Διαχείριση Προφίλ Προσωπικού και Επαγγελματικού Διαδικτύου

Προβληματισμοί για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και το ζευγάρωμα των προσωπικών και επαγγελματικών προφίλ σας

Η αυξανόμενη υιοθέτηση ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter και το LinkedIn, παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον πρόβλημα για όσους θέλουν να χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική συνεργασία με τους συναδέλφους τους. Κάνετε juggle ξεχωριστά προσωπικά και επιχειρηματικά προφίλ για κάθε ένα από αυτά τα δίκτυα; Ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό που συγχωνεύει τόσο την επαγγελματική σας εικόνα "μάρκας" όσο και την προσωπική σας ζωή; Ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα εξαρτάται από τους στόχους και την άνεσή σας με την ανάμειξη επιχειρήσεων και προσωπικών πληροφοριών. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ακόμα και αν διατηρείτε ξεχωριστές προσωπικές και επαγγελματικές ταυτότητες σε απευθείας σύνδεση, οι πληροφορίες που μοιράζεστε στο διαδίκτυο μπορούν να δημοσιοποιηθούν ή να έχουν πρόσβαση σε άλλους.

Κοινωνικά μέσα: Θέματα ιδιωτικού απορρήτου (ή μήπως;)

Το ζήτημα της ιδιωτικής ζωής στην κοινωνική δικτύωση είναι ένα καυτό θέμα. Μερικοί άνθρωποι, όπως ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, πιστεύουν ότι η ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο είναι μια απαρχαιωμένη έννοια. Άλλοι, όπως ο σύμβουλος ταυτότητας Διαδικτύου Kaliya Hamlin, υποστηρίζουν ότι όταν τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook αλλάζουν απότομα τις πολιτικές απορρήτου τους για να μοιραστούν τις πληροφορίες σας με τρίτους, εξ ορισμού, είναι παραβίαση της κοινωνικής σύμβασης της υπηρεσίας με τους χρήστες της.

Όποια πλευρά της συζήτησης βρίσκεστε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις συνέπειες της απόσπασης οτιδήποτε online, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο. Το πιο ασφαλές είναι να υποθέσουμε ότι οτιδήποτε γράφετε ή προωθείτε ή προσθέτετε ένα σχόλιο στο διαδίκτυο θα είναι ορατό από κάποιον ... ο οποίος μπορεί να το μεταφέρει σε κάποιον άλλο (πρόθυμα ή άθελα) ... τον οποίο ίσως να μην θέλετε κατ 'ανάγκη να μοιράζεστε αυτές τις πληροφορίες. Με άλλα λόγια, μην δημοσιεύετε τίποτα στον ιστό που δεν θα λέγατε μπροστά από το αφεντικό σας ή τη μαμά σας. (Αυτό ισχύει ειδικά για οτιδήποτε παράνομο, ενάντια στην εταιρική πολιτική, ή απλά ενοχλητικό, όπως σε αυτή τη στρογγυλή ομάδα 12 ατόμων που έχασαν τη δουλειά τους, τη φήμη τους ή την ελευθερία τους μετά την απόσπαση χαζών φωτογραφιών στον Ιστό).

Πριν χρησιμοποιήσετε τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να συνδεθείτε με συναδέλφους ή να βρουν δουλειά χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά μέσα, επεξεργαστείτε τα στοιχεία του προφίλ σας για να βεβαιωθείτε ότι έχουν μόνο πληροφορίες που θέλετε ο προϊστάμενος, οι συνεργάτες, οι πελάτες, οι συνεργάτες σας και οι πιθανοί εργοδότες γιατί το Διαδίκτυο δεν ξεχνά ποτέ). Επίσης, ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook , στο LinkedIn και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα - βεβαιωθείτε ότι είστε άνετοι με τις πληροφορίες που μοιράζονται αυτόματα για εσάς στον Ιστό.

Διαχείριση των κοινωνικών σας ταυτότητων: Ένα προφίλ ή ξεχωριστοί προσωπικοί και επαγγελματικοί λογαριασμοί;

Δεν θέλω να σας τρομάξω. Τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ιδανικά για την οικοδόμηση και διατήρηση σχέσεων στο διαδίκτυο και την ανταλλαγή και εύρεση πληροφοριών που πιθανόν να μην πάρετε αλλού. Για τους επαγγελματίες, τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες συνδέοντάς σας με ηγέτες στον τομέα σας καθώς και συνεργάτες στο γραφείο. μπορείτε επίσης να εκφράσετε τη γνώμη σας σχετικά με σημαντικά θέματα και να ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα συμμετέχοντας στη συζήτηση στο Twitter και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Εάν θέλετε να μπεις ή να αξιοποιήσετε περισσότερο τη σκηνή κοινωνικής δικτύωσης τόσο για επαγγελματικούς όσο και για προσωπικούς λόγους, έχετε μερικές επιλογές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: ένα προφίλ τόσο για επαγγελματική όσο και για προσωπική κοινωνικοποίηση, ξεχωριστούς προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς σε κάθε κοινωνικό δίκτυο ή ορισμένες υπηρεσίες για προσωπική χρήση και μερικές για επαγγελματικούς σκοπούς. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τις επιλογές και τις συμβουλές για την εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ της εργασίας και της ζωής με τα κοινωνικά μέσα.

Στρατηγική κοινωνικής δικτύωσης # 1: Χρησιμοποιήστε ένα προφίλ για όλα τα δίκτυα κοινωνικών δικτύων

Σε αυτό το παράδειγμα θα έχετε μόνο ένα λογαριασμό ή ένα προφίλ στο, ας πούμε, Facebook (και ένα άλλο στο Twitter, κλπ.). Όταν ενημερώνετε την κατάστασή σας, προσθέτετε φίλους ή "αρέσει" νέες σελίδες, αυτές οι πληροφορίες θα είναι ορατές τόσο στους φίλους σας όσο και στις επαγγελματικές σας επαφές. Θα μπορούσατε να γράψετε για οτιδήποτε - από την πολύ προσωπική (ο σκύλος μου απλά κατέστρεψε τον καναπέ μου) σε κάτι πιο επίκαιρο για τη δουλειά σας (κάποιος ξέρει πώς να δημοσιεύσει μια παρουσίαση του PowerPoint online;).

Πλεονεκτήματα :

Μειονεκτήματα :

Ένας τρόπος να διοχετεύσετε μηνύματα συγκεκριμένα ή κατάλληλα για διαφορετικές ομάδες είναι να ρυθμίσετε φίλτρα για τις επαφές σας, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποιος θα βλέπει το μήνυμα όταν το δημοσιεύετε.

Στρατηγική κοινωνικής δικτύωσης # 2: Χρησιμοποιήστε ξεχωριστά προσωπικά και επαγγελματικά προφίλ

Ορίστε έναν ξεχωριστό λογαριασμό που σχετίζεται με την εργασία και έναν άλλο για προσωπική χρήση σε κάθε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Όταν θέλετε να δημοσιεύσετε πληροφορίες σχετικά με την εργασία, συνδεθείτε στον επαγγελματικό σας λογαριασμό και αντιστρόφως για προσωπική κοινωνική δικτύωση.

Πλεονεκτήματα :

Μειονεκτήματα :

Στρατηγική κοινωνικής δικτύωσης # 3: Χρήση ξεχωριστών υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης για διαφορετικούς σκοπούς

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook για προσωπική χρήση, αλλά το LinkedIn ή άλλα εξειδικευμένα επαγγελματικά κοινωνικά δίκτυα για χρήση στο χώρο εργασίας. Το Facebook, με τα παιχνίδια του, τα εικονικά δώρα και άλλες διασκέδαστες αλλά αποσπούν τις εφαρμογές μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για γενική κοινωνικοποίηση. LinkedIn, εν τω μεταξύ, έχει περισσότερη επαγγελματική εστίαση, με ομάδες δικτύωσης για διαφορετικές βιομηχανίες και εταιρείες. Το Twitter χρησιμοποιείται συχνά και για τους δύο σκοπούς.

Πλεονεκτήματα :

Μειονεκτήματα :

Ποια κοινωνική στρατηγική πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Αν θέλετε την απλούστερη μέθοδο και δεν ανησυχείτε για την ανάμειξη της επιχείρησής σας και των προσωπικών σας προσωπικοτήτων, απλά χρησιμοποιήστε ένα προφίλ στο Facebook, Twitter, LinkedIn ή / και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Πολλοί επαγγελματίες μπλόγκερ (π.χ. η Heather Armstrong, γνωστή για την απολύσεά της αφού γράφει πολύ ειλικρινείς θέσεις εργασίας στο προσωπικό της blog, Anil Dash, Jason Kottke και άλλοι) έγινε διάσημη επειδή ανέπτυξαν ισχυρές, συχνά ξεκάθαρες, ηλεκτρονικές ταυτότητες όπου " "Έγιναν μια αίσθηση τόσο της προσωπικότητάς τους όσο και της επαγγελματικής τους ζωής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κοινωνικά μέσα για να αναπτύξετε το ίδιο είδος online μοναδικής ταυτότητας.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε ξεχωριστή την εργασία και την προσωπική σας ζωή, χρησιμοποιήστε πολλαπλούς λογαριασμούς ή διαφορετικά δίκτυα για διαφορετικούς σκοπούς. Μπορεί να είναι πιο περίπλοκο, αλλά μπορεί να είναι καλύτερο για την ισορροπία εργασίας-ζωής.

Άλλες στρατηγικές για τη διατήρηση της ισορροπίας εργασίας-προσωπικής ζωής με την κοινωνική δικτύωση: