Λόγοι για την αναβάθμιση του δικτύου οικιακών υπολογιστών σας

Είστε ικανοποιημένοι με το πώς λειτουργεί το οικιακό σας δίκτυο σήμερα; Ακόμα κι αν η απάντηση είναι «ναι», ο χρόνος για την αναβάθμιση θα έρθει τελικά, πιθανότατα νωρίτερα από ό, τι νομίζετε. Η τεχνολογία δικτύων βελτιώνεται με κάθε γενιά τεχνολογίας, καθιστώντας τα παλαιότερα προϊόντα παρωχημένα, οπότε τα οφέλη από την αναβάθμιση μπορεί να είναι σημαντικά. Εξετάστε αυτούς τους λόγους γιατί μπορεί να χρειαστεί να αρχίσετε να σχεδιάζετε μια αναβάθμιση οικιακού δικτύου.

01 του 06

Βελτιώστε την αξιοπιστία ενός οικιακού δικτύου

RoyalFive / Getty Images
Οι ευρυζωνικοί δρομολογητές στο σπίτι είναι επιρρεπείς σε δυσλειτουργία λόγω του κεντρικού ρόλου τους στο δίκτυο. Οι συνήθεις αιτίες των αποτυχιών του δρομολογητή στο σπίτι περιλαμβάνουν την υπερθέρμανση, τα σφάλματα υλικολογισμικού και άλλες τεχνικές δυσλειτουργίες που ένας ιδιοκτήτης σπιτιού δεν μπορεί εύκολα να επιδιορθώσει. Μπορεί να είναι πολύ φθηνότερο μακροπρόθεσμα να αγοράσετε ένα νέο δρομολογητή από το να περάσετε ώρες την αντιμετώπιση αυτών των βλαβών ή να αντιμετωπίσετε την ταλαιπωρία της ανάγκης να επαναφέρετε τη συσκευή περιοδικά.

02 του 06

Προσθέστε ασύρματη δυνατότητα σε οικιακά δίκτυα

Οι παλαιότερες γενιές δρομολογητών οικίας υποστήριζαν μόνο ενσύρματο Ethernet, αλλά σήμερα υποστηρίζουν επίσης ασύρματες συνδέσεις Wi-Fi . Οι ιδιοκτήτες σπιτιού που δεν έχουν υιοθετήσει ακόμη ασύρματα, λείπουν από τις δυνατότητες και την ευκολία που προσφέρει τώρα ένα ευρύ φάσμα συσκευών που διαθέτουν συσκευές Wi-Fi, όπως η εύκολη διανομή εκτυπωτών.

Ορισμένα δίκτυα Wi-Fi υποφέρουν από προβλήματα συνδεσιμότητας και απόδοσης εξαιτίας της έλλειψης ισχύος ασύρματου ραδιοφωνικού σήματος. Η εμβέλεια του δικτύου οικιακού δικτύου Wi-Fi μπορεί να επεκταθεί προσθέτοντας ένα δεύτερο δρομολογητή, αντικαθιστώντας τον δρομολογητή με έναν ισχυρότερο ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, αναβαθμίζοντας τις εξωτερικές κεραίες του δρομολογητή.

03 του 06

Αυξήστε την ασφάλεια οικιακού δικτύου

Οι παλιές συσκευές Wi-Fi δεν είχαν υποστήριξη για μια βασική τεχνολογία ασφάλειας δικτύου που ονομάζεται WPA (Wireless Protected Access) . Ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού επέλεξαν να διατηρήσουν τα δίκτυά τους σε λειτουργία με το παλαιότερο WEP (Wired Equivalent Privacy) προκειμένου να φιλοξενήσουν αυτές τις συσκευές. Επειδή τα δίκτυα WPA προσφέρουν σημαντικά καλύτερη προστασία από την WEP λόγω τεχνικών βελτιώσεων, συνιστάται η αναβάθμιση. Ορισμένες συσκευές WEP μπορούν να ενεργοποιηθούν για WPA με αναβάθμιση υλικολογισμικού . άλλα πρέπει να αντικατασταθούν.

04 του 06

Βελτιώστε την απόδοση ενός οικιακού δικτύου

Εάν ένα νοικοκυριό χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη σύνδεση στο Διαδίκτυο για να παρακολουθήσει βίντεο, να παίξει παιχνίδια ή να εκτελέσει άλλες εφαρμογές στο διαδίκτυο, η αναβάθμιση της υπηρεσίας Διαδικτύου σε ένα σχέδιο ανώτερης βαθμίδας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική εμπειρία οικιακού δικτύου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, η απόδοση των τοπικών συνδέσεων δικτύου εντός του σπιτιού είναι μια συμφόρηση. Για παράδειγμα, ένα δίκτυο βασισμένο σε 802.11g με ονομαστική ταχύτητα 54 Mbps θα λειτουργεί συχνά σε ταχύτητες 10 Mbps ή λιγότερο στην πράξη, περιορίζοντας την απόδοση αλλιώς γρήγορων συνδέσεων στο Διαδίκτυο. Η ροή βίντεο εντός ενός σπιτιού απαιτεί συνήθως υψηλότερα επίπεδα απόδοσης από ό, τι μπορεί να υποστηρίξει ένας δρομολογητής 802.11g, ειδικά όταν πολλές συσκευές μοιράζονται το δίκτυο. Η αναβάθμιση του δρομολογητή σε ένα 802.11n (Wireless N) ή νεότερο μοντέλο μπορεί να αποφύγει πολλά τέτοια προβλήματα επιδόσεων.

05 του 06

Διεύρυνση του μεγέθους ενός οικιακού δικτύου

Καθώς ένα άτομο προσθέτει περισσότερες συσκευές στο οικιακό τους δίκτυο, η διαθέσιμη χωρητικότητα του γίνεται τεντωμένη. Οι περισσότεροι δρομολογητές οικίας υποστηρίζουν μόνο περίπου τέσσερις θύρες Ethernet , για παράδειγμα. Η προσθήκη πρόσθετων συσκευών Ethernet απαιτεί την εγκατάσταση είτε ενός δεύτερου δρομολογητή είτε ενός ξεχωριστού διακόπτη δικτύου, ο οποίος ανεβάζει μία από αυτές τις θύρες σε τουλάχιστον τέσσερις πρόσθετες.

Οι περισσότεροι ασύρματοι δρομολογητές θεωρητικά υποστηρίζουν θεωρητικά περισσότερες από 200 συνδεδεμένες συσκευές, αλλά στην πράξη, το δίκτυο καθίσταται άχρηστο όταν πολλές συσκευές προσπαθούν να επικοινωνούν ταυτόχρονα. Η προσθήκη ενός δεύτερου δρομολογητή (σημείο πρόσβασης) συμβάλλει στην άμβλυνση αυτού του προβλήματος και μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει καταστάσεις στις οποίες οι συσκευές σε απομακρυσμένες περιοχές του σπιτιού (ή σε εξωτερικούς χώρους) δεν μπορούν να πάρουν ένα αρκετά ισχυρό σήμα για να συμμετάσχουν.

06 του 06

Προσθήκη περισσότερων λειτουργιών σε ένα οικιακό δίκτυο

Λίγοι ιδιοκτήτες σπιτιού εκμεταλλεύονται όλα τα δροσερά χαρακτηριστικά που προσφέρει ένα οικιακό δίκτυο. Ορισμένες αναβαθμίσεις κοστίζουν σημαντικά χρηματικά ποσά σε νέους εξοπλισμούς ή / και τέλη εξυπηρέτησης, ενώ άλλα μπορούν να δημιουργηθούν για δωρεάν ή λογικά χαμηλό κόστος. Παραδείγματα αυτών των πιο προηγμένων χαρακτηριστικών του οικιακού δικτύου είναι οι διακομιστές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δικτύου, τα συστήματα αυτοματισμού στο σπίτι και τα συστήματα δικτύωσης ψυχαγωγίας.

Δείτε επίσης - Ποια είναι τα οφέλη της οικιακής δικτύωσης .