Νέο προφίλ Facebook και Ρυθμίσεις απορρήτου χρονοδιαγράμματος Facebook

01 από 07

Συνδεθείτε στο Facebook

Screenshot από το Facebook

Το νέο Timeline του Facebook είναι αναμφισβήτητα η πιο δραστική αναθεώρηση του layout στην ιστορία του Facebook, προκαλώντας πολλή σύγχυση και αποπροσανατολισμό για πολλούς χρήστες.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνηθίσετε στη νέα διάταξη και νέες δυνατότητες και η προσαρμογή των δικών σας ρυθμίσεων απορρήτου με τη νέα διάταξη μπορεί να φαίνεται εκφοβιστική.

Με τη χρονολογική σειρά, κάθε μεμονωμένο μήνυμα, φωτογραφία και φίλος τοίχου που έχετε κάνει από την ημέρα που μπήκατε στο Facebook μπορεί να αναζητηθεί και αυτό μπορεί να είναι ένας εφιάλτης για εκείνους τους μακροχρόνιους χρήστες που δεν θέλουν τα πάντα να είναι ορατά από ξένους ή συγκεκριμένους οι φιλοι.

Οι επόμενες σελίδες θα σας καθοδηγήσουν στις πιο σημαντικές ρυθμίσεις απορρήτου στο Timeline του Facebook.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και θα είστε καλά στο δρόμο σας για να μοιραστείτε το σωστό περιεχόμενο με τους σωστούς ανθρώπους.

02 του 07

Κάντε τις αναρτήσεις σας ορατές μόνο στους φίλους

Screenshot από το Facebook

Δεδομένου ότι το Timeline εμφανίζει πληροφορίες από πολλά χρόνια πίσω, είναι πιθανό οι παλαιότερες πληροφορίες σας να έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις απορρήτου που έχουν οριστεί κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Ο ταχύτερος και ευκολότερος τρόπος για να κάνετε τις πληροφορίες σας ορατές μόνο σε άτομα που βρίσκονται στη λίστα φίλων σας είναι να μεταβείτε στην επάνω δεξιά γωνία, πατήστε το σύμβολο βέλους προς τα κάτω, επιλέξτε "Ρυθμίσεις απορρήτου" και αναζητήστε την επιλογή "Περιορίστε το κοινό για παρελθόν Δημοσιεύσεις. "

Πατώντας "Διαχείριση προηγούμενης προβολής ταχυδρομείου", θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο με το ερώτημα εάν θέλετε να περιορίσετε την προβολή μετά την προβολή. Αν αποφασίσετε να πατήσετε "Περιορισμός παλαιών μηνυμάτων", τότε όλο το περιεχόμενο που έχετε μοιραστεί προηγουμένως με περισσότερους από τους φίλους σας (όπως δημόσιες αναρτήσεις) θα είναι αυτόματα μόνο ορατό στη λίστα φίλων σας. Τα άτομα που είχαν προηγουμένως επισημανθεί με ετικέτα και οι φίλοι τους θα εξακολουθήσουν να βλέπουν αυτό το περιεχόμενο, ανεξάρτητα από αυτήν τη ρύθμιση.

03 του 07

Περιορίστε ορισμένους φίλους από την προβολή της χρονικής σας σειράς

Screenshot από το Facebook

Μερικές φορές υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που θέλετε να περιορίσετε την προβολή συγκεκριμένου περιεχομένου στο Facebook . Για να δημιουργήσετε μια λίστα με άτομα που θέλετε να διατηρήσετε στη λίστα φίλων σας στο Facebook, αλλά να περιορίσετε την προβολή της χρονικής περιόδου, μπορείτε να επιλέξετε "Επεξεργασία ρυθμίσεων" δίπλα στην επιλογή "Πώς συνδέεστε" στη σελίδα ρυθμίσεων απορρήτου.

Η τελευταία επιλογή, "Ποιος μπορεί να δει αναρτήσεις από άλλους στο χρονικό σας πλαίσιο;" σας επιτρέπει να προσαρμόσετε μια λίστα φίλων για να περιορίσετε. Εκτός από αυτήν την ετικέτα, επιλέξτε την επιλογή "Προσαρμογή" και κάντε κλικ σε αυτήν. Αυτό θα ανοίξει ένα άλλο πλαίσιο όπου μπορείτε να εισαγάγετε μια λίστα με ονόματα φίλων.

Αφού πατήσετε "Αποθήκευση αλλαγών", τα ονόματα φίλων που έχετε εισάγει κάτω από αυτή την επιλογή "Απόκρυψη από" δεν θα μπορούν να δουν αναρτήσεις από άλλα άτομα στη χρονογραμμή σας.

04 του 07

Κάνετε ενημερώσεις κατάστασης και μηνύματα που είναι ορατά μόνο σε ορισμένους ανθρώπους

Screenshot από το Facebook

Εάν ενημερώνετε την κατάστασή σας στο Facebook ή θέλετε να μοιραστείτε ένα κομμάτι περιεχομένου με τη δική σας χρονολογική σειρά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει ορατό για το ποιος ακριβώς θέλετε να το δείτε.

Εκτός από το κουμπί "Δημοσίευση", υπάρχει μια αναπτυσσόμενη επιλογή, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο κοινής χρήσης . Η προεπιλεγμένη μέθοδος κοινής χρήσης είναι "Φίλοι", οπότε αν δεν αποφασίσετε να αλλάξετε αυτό και απλά πατήστε "Δημοσίευση", τότε η ανάρτησή σας θα μοιραστεί μόνο με φίλους.

Δημόσιο. Οι αναρτήσεις που είναι κοινόχρηστες στο κοινό θα είναι ορατές σε όλους, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων προσυπογράφουν τις δημόσιες ενημερώσεις σας στο Facebook.

Οι φιλοι. Οι αναρτήσεις μοιράζονται μόνο με τους φίλους σας στο Facebook.

Εθιμο. Οι αναρτήσεις μοιράζονται μόνο με ονόματα φίλων που επιλέγετε.

Τόπος αγώνων. Τα μηνύματα μοιράζονται με συγκεκριμένους καταλόγους, όπως συναδέλφους, στενούς φίλους, συναδέλφους του σχολείου ή αυτούς που ζουν στην περιοχή σας.

05 του 07

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις απορρήτου για τις προσωπικές σας πληροφορίες

Screenshot από το Facebook

Στο Timeline του Facebook ακριβώς κάτω από τη μικρογραφία φωτογραφίας του προφίλ σας, πρέπει να υπάρχει ένας σύνδεσμος που να μπορεί να κάνει κλικ με την ένδειξη "Πληροφορίες". Όταν κάνετε κλικ σε αυτό, μεταφέρετε στη σελίδα σας όλες τις πληροφορίες εργασίας και εκπαίδευσης, πληροφορίες επικοινωνίας, .

Μπορείτε να επεξεργαστείτε κάθε πλαίσιο πληροφοριών χωριστά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί "Επεξεργασία" στην επάνω δεξιά γωνία οποιουδήποτε πλαισίου για να εμφανίσετε τις πληροφορίες σας. Υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο κουμπί βέλους για κάθε πληροφορία για την προσαρμογή των ρυθμίσεων απορρήτου, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε πλήρη και πλήρη έλεγχο μαζί σας, με τους οποίους μοιράζεστε τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να μοιραστείτε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας με άλλα πέντε άτομα, κάντε κλικ στο κουμπί "Επεξεργασία" στο πλαίσιο "Πληροφορίες επικοινωνίας", κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού βέλους δίπλα στους αριθμούς κινητού τηλεφώνου σας και επιλέξτε "Προσαρμοσμένο. "Θα πληκτρολογήσατε τότε τα ονόματα των φίλων σας που θέλετε να έχουν πρόσβαση για να βλέπουν τον αριθμό τηλεφώνου σας στο προφίλ σας. Πατήστε "Αποθήκευση αλλαγών" και τελειώσατε.

06 του 07

Ρύθμιση εγκρίσεων ετικετών

Screenshot από το Facebook

Υπάρχει μια πολύ καλή νέα επιλογή στο Facebook, όπου μπορείτε πραγματικά να ελέγξετε και να εγκρίνετε φωτογραφίες, σημειώσεις, βίντεο ή οτιδήποτε άλλο σας tag οι άλλοι άνθρωποι.

Στη σελίδα ρυθμίσεων απορρήτου, αναζητήστε "Πώς λειτουργούν οι ετικέτες" και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Επεξεργασία ρυθμίσεων". Γυρίστε "Επισκόπηση χρόνου" και "Ετικέτα" σε "Ενεργοποίηση" κάνοντας κλικ σε αυτές και ενεργοποιώντας τις.

Κάθε φορά που κάποιος φίλος σάς φέρνει σε ετικέτα σε κάτι, θα εμφανιστεί μια επιλογή με τίτλο "Ανάγκες αναθεώρησης" κάτω από τον τοίχο σας στο κύριο προφίλ σας. Κάντε κλικ σε αυτό για να εγκρίνετε ή να απορρίψετε οτιδήποτε έχετε επισημανθεί.

07 του 07

Προβάλετε το προφίλ σας ως έναν από τους φίλους σας

Screenshot από το Facebook

Ακόμα και αφού έχετε ρυθμίσει και προσαρμόσει όλες τις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook , δεν γνωρίζετε ποτέ πώς ακριβώς όλοι οι άλλοι μπορούν να δουν τη χρονολογική σειρά σας. Αυτό είναι όπου η επιλογή "Προβολή ως" έρχεται πραγματικά χρήσιμη.

Αναζητήστε την επιλογή "Προβολή δραστηριότητας" στη δεξιά πλευρά της Γραμμής σας. Εκτός από αυτό, υπάρχει ένα προς τα κάτω βέλος. Κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε "Προβολή ως."

Στην κορυφή του προφίλ σας, θα εμφανιστεί μια επιλογή όπου μπορείτε να εισάγετε το όνομα ενός φίλου. Εισάγετε τότε το όνομα ενός φίλου και πατήστε enter. Το χρονικό σας πλαίσιο θα εμφανίζεται από την άποψη του συγκεκριμένου προσώπου. Αν έχετε περιορισμένο περιεχόμενο από αυτά σύμφωνα με τις ρυθμίσεις απορρήτου, το συγκεκριμένο περιεχόμενο δεν πρέπει να είναι ορατό.

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για να δείτε ακριβώς πώς μπορούν να δουν οι άλλοι το Timeline και τα προσωπικά σας στοιχεία.