Πώς να δώσετε δώρα χρησιμοποιώντας το Facebook

Ed. Σημείωση: Η δεύτερη επανάληψη των Δώρα Facebook έκλεισε το 2014. Αυτό το άρθρο παραμένει μόνο για λόγους αρχειοθέτησης.

Το Facebook, το οποίο εισήγαγε το "friending" ως ρήμα, έχει πλημμυρίσει όλους μας με ένα νέο, "gifting." Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δώσετε δώρα αυτή την εορταστική περίοδο χρησιμοποιώντας το Facebook.

Το Facebook έκλεισε το επίσημο "Κατάστημα δώρων" το 2010 και πρόσφατα το έφερε πίσω στο επίσημο πτυχίο, με μια νέα συστροφή. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Facebook από το Κέντρο Εφαρμογών Facebook ή πηγαίνοντας στο Facebook.com/Gifts Κάντε κλικ στο μεγάλο πράσινο κουμπί "Δώστε ένα δώρο". Απλά επιλέξτε έναν φίλο. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα δώρο. Πληρώστε τώρα ή αργότερα. Μπορείτε να διατηρήσετε τα δωράκια σας ιδιωτικά ή να μοιραστείτε τις ειδήσεις στο Χρονολόγιο σας. Μπορείτε επίσης να στείλετε μια κάρτα μαζί με το δώρο. Ο φίλος σας στο Facebook θα ειδοποιηθεί για το δώρο ακριβώς όπως θα ήταν αν τον γράψατε ένα μήνυμα - μέσω του τηλεφώνου, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή της σελίδας του Facebook. Το Facebook δήλωσε ότι έχει εκατοντάδες δώρα για να επιλέξει από μια ψηφιακή κάρτα δώρου από την Starbucks.

Ομοίως, το Facebook ανήγγειλε σύντομα ένα χαρακτηριστικό για φιλανθρωπικές συνεισφορές με 11 μη κερδοσκοπικούς εταίρους, όπως ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός, το Boys and Girls Club της Αμερικής και το Livestrong. Κάθε φορά που αγοράζετε ένα φιλανθρωπικό δώρο Facebook, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε έναν μη κερδοσκοπικό παραλήπτη ή να αφήσετε τον φίλο σας να επιλέξει ένα δώρο - μια νέα συστροφή για να κάνετε μια φιλανθρωπική συνεισφορά στο όνομα αντί του δώρου.

Ένας δευτερεύων στόχος των δώρων - πέρα ​​από την άντληση χρημάτων - είναι η ευαισθητοποίηση του έργου των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Ωστόσο, όπως συμβαίνει συνήθως, μερικές φορές οι καλύτερες χρήσεις των δυνατοτήτων μιας πλατφόρμας βρίσκονται από προγραμματιστές τρίτων κατασκευαστών, όπως οι εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας Treater και Wrapp.

Με τον Treater, ο κατάλογος των δώρων που μπορεί να εξαργυρωθεί στιγμιαία με ένα smartphone, περιλαμβάνει παιχνίδια μπόουλινγκ, εισιτήρια κινηματογράφου και θεραπείες spa. Όλοι οι χρήστες πρέπει να δώρο ένα Sweet Treat ή καλό στοιχείο Grub είναι ένα λογαριασμό στο Facebook. Η διαδικασία gifting ξεκινά με την επιλογή του παραλήπτη από τη λίστα φίλων σας. Επιλέξτε το στοιχείο που θέλετε να στείλετε και πληρώστε την τιμή του προϊόντος με μια πιστωτική κάρτα. Υπάρχει μια αμοιβή επεξεργασίας $ .50 για αντικείμενα κάτω από $ 5 και $ .99 τέλος για δώρα κάτω από $ 19.99. Όλα τα στοιχεία που κοστίζουν περισσότερα από 20 δολάρια θα επιβαρύνονται με ένα τέλος επεξεργασίας 6%. Μια δημόσια προτροπή Facebook θα ειδοποιήσει τον παραλήπτη του δώρου. Οι φίλοι μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν ένα προσωπικό μήνυμα μαζί με την ειδοποίηση. Για να διεκδικήσει το δώρο, ο παραλήπτης μπορεί να δείξει στο ταμείο το "Treat Card" που έχει αποστείλει στο smartphone του.

Για συσκευές Android ή iPhone, το Wrapp θα στείλει δωρεάν κάρτες δώρων στους αγαπημένους σας φίλους, τοποθετώντας απευθείας στον τοίχο του Facebook. Αυτό που κάνει την εφαρμογή αυτή διαφορετική από άλλες είναι η λειτουργία ημερολογίου της, η οποία τραβάει αυτόματα γενέθλια, γάμους, επετείους, νέες κινήσεις και άλλους λόγους που γιορτάζουν άμεσα από το Facebook. Η ποικιλία των δώρων Wrapp το καθιστά μια εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για όλους εσάς που έχετε να ψωνίσετε, συμπεριλαμβανομένων καρτών δώρων από τους λιανοπωλητές όπως το H & M, το Zappos, το SpaFinder, το Old Navy, τη Banana Republic, το Sephora, το Gap, το Office Depot, Threadless κ.α. Η ροή ειδήσεων Wrapp σας ενημερώνει για το πότε το δώρο σας παραλαμβάνεται και εξαργυρώνεται, διασφαλίζοντας ότι το ταχυδρομικό σας τοίχο θεωρείται από το κοινό που επιθυμεί.

Αυτό που καθιστά ακόμα πιο διασκεδαστική αυτή την εφαρμογή είναι η συλλογή καρτών δώρου που μπορείτε να συγκεντρώσετε από τους φίλους σας στο Πορτοφόλι σας, καθιστώντας εύκολη την εξαργύρωση χωρίς να χρειαστεί να εκτυπώσετε ένα πιστοποιητικό δώρου. Οι κάρτες δώρου Wrapp μπορούν να εξαργυρωθούν προσωπικά σε ορισμένα καταστήματα λιανικής πώλησης και σε απευθείας σύνδεση. Τα χρήματα από τη δωροκάρτα σας είναι διαθέσιμα αμέσως μετά την παραλαβή, οπότε δεν υπάρχει λόγος για τον παραλήπτη σας ή για να καθυστερήσετε τα οφέλη του να είστε χρήστης Wrapp.