Οι κίνδυνοι που εμπλέκονται στο Cloud Computing

Προβλήματα που σχετίζονται με το Cloud Computing και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τα αντιμετωπίσουν οι εταιρείες

Το cloud computing έχει πλέον αναδειχθεί ως μία από τις καλύτερες μεθόδους για τις εταιρείες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν τις υποδομές πληροφορικής τους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα και προβλήματα που σχετίζονται με το cloud computing. Περιττό να πούμε ότι είναι πολύ επωφελές για όλους να προσαρμοστούν στη νέα τεχνολογία, αλλά είναι επίσης συνετό να αναγνωρίσουμε ορισμένους από τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτή την τεχνολογία, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα μελλοντικών ζητημάτων. Εδώ, σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με το cloud computing, μαζί με προτάσεις για το πώς να το χειριστείτε.

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών cloud computing είναι ήδη εξοικειωμένοι με τα θέματα που εμπλέκονται και μπορούν να τα αντιμετωπίσουν στην αρχή. Αυτό καθιστά τη διαδικασία λιγότερο ασφαλής για εσάς. Αλλά σημαίνει επίσης ότι κάνετε σοφές αποφάσεις ενώ επιλέγετε τον πάροχο υπηρεσιών σας. Πρέπει να αποσαφηνίσετε όλες τις αμφιβολίες και τα προβλήματά σας με τον παροχέα σας προτού τα επιλέξετε.

Παρακάτω παρατίθενται μερικά από τα συνηθέστερα θέματα που σχετίζονται με το cloud computing:

Ασφάλεια στο σύννεφο

ballyscanlon / επιλογή φωτογράφων / Getty Images

Η ασφάλεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα του cloud computing . Η εξ 'ολοκλήρου βάση του Διαδικτύου την καθιστά ευάλωτη σε επιθέσεις χάκερ. Αλλά λογικά, όλα τα σύγχρονα συστήματα ΤΠ είναι σήμερα συνδεδεμένα με το διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, το επίπεδο ευπάθειας εδώ είναι σχεδόν το ίδιο όπως και οπουδήποτε αλλού. Φυσικά, το γεγονός ότι το cloud computing είναι ένα κατανεμημένο δίκτυο διευκολύνει επίσης τις επιχειρήσεις να ανακάμψουν γρήγορα από τέτοιες επιθέσεις.

Αυτό που πρέπει να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε το πρόβλημα είναι να μελετήσετε και να εξετάσετε τις πολιτικές ασφαλείας του παροχέα σας, προτού προχωρήσετε και υπογράψετε συμβόλαιο μαζί τους.

Προβλήματα συμβατότητας με το σύννεφο

Ένα ακόμα ζήτημα με το σύννεφο είναι η συμβατότητα με όλα τα συστήματα πληροφορικής μιας εταιρείας. Είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο σήμερα ότι το cloud computing λειτουργεί ως η οικονομικά αποδοτικότερη λύση για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι η εταιρεία θα πρέπει να αντικαταστήσει μεγάλο μέρος των υφιστάμενων υποδομών πληροφορικής προκειμένου να καταστήσει το σύστημα συμβατό με το σύννεφο.

Μια απλή λύση για αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσετε το υβριδικό σύννεφο , το οποίο είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα συμβατότητας.

Συμμόρφωση του Cloud

Ένα μεγάλο μέρος των δεδομένων μιας εταιρείας , το οποίο υποτίθεται ότι είναι "από το σύννεφο", αποθηκεύεται ουσιαστικά σε πολλούς διακομιστές, μερικές φορές καλύπτοντας αρκετές χώρες. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένα συγκεκριμένο κέντρο αναπτύσσεται και εκδίδεται και δεν είναι προσβάσιμο, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα για την εμπλεκόμενη εταιρεία. Αυτό το πρόβλημα θα ενταθεί εάν τα δεδομένα αποθηκεύονται σε ένα διακομιστή διαφορετικής χώρας.

Αυτό είναι ένα πιθανό ζήτημα, οι εταιρείες πρέπει να το συζητήσουν με τους παρόχους τους πολύ πριν από την έναρξη των εργασιών στον τομέα του cloud computing. Η εταιρεία πρέπει να διευκρινίσει εάν ο πάροχος μπορεί να εγγυηθεί εντελώς τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας ακόμη και σε περιόδους διακοπής του εύρους ζώνης και παρόμοια άλλα ζητήματα.

Τυποποίηση τεχνολογίας σύννεφων

Ένα πολύ πραγματικό πρόβλημα που σχετίζεται με το cloud computing είναι η παρούσα έλλειψη τυποποίησης στο σύστημα. Δεδομένου ότι δεν έχουν οριστεί κατάλληλα πρότυπα για το cloud computing, καθίσταται σχεδόν αδύνατο για μια εταιρεία να διαπιστώσει την ποιότητα των υπηρεσιών που της έχουν παρασχεθεί.

Προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η πιθανή παγίδα, η εταιρεία πρέπει να μάθει εάν ο πάροχος χρησιμοποιεί τυποποιημένη τεχνολογία. Σε περίπτωση που η εταιρεία δεν είναι ικανοποιημένη με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, μπορεί να αλλάξει τον πάροχο χωρίς να χρειαστεί να επιβαρυνθεί με επιπλέον έξοδα. Ωστόσο, το σημείο αυτό πρέπει επίσης να διευκρινιστεί από την εταιρεία στην αρχική της σύμβαση.

Παρακολούθηση ενώ βρίσκεστε στο Cloud

Μόλις μια εταιρεία μεταβιβάσει την ευθύνη του cloud computing σε έναν πάροχο υπηρεσιών , όλα τα δεδομένα θα τα χειριστεί ο τελευταίος. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πρόβλημα παρακολούθησης για την εταιρεία, ειδικά εάν δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι κατάλληλες διαδικασίες.

Ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με την προσφυγή σε παρακολούθηση από άκρο σε άκρο πάνω από το σύννεφο.

Συμπερασματικά

Ενώ το cloud computing δεν είναι χωρίς τους κινδύνους, η αλήθεια παραμένει ότι αυτοί οι κίνδυνοι είναι σίγουρα διαχειρίσιμοι με κάποια προσπάθεια που αναλαμβάνεται από την πλευρά της εταιρείας που εμπλέκεται. Μόλις επιλυθούν τα παραπάνω θέματα, η υπόλοιπη διαδικασία θα πρέπει να συνεχιστεί ομαλά, παρέχοντας έτσι τεράστια οφέλη για την εν λόγω εταιρεία.