Πώς να διαμορφώσετε το ραδιοφωνικό σας πρόγραμμα

Σε μερικούς ανθρώπους, η μορφή είναι μια βρώμικη λέξη. Προκαλεί εικόνες από συμβούλους προγραμμάτων ή ραδιοφωνικούς συμβούλους που στέκονται σε αποστειρωμένα γραφεία και ρίχνουν πάνω στη δομή της τυπικής ώρας προγραμματισμού του ραδιοφωνικού σταθμού τους.

Μια εποχή ραδιοφωνικών σταθμών

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ραδιόφωνο βρίσκεται σε μια εποχή που κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μια υπερβολικά διαμορφωμένη ύπαρξη. Η νέα μορφή JACK που υιοθετείται σε ολόκληρη τη χώρα μπορεί να θεωρηθεί ως αντίδραση σε αυτό. Είναι ένα είδος μορφής κατά των μορφών - τουλάχιστον αυτό είναι μέρος αυτού που οι προγραμματιστές προσπαθούν να μεταδώσουν στους ακροατές. Μην το σκέφτεστε ως παλιό ραδιόφωνο. σκεφτείτε το ως το ραδιόφωνο σας "σε shuffle" όπως το iPod σας.

Οι σταθμοί JACK ισχυρίζονται ότι έχουν αυξήσει το μέγεθος των μουσικών βιβλιοθηκών τους και ότι έχουν απομακρυνθεί από τους συνήθεις κανόνες σχετικά με το τραγούδι που παίρνει δίπλα σε ένα άλλο τραγούδι, όταν κατά τη διάρκεια μιας τυπικής ώρας συμβαίνει και πόσο συχνά.

Οπωσδήποτε, τα σχήματα έχουν τη θέση τους και αν και συχνά κακοποιούνται, δεν είναι εκ φύσεως κακό. Οι μορφές δίνουν τη δομή και αποτελούν τη σκελετική βάση για τον ήχο ενός σταθμού ή ακόμα και για ραδιοφωνική εκπομπή.

Πώς χρησιμοποιείται ένα σχήμα για την εμφάνισή σας

Τι σημαίνει αυτό για μένα; Λοιπόν, μπορείτε να οραματιστείτε τη δική σας ραδιοφωνική εκπομπή να είναι μια άγρια ​​βόλτα εξωφρενική αναλογία. Εξαιρετική! Αλλά, θυμηθείτε ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι πλάσματα που αναζητούν την τάξη - ακόμη και σε διαταραχή.

Ας υποθέσουμε ότι δημιουργήσατε έναν σταθμό Internet που περιλαμβάνει streaming με η τουρκική λαϊκή μουσική και θα φιλοξενείτε μια παράσταση πέντε μέρες την εβδομάδα με τα μεγαλύτερα ονόματα της τουρκικής λαϊκής μουσικής. Στο ελάχιστο, θέλετε οι ακροατές σας να γνωρίζουν πότε εκπέμπεται η εκπομπή σας. Αν αποφασίσετε ότι θα είναι το βράδυ στις 10 μ.μ., έχετε μόλις διαμορφώσει τον σταθμό σας. Στην πραγματικότητα, η πρώτη απόφαση σχετικά με τη μορφή αποφάσισε την τουρκική λαϊκή μουσική (καλή δουλειά!) Και η δεύτερη απόφαση έβαζε την εκπομπή σας στις 10 μ.μ. Τουλάχιστον τώρα οι ακροατές θα ξέρουν πότε να συντονιστείτε για την εκπομπή σας.

Τώρα, όπως και για την εμφάνισή σας, υπάρχουν ορισμένες συμβάσεις που μπορούν να κάνουν την ακρόαση ευκολότερη, είτε είναι σε σταθμό ροής ή σε Podcast.

Δεν είναι κακή ιδέα να ξεκινήσετε με κάποιο είδος OPEN που εξηγεί τι πρόκειται να ακούσει ο κόσμος και ποιος ακούει. Αν έχετε χορηγό, αυτό είναι ένα καλό μέρος για να τα αναφέρετε.

Το ίδιο ισχύει και για το CLOSE. Για όσους έχουν συντονιστεί στη μέση ή απλά χάσουν την αρχή, το CLOSE τους επιτρέπει να γνωρίζουν τι ακούν, ποιος και ίσως πώς να σας στέλνουν email ή τη διεύθυνση του ιστοτόπου σας.

Αυτές είναι οι βασικές μορφές. Τώρα, θα πάρετε διαλείμματα κατά τη διάρκεια της εκπομπής σας για να παίξετε ένα εγγεγραμμένο διαφημιστικό διαφημιστικό ή ένα εμπορικό για το δικό σας προϊόν ή υπηρεσία; Αν ναι, πόσες "στάσεις" (διαφημιστικά διαλείμματα) θα ενσωματώσετε και πόσο καιρό θα είναι; Ίσως να έχετε ένα Podcast 30 λεπτών και να σταματήσετε για μια ανακοίνωση εμπορικής ή δημόσιας υπηρεσίας δύο φορές: 10 λεπτά στο πρόγραμμα και στη συνέχεια 10 λεπτά αργότερα. Γνωρίζοντας περίπου πότε θα κάνετε αυτά τα διαλείμματα, μπορείτε να προγραμματίσετε καλύτερα κάθε τμήμα της παράστασης που σας περιβάλλει.

Ήδη η μορφή της υποθετικής μας εκπομπής μοιάζει με αυτό:

: 00 ΑΝΟΙΧΤΟΣ
: 10 Διακοπή ρύθμισης
: 20 Ρύθμιση στάσης
: 30 ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η μορφοποίηση μιας εκπομπής συζήτησης είναι πολύ εύκολη και η δομή σας βοηθά να ρυθμίσετε το πρόγραμμα.

Πιο προηγμένη μορφοποίηση

Τι γίνεται αν αποφασίσατε να κάνετε μια εκπομπή Oldies με μουσική από τη δεκαετία του '80; Λοιπόν, δεν έχετε καμία υποχρέωση να σχεδιάσετε τίποτα, αλλά ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε μια μορφή που να εξαπλώνει τη μουσική με τρόπο που:

  1. Επιτρέπει στα τραγούδια σας να περιστρέφονται κατά τη διάρκεια της δεκαετίας εξίσου ανά έτος ή ...
  2. Παρουσιάζει τη μουσική με το ρυθμό, δημιουργώντας "λόφους και κοιλάδες" έτσι ώστε ο ακροατής να μην ακούει πάρα πολλά αργά τραγούδια σε μια σειρά ή γρήγορα αυτά για αυτό το θέμα. Αυτή είναι η τέχνη της μορφοποίησης.

Και όταν δεν μιλάτε ανάμεσα σε τραγούδια, θα υπάρχουν στοιχεία παραγωγής που θα λένε στους ακροατές ποιο σταθμό ακούνε; Αν ναι, πού θα τα τοποθετήσετε έτσι ώστε να μην παρεμβαίνουν πάρα πολύ στη μουσική ή να επαναλαμβάνονται πολύ συχνά ακόμα να παίζουν αρκετά για να είναι αποτελεσματικά;

Όλα αυτά είναι μορφοποίηση και ως άρρωστος του εμπορικού Ραδιοφώνου όπως ίσως να είναι? μην αγνοείτε τη μορφοποίηση απλώς και μόνο επειδή έχει χρησιμοποιηθεί υπερβολικά. Δεν είναι κακό να σκεφτείτε προσεκτικά το ραδιοφωνικό σας σόου και να κάνετε εποικοδομητικές αποφάσεις σχετικά με τον καλύτερο τρόπο παρουσίασής του.