Τρόπος χρήσης του OneNote ως διαχειριστής εργασιών, σημειωματάριο και περιοδικό

Παρόλο που υπάρχουν τόνοι μεγάλων εφαρμογών για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές για την παρακολούθηση του to-dos σας , τη λήψη σημειώσεων και τον καθορισμό στόχων , πολλοί από εμάς προτιμούν την απτική και πιο αξέχαστη εμπειρία γραφής με ένα στυλό και χαρτί. Ωστόσο, η έλλειψη της προσέγγισης "στυλό-χαρτί" είναι οι κατάλληλες ετικέτες, υπενθυμίσεις και δυνατότητες αναζήτησης ψηφιακών εργαλείων. Συνδυάστε το καλύτερο από τη χαρτογράφηση Bullet Journal με τη χρήση ψηφιακών δυνατοτήτων της OneNote για να απολαύσετε τα καλύτερα και των δύο κόσμων.

Bullet Journals

Το σύστημα Bullet Journal είναι "για τους κατασκευαστές καταλόγων, τους σημειωτές, τους πιλότους σημείωσης Post-it, τους διαχειριστές και τους πολεμιστές." Είναι ένας τρόπος να οργανώσετε ένα φορητό σημειωματάριο για να καταγράψετε - και να βρείτε γρήγορα - όλα τα καθήκοντα, σημειώσεις, γεγονότα και πολλά άλλα, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε οργανωμένοι και να είστε πιο παραγωγικοί. Το OneNote, επειδή είναι πιο κοντά στο να κοιτάζει και να ενεργεί σαν φυσικός φορητός υπολογιστής , είναι ιδανικό για αυτή τη μέθοδο λήψης σημείων.

Λίγα βασικά στοιχεία για το σύστημα Bullet Journal πριν ξεκινήσουμε:

Η εφαρμογή της πειθαρχίας Bullet Journal στο OneNote είναι απλή.

Κάντε λήψη της σελίδας πρότυπου OneNote

Κάντε λήψη του προτύπου σελίδας μεγέθους A4 από τη διεύθυνση http://sdrv.ms/152giJe.

Το πρότυπο χρησιμοποιεί γραμμές γραμμής σελίδων μικρού τετραγώνου μεγέθους Α4 με προσανατολισμό σε οριζόντιο προσανατολισμό και γραμμή διαίρεσης. Έτοιμο για εκτύπωση ή για ψηφιακή χρήση.

Οι συμβουλές εξαπάτησης είναι διαθέσιμες κοντά στον τίτλο με συντομεύσεις για τις προσαρμοσμένες ετικέτες που πρέπει να δημιουργήσετε. Για παράδειγμα, το πρότυπο δείχνει ποια σύμβολα θα χρησιμοποιηθούν για να επισημάνετε κείμενο ως εργασία, σημείωση ή συμβάν, καθώς και να τα κάνετε προτεραιότητα, ιδέα κ.λπ.

Δημιουργία προσαρμοσμένων ετικετών

Αφού ορίσετε αυτό το πρότυπο ως προεπιλογή για την ενότητα σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ετικέτες που να ταιριάζουν με τις συντομεύσεις (ή να τις αλλάξετε σε ό, τι προτιμάτε, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε συντομεύσεις). Κάντε κλικ στο κουμπί Ετικέτες στη κορδέλα στο OneNote και στη συνέχεια επιλέξτε Προσαρμογή ετικετών για να αντιστοιχίσετε τις συντομεύσεις στα προτεινόμενα εικονίδια.

Ξεκινήστε τη χρήση του προτύπου

Με το πρότυπο και τις ετικέτες που έχετε ρυθμίσει, είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το OneNote ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Κάποιες προτάσεις για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το εργαλείο περιλαμβάνουν -

Θέματα + Καταχωρίσεις: Χρησιμοποιήστε σύντομες καταχωρίσεις μιας γραμμής με τη συνιστώμενη σημείωση (δηλ. Ετικέτες OneNote) για να διατηρείτε αποτελεσματικά ταξινομημένες τις σημειώσεις, τα συμβάντα και τις εργασίες. Αν προσθέσετε γενικές καταχωρήσεις, μην ανησυχείτε να χρησιμοποιείτε την ημερομηνία ως τίτλο - το OneNote το κάνει αυτόματα! Αυτή η τεχνολογία λειτουργεί παράλληλα με το εργαλείο OneCalendar του Onetastic, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τις σημειώσεις κάθε ημέρας με ελάχιστο αριθμό κλικ. Αν είναι ένα συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο, χρησιμοποιήστε το χώρο τίτλου στη σελίδα OneNote για την επισήμανση της σελίδας που θα σας βοηθήσει όταν αναζητάτε αυτές τις καταχωρίσεις. Όταν μεγαλώνει σε ένα πολύπλοκο θέμα (π.χ. με πολλά spreads, σελίδες κ.λπ.), μπορείτε να δημιουργήσετε μια ενότητα με ένα ξεχωριστό όνομα.

Αριθμοί σελίδων και ταξινόμηση: Οι αριθμοί σελίδων είναι ως επί το πλείστον άσχετοι αν χρησιμοποιείτε το OneNote, επειδή είναι ισχυρή αναζήτηση- Ctrl + E - κάνει τη διαλογή σας! Μπορείτε, ωστόσο, να οργανώσετε τις σελίδες σας απλά σύροντάς τις με οποιαδήποτε σειρά επιθυμείτε. Μπορείτε να τα ομαδοποιήσετε ακόμη και σε υποσελίδες για να αποφύγετε τη δημιουργία ενοτήτων για θέματα που βρίσκονται κάπου ανάμεσα σε απλά (μία σελίδα) και σύνθετα (σε ένα τμήμα). Ένα άλλο χρήσιμο πράγμα είναι οι εσωτερικοί υπερσυνδέσμοι του OneNote. Κάντε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε καταχώρηση και αντιγράψτε τη σύνδεση σε αυτήν. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ και συνδέστε (ή πατήστε Ctrl + K ) οπουδήποτε αλλού και επικολλήστε το.

Μηνιαία, εβδομαδιαία και ημερήσια ημερολόγια: Το μηνιαίο ημερολόγιο Bullet Journal προσομοιώνεται καλύτερα χρησιμοποιώντας το εργαλείο OneCalendar του Onetastic. Συνδυάστε το με το Σύνολο ετικετών του OneNote. Για να χρησιμοποιήσετε τη σύνοψη ετικετών, κάντε κλικ στην επιλογή Εύρεση ετικετών και εμφανίζεται ένα παράθυρο Περίληψη ετικετών. Το ημερήσιο ημερολόγιο επιτυγχάνεται επίσης καλύτερα με το εργαλείο OneCalendar του Onetastic.

Μετεγκατάσταση / Άσχετο: Στην αρχή κάθε μήνα, ελέγξτε τις καταχωρήσεις εργασιών του προηγούμενου μήνα και μεταφέρετέ τις στη σελίδα του νέου μήνα και σημειώστε τις ως Μετανάστευση . Αυτό το βήμα θα κρατήσει τις καταχωρήσεις του περασμένου μήνα, έτσι ξέρετε ότι δεν έχετε αφήσει τίποτα πίσω. Εάν κάποια εργασία δεν είναι πλέον κατάλληλη, επισημάνετε την. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ελέγχετε πάλι τις καταχωρήσεις από το παρελθόν, συνειδητοποιείτε ότι αυτές οι καταχωρήσεις δεν θα εμφανιστούν ξανά στο μέλλον επειδή έχασαν νόημα.

Για να διατηρήσετε μια αίσθηση ιεραρχίας, μπορείτε επίσης να εξετάσετε την ομαδοποίηση των ενοτήτων σας σε ένα άλλο σημειωματάριο OneNote. Από τη στιγμή που η OneNote πραγματοποιεί αναζήτηση σε κάθε ανοικτό βιβλίο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια της καταγραφής των καταχωρήσεων σε διαφορετικά σημειωματάρια. Απλά κρατήστε ένα βασικό (συνήθως το Προσωπικό Σημειωματάριο) ως το κανονικό περιοδικό εισόδου.

Κλείσιμο Σκέψεις

Το OneNote είναι ένα ισχυρό εργαλείο. η αντιστοίχιση με το σύστημα Bullet Journal είναι ένας έξυπνος τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε για την οργάνωση των σημειώσεων και του χρονοδιαγράμματος. Ένα από τα καλύτερα μέρη αυτού του συστήματος είναι ότι μπορείτε να συνδυάσετε το OneNote με το Outlook για να λάβετε υπενθυμίσεις για εργασίες και εκδηλώσεις.

Εάν διαθέτετε tablet PC των Windows με γραφίδα , γίνεται ακόμα καλύτερο, επειδή μπορείτε να γράψετε στο σημειωματάριό σας OneNote όπως θα κάνατε με χαρτί μόνο με τα πλεονεκτήματα της αναζήτησης, της ετικέτας, του συγχρονισμού μεταξύ συσκευών, της αναγνώρισης χειρογράφου και παρόμοιων πλεονεκτήματα.