή είναι συνήθως δωρεάν. Δυστυχώς, η διεθνής περιαγωγή συνήθως συνεπάγεται την χρέωση των τελών περιαγωγής δεδομένων που μπορούν να μεταφερθούν πολύ γρήγορα και να γίνουν πολύ δαπανηρά.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα τέλη περιαγωγής δεδομένων με διάφορους τρόπους: πραγματοποιώντας ή λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις, αποστέλλοντας ή λαμβάνετε μηνύματα κειμένου (SMS) ή / και μεταφορτώντας ή ανεβάζοντας οποιοδήποτε περιεχόμενο στο Internet (όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή πρόσβαση σε ιστοσελίδες). Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση των διαφορετικών τύπων τρόπων που μπορείτε να περάσετε με το κινητό σας (wittingly ή όχι).

Φωνητική περιαγωγή και μηνύματα κειμένου

Περιαγωγή δεδομένων

Η περιαγωγή δεδομένων είναι αυτή που πλησιάζει σε πολλούς ανθρώπους. Όλοι έχουμε ακούσει τις ιστορίες φρίκης (συμπεριλαμβανομένου αυτού του ενός ατόμου που χρεώνεται $ 62.000 μετά τη λήψη μιας ταινίας ). Το πρόβλημα είναι ότι η τιμή για τα δεδομένα συνήθως βασίζεται στον όγκο των δεδομένων - σε kilobytes (KB) ή σε megabyte (MB), το οποίο είναι δύσκολο να το βγάλετε έτσι πρέπει να είστε προσεκτικοί για να παρακολουθείτε την κατανάλωση δεδομένων σας. Επίσης, μερικές φορές οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε μπορούν να συνεχίσουν να συνδέονται με το Διαδίκτυο χωρίς να γνωρίζουμε, συνεχίζοντας να προσθέτουμε στο λογαριασμό μας.

Οι κοινές υπηρεσίες που θα υπολογίζονταν στην περιαγωγή δεδομένων, αν το κάνετε πάνω από την κάρτα δεδομένων του κινητού σας και όχι από ένα δίκτυο Wi-Fi , περιλαμβάνουν:

Διεθνείς τιμές περιαγωγής και κάλυψη

Τα ποσοστά περιαγωγής ποικίλλουν ανάλογα με το πού πηγαίνετε και αν είστε μηνύματα κειμένου ή φωνητικές κλήσεις. Διαφέρουν επίσης ανάλογα με τον πάροχο. Ακολουθεί μια επισκόπηση για τους κύριους αμερικανικούς ασύρματους φορείς.

Τιμολόγια περιαγωγής Verizon

Από τις 15 Ιανουαρίου 2012, η ​​σελίδα CDMA της Verizon παραθέτει ποσοστά από $ 0,69 ανά λεπτό για χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Μπελίζ, τον Εκουαδόρ και πολλά άλλα. Το Μεξικό είναι 0,99 δολάρια ανά λεπτό. Οι περισσότερες χώρες είναι 1,99 δολάρια ανά λεπτό. Δείτε την πλήρη λίστα εδώ.

Τα γραπτά μηνύματα εντός των ΗΠΑ, του Καναδά, των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ και του Πουέρτο Ρίκο βρίσκονται στις εγχώριες τιμές ανά σχέδιο. Εκτός αυτών των περιοχών, $ 0.50 ανά διεύθυνση κατά την αποστολή και $ 0.05 ανά μήνυμα που λαμβάνετε.

Δαπάνες περιαγωγής AT & T

Τα τέλη περιαγωγής της AT & T είναι πολύ πιο περίπλοκα. Η εταιρεία προσφέρει ένα πακέτο "World Traveller" για 5,99 δολάρια το μήνα, το οποίο σας προσφέρει μειωμένες τιμές περιαγωγής σε πολλές χώρες (αλλά όχι σε όλες) - γι 'αυτό πρέπει να ελέγξετε τη λίστα σύγκρισης για να δείτε αν το σχέδιο σας αξίζει για εσάς. Για παράδειγμα, αν ταξιδεύετε στη Δανία, θα πληρώσετε 0,99 € ανά λεπτό με το Παγκόσμιο πακέτο ταξιδιωτών αντί για το πρότυπο περιαγωγής 1,39 δολαρίων, αλλά εκείνα που πηγαίνουν στα Νησιά Κουκ δεν έχουν έκπτωση. Αυτός ο κατάλογος σύγκρισης που αναφέρεται είναι όπου θα δείτε τις τυπικές χρεώσεις περιαγωγής.

Τα ποσοστά αμοιβής ανά χρήση χρήσης της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων περιαγωγής της AT & T είναι τα εξής: $ 0,50 ανά μήνυμα κειμένου που στάλθηκε και $ 0,20 εισπράχθηκε. $ 1.30 ανά μήνυμα πολυμέσων που στάλθηκε και $ 0.30 παραλήφθηκε.

Τέλος, τα διεθνή ποσοστά πληρωμής ανά χρήση είναι 0,015 δολαρίων ανά κιλοβάτ στον Καναδά και 0,0195 δολάρια ανά κιλοβάτ παντού. Άλλα μηνιαία προγράμματα είναι διαθέσιμα ξεκινώντας από $ 24.99 ανά μήνα για $ 50 ανά MB αν είστε συχνός ταξιδιώτης.

Τα τέλη περιαγωγής της Sprint

Τα τέλη διεθνούς περιαγωγής της Sprint μπορούν να κοστίζουν έως και 4,99 δολάρια ανά λεπτό, παρόλο που, όπως και η AT & T, μπορείτε να πάρετε ένα πρόσθετο πακέτου (για 4,99 δολάρια) για να έχετε μειωμένες τιμές κλήσης ενώ ταξιδεύετε, ονομάζεται Sprint Worldwide Voice. Ένα πρόσθετο προσφοράς για το Roaming του Καναδά $ 2,99 είναι διαθέσιμο που σας δίνει 0,20 € ανά λεπτό κλήσης, εξοικονομώντας σας $ 0,39 από τις τυπικές χρεώσεις περιαγωγής.

Για να βρείτε τα ποσοστά διεθνούς κάλυψης και περιαγωγής της Sprint, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την αναπτυσσόμενη φόρμα για να κάνετε αναζήτηση ανά χώρα ή κρουαζιερόπλοιο ή ολόκληρη αυτή τη λίστα σε μορφή PDF.

Περιλαμβάνονται στη λίστα τυπικοί ρυθμοί δεδομένων GSM 0,19 $ ανά kilobyte, 0,50 $ ανά αποστέλλον μήνυμα κειμένου και 0,05 $ ανά μήνυμα κειμένου που λαμβάνετε.

Τα ποσοστά περιαγωγής της T-Mobile

Η T-Mobile διαθέτει ένα παρόμοιο πλαίσιο για την εξεύρεση διεθνών τιμών περιαγωγής ανά χώρα ή κρουαζιερόπλοιο. Ο Καναδάς είναι 0,59 δολάρια ανά λεπτό, η Ταϊλάνδη 2,39 δολάρια ανά λεπτό.

Για τα δεδομένα, παίρνετε πακέτα σε MB: 10MBs δεδομένων στον Καναδά θα σας τρέξει $ 10? σε άλλες χώρες $ 15.

Επίσης γνωστό ως: περιαγωγή δεδομένων