Όλα για το Samsung Galaxy Σημείωση 8

Το Samsung Galaxy Note 8 είναι μια έκδοση του phablet της Samsung που κάνει και τηλεφωνικές κλήσεις.

Ένα τέλος στο Samsung Galaxy Σημείωση 7 Debacle

Η Σημείωση 8 αντιπροσωπεύει την ικανότητα της Samsung να ανακάμπτει από καταστροφή. Μετά την απελευθέρωση της σημείωσης 7 του Γαλαξία τον Αύγουστο του 2016, οι επανειλημμένες περιπτώσεις σημείων 7 εκρήξεων και πυρκαγιών έπεισαν τη Samsung να σταματήσει μόνιμα τις πωλήσεις και την παραγωγή της σημείωσης 7 δύο μήνες αργότερα. Στις αρχές του 2017, η Samsung ανακοίνωσε ότι οι αιτίες των εκρήξεων εντοπίστηκαν σε κακή σχεδίαση μπαταρίας και έσπευσαν την παραγωγή.

Η Samsung προσέφερε τη Σημείωση 8 ως μέρος ενός τρίτου προσφορών smartphone. Το Galaxy S8, ένα κορυφαίο smartphone της Samsung, έχει μια οθόνη 5,8 ιντσών. Το μεγαλύτερο Galaxy S8 + έχει οθόνη 6,2 ιντσών και έχει πλάτος 2,88 ίντσες. Η Σημείωση 8 είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή: 2,94 ίντσες πλάτος με μια οθόνη 6,3 ιντσών. Εκτός από τη μεγαλύτερη οθόνη, η Σημείωση 8 προσφέρει επίσης μια διπλή πίσω κάμερα που δεν έχουν τα αδέλφια S8 και S8 +, όπως θα μάθετε παρακάτω.

Τι έχει αλλάξει στη Σημείωση 8

Η Σημείωση 8 δεν είναι μόνο Σημείωση 7 με μπαταρία που λειτουργεί σωστά. Η Σημείωση 8 παρουσιάζει σημαντικές διαφορές σε πέντε τομείς:

Παρόλο που η οθόνη Σημείωση 8 είναι Super AMOLED όπως ήταν η οθόνη στη Σημείωση 7, η Samsung βελτίωσε την ανάλυση στην οθόνη Σημείωση 8 σε ανάλυση 2960 x 1440, η οποία είναι λίγο καλύτερη από την ανάλυση 2560 x 1440 στη Σημείωση 7.

Ακόμη και με το αυξημένο μέγεθος του Note 8, η Samsung διατηρούσε το πάχος της μόνο στα 0,34 ίντσες, ελαφρώς παχύτερο από το πάχος 0,31 ίντσας Σημείωση 7. Η Σημείωση 8 είναι επίσης ελαφρώς βαρύτερη - η συσκευή ζυγίζει 195 γραμμάρια, η οποία είναι μόνο 26 γραμμάρια βαρύτερη από τη σημείωση 7.

Η ανάλυση της μπροστινής κάμερας αναβαθμίστηκε στα 8 megapixel . Σε αντίθεση με τη Σημείωση 7, Galaxy S8 και Galaxy S8 +, η Σημείωση 8 διαθέτει δύο πίσω κάμερες: μία ευρεία γωνία και μία τηλεφακό. Και οι δύο κάμερες έχουν ανάλυση 12 megapixel. Επιπλέον, μπορείτε πλέον να καταγράφετε ανάλυση 4K (καθώς και ανάλυση 1080p και 720p) και ακόμα να τραβάτε φωτογραφίες 9 megapixel με την πίσω κάμερα κατά την εγγραφή βίντεο 4K.

Όπως και με τα S8 και S8 +, η Σημείωση 8 συνοδεύεται από τη βοηθητική φωνή Bixby της Samsung, η οποία είναι η απάντηση της Samsung στους εικονικούς βοηθούς των ανταγωνιστών, όπως η Siri της Apple, η Cortana της Microsoft και ο Βοηθός Google .

Ενεργοποιήστε τον Bixby λέγοντας "Γεια σας, Bixby" και στη συνέχεια ξεκινήστε να μιλάτε εντολές στη Σημείωση 8.

Τώρα για τα κακά νέα: Η επανασχεδιασμένη μπαταρία στη Σημείωση 8 είναι 3300mAh, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ελαφρώς λιγότερο ισχυρό από τη μπαταρία 3500mAh που ήταν στη Σημείωση 7 και χρησιμοποιείται επί του παρόντος στο Galaxy S8 +. (Το Galaxy S8 διαθέτει μπαταρία 3000mAh.)

Θα παρατηρήσετε τη διαφορά; Αυτό εξαρτάται από εσάς και τη χρήση της Σημείωσης 8. Όπως και με οποιαδήποτε κινητή συσκευή, οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στη Σημείωση 8 (και το χρονικό διάστημα που τις χρησιμοποιείτε) καθώς και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο διατηρείτε συγκεκριμένα τη συσκευή θα καθορίσει πόσο γρήγορα η μπαταρία χάνει το χυμό της.

Τι δεν έχει αλλάξει

Πολλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Σημείωσης 8 είναι τα ίδια με αυτά της Σημείωσης 7. Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που διατηρούνται με τη Σημείωση 8 περιλαμβάνουν:

Πόσο κοστίζει?

Η Σημείωση 8 άρχισε να πωλείται σε ένα μάτι ανοίγοντας $ 950, το οποίο ήταν περισσότερο από τα 879 δολάρια για τη Σημείωση 7. Ωστόσο, η τιμή ήταν ακόμα λιγότερο ακριβή από το 64GB iPhone X, το οποίο άνοιξε στα 999 δολάρια.