Τι είναι η "Tagging" στο Facebook;

Μάθετε πώς μπορείτε να επισημάνετε φωτογραφίες και να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου των ετικετών

Το "Tagging" είναι ένα κοινωνικό χαρακτηριστικό που ξεκίνησε το Facebook πριν από αρκετά χρόνια και από τότε, πολλά άλλα κοινωνικά δίκτυα το έχουν ενσωματώσει στις δικές τους πλατφόρμες. Δείτε πώς λειτουργεί ειδικά στο Facebook.

Τι ακριβώς σημαίνει να & # 39; Tag & # 39; Κάποιος στο Facebook;

Στην αρχή, η προσθήκη ετικετών στο Facebook θα μπορούσε να γίνει μόνο με φωτογραφίες. Σήμερα, ωστόσο, μπορείτε να ενσωματώσετε την προσθήκη ετικετών σε οποιοδήποτε είδος θέσης στο Facebook καθόλου.

Η σήμανση περιλαμβάνει ουσιαστικά την επισύναψη του ονόματος ενός φίλου σε μία από τις αναρτήσεις σας. Αυτό έκανε πολλή λογική πίσω όταν προοριζόταν αποκλειστικά για φωτογραφίες, επειδή όποιος ανέβαζε τις φωτογραφίες θα μπορούσε να επισημάνει τους φίλους τους που εμφανίστηκαν σε αυτά για να βάλουν ένα όνομα σε κάθε πρόσωπο.

Όταν επισημάνετε κάποιον σε μια ανάρτηση, δημιουργείτε ένα "ειδικό είδος συνδέσμου", όπως το θέτει το Facebook. Στην πραγματικότητα συνδέει το προφίλ ενός ατόμου με την ανάρτηση και το άτομο που έχει επισημανθεί στη φωτογραφία ειδοποιείται πάντα γι 'αυτό.

Εάν οι ρυθμίσεις απορρήτου των ετικετοποιημένων χρηστών έχουν οριστεί ως δημόσιες, η ανάρτηση θα εμφανίζεται στο δικό τους προσωπικό προφίλ και στη ροή ειδήσεων των φίλων τους. Μπορεί να εμφανιστεί στο χρονοδιάγραμμά τους είτε αυτόματα είτε κατόπιν έγκρισης από αυτούς, ανάλογα με τον τρόπο ρύθμισης των ρυθμίσεων των ετικετών τους, τις οποίες θα συζητήσουμε στη συνέχεια.

Ρύθμιση των ρυθμίσεων της ετικέτας σας

Το Facebook έχει μια ολόκληρη ενότητα αφιερωμένη στη ρύθμιση των ρυθμίσεων για το χρονοδιάγραμμά σας και την επισήμανση. Στο επάνω μέρος του προφίλ σας, αναζητήστε το μικρό εικονίδιο βέλους κάτω από το κουμπί Αρχική σελίδα, επάνω δεξιά και κάντε κλικ σε αυτό. Επιλέξτε " Ρυθμίσεις " και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Timeline και Tagging" στην αριστερή πλαϊνή γραμμή. Επιλέξτε "Edit Settings".

Ελέγξτε τις αναρτήσεις στις οποίες οι φίλοι σας επισημαίνουν πριν εμφανιστούν στο χρονοδιάγραμμά σας ;: Ρυθμίστε το σε "Ενεργοποιημένο" αν δεν θέλετε οι φωτογραφίες στις οποίες έχετε επισημανθεί να εμφανίζονται ζωντανά στο δικό σας χρονοδιάγραμμα προτού εγκρίνετε καθένα από αυτά. Μπορείτε να απορρίψετε την ετικέτα αν δεν θέλετε να επισημανθεί με ετικέτα. Αυτό μπορεί να είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό για να αποφύγετε ξαφνικά να εμφανίζονται φωτογραφίες που δεν εμφανίζονται στο προφίλ σας για να βλέπουν όλοι οι φίλοι σας.

Ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις στις οποίες έχετε επισημανθεί στο χρονικό σας πλαίσιο; Εάν ορίσετε την επιλογή αυτή σε "Όλοι", τότε κάθε χρήστης που βλέπει το προφίλ σας θα μπορεί να βλέπει τις ετικέτες σας, ακόμη και αν δεν είστε φίλοι μαζί τους . Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή "Προσαρμογή", έτσι ώστε μόνο οι φίλοι σας ή ακόμα και μόνο εσείς να βλέπουν τις ετικέτες σας.

Αναθεωρήστε τις ετικέτες που προσθέτουν τα άτομα στις δικές σας αναρτήσεις πριν εμφανιστούν οι ετικέτες στο Facebook ;: Οι φίλοι σας μπορούν να επισημάνουν εαυτό τους ή εσείς στις φωτογραφίες που ανήκουν στα δικά σας άλμπουμ. Εάν θέλετε να μπορείτε να τις εγκρίνετε ή να τις απορρίπτετε προτού να εμφανιστούν στο χρονικό σας πλαίσιο (όπως και στις ειδήσεις των φίλων σας), μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας "On".

Όταν είστε ετικετοποιημένοι σε μια ανάρτηση, ποιοι θέλετε να προσθέσετε στο κοινό εάν δεν είναι ήδη σε αυτό ;: Τα άτομα που έχουν επισημανθεί με ετικέτα θα μπορούν να δουν την ανάρτηση, αλλά άλλα άτομα που δεν έχουν ετικέτα κερδίσουν " να το βλέπετε απαραίτητα. Αν θέλετε όλοι οι φίλοι σας ή μια ομάδα προσαρμοσμένων φίλων να μπορούν να βλέπουν αναρτήσεις άλλων φίλων στις οποίες έχετε επισημανθεί, παρόλο που δεν έχουν επισημανθεί με ετικέτες σε αυτές, μπορείτε να τις ορίσετε με αυτήν την επιλογή.

Ποιος βλέπει προτάσεις ετικετών όταν μεταφορτώνονται φωτογραφίες που μοιάζουν με εσείς ;: Αυτή η επιλογή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη τη στιγμή της εγγραφής, αλλά αναμένουμε ότι θα μπορείτε να επιλέξετε τις κανονικές επιλογές όπως φίλους, φίλους φίλων, όλοι ή προσαρμοσμένη για τη ρύθμιση των επιλογών απορρήτου.

Πώς να προσθέσετε ετικέτα σε κάποιον σε μια φωτογραφία ή μια ανάρτηση

Η ετικέτα μιας φωτογραφίας είναι πολύ εύκολη. Όταν βλέπετε μια φωτογραφία στο Facebook, αναζητήστε την επιλογή "Tag Photo" στο κάτω μέρος. Κάντε κλικ στη φωτογραφία (όπως το πρόσωπο ενός φίλου) για να ξεκινήσει η ετικέτα.

Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο με τη λίστα φίλων σας, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τον φίλο ή να πληκτρολογήσετε το όνομά του για να τα βρείτε πιο γρήγορα. Επιλέξτε "Done Tagging" όταν ολοκληρώσετε την επισήμανση όλων των φίλων σας στη φωτογραφία. Μπορείτε να προσθέσετε μια θέση επιλογής ή να επεξεργαστείτε όποτε θέλετε.

Για να προσθέσετε ετικέτες σε κάποιον σε μια κανονική αναρτήση στο Facebook ή ακόμα και σε ένα σχόλιο μετά, μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε ένα σύμβολο "@" και στη συνέχεια να αρχίσετε να πληκτρολογείτε το όνομα χρήστη που θέλετε να επισημάνετε, δίπλα από το σύμβολο χωρίς κενά.

Παρόμοια με την προσθήκη ετικετών φωτογραφιών, πληκτρολογώντας "@name" σε μια κανονική ανάρτηση, θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο πλαίσιο με μια λίστα προτάσεων από άτομα που θα επισημάνουν. Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό σε τμήματα σχολίων των αναρτήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook σάς επιτρέπει να προσθέσετε ετικέτες στους ανθρώπους με τους οποίους δεν είστε φίλοι εάν έχετε συνομιλία στα σχόλια και θέλετε να δουν το σχόλιό σας.

Πώς να αφαιρέσετε μια ετικέτα φωτογραφιών

Μπορείτε να καταργήσετε μια ετικέτα που σας έδωσε με την προβολή της φωτογραφίας, επιλέγοντας "Επιλογές" στο κάτω μέρος και επιλέγοντας "Αναφορά / κατάργηση ετικέτας". Τώρα έχετε δύο επιλογές για να διαλέξετε.

Θέλω να καταργήσω την ετικέτα: Επιλέξτε αυτό το πλαίσιο για να καταργήσετε την ετικέτα από το προφίλ σας και από τη φωτογραφία.

Ζητήστε να αφαιρέσετε τη φωτογραφία από το Facebook: Αν νομίζετε ότι αυτή η φωτογραφία είναι ακατάλληλη με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να την αναφέρετε στο Facebook για να μπορέσει να αποφασίσει εάν πρέπει να καταργηθεί.

Πώς να αφαιρέσετε μια ετικέτα δημοσίευσης

Εάν θέλετε να καταργήσετε μια ετικέτα από μια ανάρτηση ή από ένα σχόλιο μιας ανάρτησης που έχετε αφήσει σε αυτήν, μπορείτε απλά να το κάνετε τροποποιώντας το. Απλά κάντε κλικ στο κουμπί με το βέλος προς τα κάτω στην επάνω δεξιά γωνία της ανάρτησής σας και επιλέξτε "Επεξεργασία δημοσίευσης" κάτω για να την επεξεργαστείτε και να πάρετε την ετικέτα έξω. Εάν είναι ένα σχόλιο που αφήσατε σε μια ανάρτηση από την οποία θέλετε να καταργήσετε μια ετικέτα, μπορείτε να κάνετε το ίδιο κάνοντας κλικ στο βέλος κάτω δεξιά στο συγκεκριμένο σχόλιό σας και επιλέγοντας "Επεξεργασία".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσθήκη ετικετών φωτογραφιών στο Facebook, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα Βοήθειας του Facebook που μπορεί να σας βοηθήσει να απαντήσετε πια στις ερωτήσεις σας σχετικά με την ετικέτα φωτογραφιών.

Επόμενο συνιστώμενο άρθρο: Πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη λίστα φίλων στο Facebook