Η ιστορία της Samsung (1938-παρόν)

Ποιος ίδρυσε τη Samsung, όταν δημιουργήθηκε η Samsung, και άλλα γεγονότα

Ο Όμιλος Samsung είναι μια εταιρία ετερογενών δραστηριοτήτων με έδρα τη Νότια Κορέα που περιλαμβάνει μια σειρά θυγατρικών. Είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Κορέα, παράγοντας σχεδόν το ένα πέμπτο των συνολικών εξαγωγών της χώρας, με κύριο άξονα τη βιομηχανία ηλεκτρονικών, βαρέων βιομηχανιών, κατασκευών και άμυνας.

Άλλες μεγάλες θυγατρικές της Samsung περιλαμβάνουν ασφαλιστικές, διαφημιστικές και ψυχαγωγικές επιχειρήσεις.

Ιστορικό της Samsung

Με μόλις 30.000 κέρδη (περίπου 27 δολάρια ΗΠΑ), ο Lee Byung-chull ξεκίνησε τη Samsung την 1η Μαρτίου το 1938, ως εμπορική εταιρεία με έδρα το Taegu της Κορέας. Η μικρή εταιρεία με 40 εργαζόμενους ξεκίνησε ως μπακάλικο, εμπορεύεται και εξάγει προϊόντα που παράγονται μέσα και γύρω από την πόλη, όπως τα αποξηραμένα κορεάτικα ψάρια και λαχανικά, καθώς και τα δικά τους χυλοπίτες.

Η εταιρεία μεγάλωσε και σύντομα επεκτάθηκε στη Σεούλ το 1947, αλλά άφησε μόλις ξέσπασε ο πόλεμος της Κορέας. Μετά τον πόλεμο, ο Lee ξεκίνησε ένα εργοστάσιο ζάχαρης στο Busan το οποίο ονομάστηκε Cheil Jedang, προτού εξαπλωθεί στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και κατασκευάζοντας το (στη συνέχεια) μεγαλύτερο μάλλινο μύλο στην Κορέα.

Η επιτυχημένη διαφοροποίηση έγινε μια στρατηγική ανάπτυξης για τη Samsung, η οποία γρήγορα επεκτάθηκε στις ασφάλειες, τις κινητές αξίες και τις λιανικές επιχειρήσεις. Η Samsung επικεντρώθηκε στην αναδιάρθρωση της Κορέας μετά τον πόλεμο με κεντρική εστίαση στην εκβιομηχάνιση.

Η Samsung εισήχθη στη βιομηχανία ηλεκτρονικών προϊόντων στη δεκαετία του 1960 με τη δημιουργία διαφόρων ηλεκτρονικών επικεντρωμένων τμημάτων. Τα αρχικά τμήματα ηλεκτρονικών συσκευών συμπεριλάμβαναν τις συσκευές Samsung Electronics, τη Samsung Electro-Mechanics, τη Samsung Corning και τη Samsung Semiconductor & Telecommunications. Η Samsung δημιούργησε τις αρχικές εγκαταστάσεις τους στο Suwon, Νότια Κορέα, το 1970, όπου άρχισαν να παράγουν ασπρόμαυρες τηλεοράσεις.

Μεταξύ 1972 και 1979, η Samsung άρχισε να πωλεί πλυντήρια, άλλαξε σε Samsung Petrochemical και στη συνέχεια Samsung Heavy Industries, και μέχρι το 1976, είχε πουλήσει την 1 εκατομμύριο τηλεοράσεις B & W.

Το 1977 άρχισαν να εξάγουν έγχρωμες τηλεοράσεις και δημιούργησαν τη Samsung Construction, τη Samsung Fine Chemicals και τη Samsung Precision Co. (που τώρα ονομάζεται Samsung Techwin). Μέχρι το 1978, η Samsung είχε πουλήσει 4 εκατομμύρια ασπρόμαυρες τηλεοράσεις και άρχισε μαζική παραγωγή φούρνων μικροκυμάτων πριν από το 1980.

1980 να παρουσιαστεί

Το 1980, η Samsung εισήλθε στη βιομηχανία τηλεπικοινωνιακού υλικού με την αγορά της Hanguk Jenja Tongsin. Αρχικά κατασκευάζοντας τηλεφωνικούς πίνακες, η Samsung επεκτάθηκε σε τηλεφωνικά και φαξ συστήματα τα οποία τελικά μετατοπίστηκαν στην κατασκευή κινητών τηλεφώνων.

Η επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας ομαδοποιήθηκε μαζί με τη Samsung Electronics, η οποία άρχισε να επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα και την ανάπτυξη σε όλη τη δεκαετία του 1980. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Samsung Electronics επεκτάθηκε στην Πορτογαλία, τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, την Αγγλία και το Ώστιν, Τέξας.

Το 1987, με το θάνατο του Lee Byung-chull, ο όμιλος Samsung διαχωρίστηκε σε τέσσερις επιχειρηματικές ομάδες που εγκατέλειψαν τον όμιλο Samsung με ηλεκτρονικά, μηχανικά, κατασκευαστικά και τα περισσότερα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Οι λιανικές πωλήσεις, τα τρόφιμα, τα χημικά προϊόντα, η εφοδιαστική, η ψυχαγωγία, το χαρτί και η τηλεπικοινωνία διαχωρίστηκαν μεταξύ του ομίλου Shinsegae, του Ομίλου CJ και του ομίλου Hansol.

Η Samsung αναπτύχθηκε ως διεθνής εταιρία σε όλη τη δεκαετία του '90. Το τμήμα κατασκευών της Samsung εξασφάλισε αρκετά έργα κατασκευής υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων είναι ένας από τους πύργους Petronas στη Μαλαισία, η Ταϊπέι 101 στην Ταϊβάν και ο πύργος Burj Khalifa ύψους μισού μιλίου στα ΗΑΕ.

Η τεχνική μονάδα της Samsung περιλαμβάνει επίσης την Samsung Techwin, έναν κατασκευαστή αεροδιαστημικής που κατασκευάζει κινητήρες αεροσκαφών και αεριοστροβίλους καθώς και τροφοδοτικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε αεριωθούμενες μηχανές σε αεροσκάφη Boeing και Airbus.

Το 1993, η Samsung άρχισε να επικεντρώνεται σε τρεις βιομηχανίες - ηλεκτρονικά, μηχανικά και χημικά. Η αναδιοργάνωση περιελάμβανε πωλήσεις δέκα θυγατρικών και μείωση του μεγέθους τους. Με μια ανανεωμένη εστίαση στα ηλεκτρονικά, η Samsung επένδυσε στην τεχνολογία LCD, καθιστώντας το μεγαλύτερο κατασκευαστή πάνελ LCD στον κόσμο μέχρι το 2005.

Η Sony συνεργάστηκε με τη Samsung το 2006 για να αναπτύξει μια σταθερή προμήθεια πάνελ LCD και για τις δύο εταιρείες, γεγονός που αποτελούσε όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Sony, η οποία δεν είχε επενδύσει σε μεγάλους πίνακες LCD. Ενώ η συνεργασία ήταν σχεδόν 50-50 split, η Samsung ανήκε σε μία μετοχή περισσότερο από τη Sony, δίνοντάς της τον έλεγχο της κατασκευής. Στο τέλος του 2011, η Samsung αγόρασε τη συμμετοχή της Sony στην εταιρική σχέση και ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο.

Η εστίαση της Samsung στο μέλλον επικεντρώνεται σε πέντε βασικές επιχειρήσεις, όπως κινητά, ηλεκτρονικά και βιοφαρμακευτικά. Στο πλαίσιο της επένδυσης βιο-φαρμακευτικών προϊόντων, η Samsung δημιούργησε μια κοινή επιχείρηση με τη Biogen, επενδύοντας 255 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή τεχνικής ανάπτυξης και βιοφαρμακευτικής παραγωγικής ικανότητας στη Νότια Κορέα. Η Samsung έχει προγραμματίσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια πρόσθετων επενδύσεων για να ακολουθήσει τη στρατηγική ανάπτυξης των βιοκαυσίμων και να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της κοινοπραξίας τους.

Η Samsung έχει επίσης συνεχίσει να επεκτείνεται στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, καθιστώντας το μεγαλύτερο κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων το 2012. Για να παραμείνει ένας κυρίαρχος κατασκευαστής, η Samsung έχει διαθέσει $ 3-4 δισεκατομμύρια για να αναβαθμίσει την εγκατάσταση κατασκευής ημιαγωγών Austin Texas.

Η Samsung ανακοίνωσε το Gear VR τον Σεπτέμβριο του 2014, η οποία είναι μια συσκευή εικονικής πραγματικότητας που αναπτύχθηκε για χρήση με το Galaxy Note 4. Επίσης, το 2014, η Samsung ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την πώληση οπτικών ινών στον κατασκευαστή γυαλιού Corning Inc.

Μέχρι το 2015, η Samsung είχε περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ εγκριθεί από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, η οποία έχει χορηγηθεί πάνω από 7.500 διπλώματα ευρεσιτεχνίας χρησιμότητας πριν από το τέλος του έτους.

Η Samsung κυκλοφόρησε ένα smartwatch γυμναστικής το 2016 που ονομάζεται Gear Fit 2, καθώς και ασύρματα ακουστικά που ονομάζεται Gear Icon X. Μέχρι το τέλος του έτους, το Gear G3 smartwatch ανακοινώθηκε. Στα τέλη του 2017, η εταιρεία εξακολούθησε να απελευθερώνει προϊόντα: Το Galaxy Note 8 ήταν ένα ιδιαίτερο θρίαμβο για την εταιρεία, η οποία είχε αγωνιστεί με ζητήματα κατασκευής κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης του Galaxy Note 7.