Τι είναι ένα αρχείο EXD;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία EXD

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου EXD είναι ένα αρχείο προσωρινής αποθήκευσης πληροφοριών ελέγχου. Τα προγράμματα του Microsoft Office δημιουργούν αυτόματα αρχεία EXD όταν ένα στοιχείο ελέγχου ActiveX έχει εισαχθεί σε ένα έγγραφο.

Το αρχείο EXD είναι απλώς ένα προσωρινό αρχείο με τον μοναδικό σκοπό της επιτάχυνσης της διαδικασίας προσθήκης ελέγχων στο έγγραφο, όπως τα κουμπιά επιλογών και τα πλαίσια κειμένου. Το πρόγραμμα συνήθως καταργεί τα αρχεία EXD όταν δεν απαιτεί πλέον το στοιχείο ελέγχου ActiveX.

Ορισμένα αρχεία EXD ενδέχεται να είναι έγγραφα που βασίζονται σε XML και χρησιμοποιούνται με ορισμένα προγράμματα ανάγνωσης για τυφλούς ή δυσκολότερους χρήστες υπολογιστών.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο EXD

Ορισμένα αρχεία EXD μπορούν επίσης να ανοίξουν με τμήματα της σουίτας του Microsoft Office όπως το Word, το Excel και το PowerPoint. Αυτά τα ίδια αρχεία EXD μπορούν επίσης να ανοίξουν με το Visual Studio της Microsoft.

Τα προγράμματα της Microsoft συνήθως αποθηκεύουν αρχεία EXD στο φάκελο \ AppData \ Local \ Temp \ του χρήστη, είτε κάτω από έναν υποφάκελο του Excel ή VBE .

Σημείωση: Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με σπασμένες μακροεντολές σε Microsoft Word ή Excel, βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα είναι κλειστό και στη συνέχεια διαγράψτε τα αρχεία EXD που βρέθηκαν σε αυτούς τους φακέλους για να αποκαταστήσετε τη λειτουργικότητα (μπορείτε να το κάνετε αυτό με το χέρι ή με το εργαλείο Temp File Deleter ). Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την επιδιόρθωση εδώ, καθώς και ποια ενημερωμένη έκδοση κώδικα από το Windows Update είναι υπεύθυνη για αυτό.

Το αρχείο EXD είναι πιθανότατα στη μορφή που περιγράφηκε παραπάνω, αλλά ο ιστότοπος passendlezen.nl που εδρεύει στην Ολλανδία χρησιμοποιεί επίσης αρχεία EXD που αποθηκεύονται στη μορφή XML. Δεν γνωρίζω καμία πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα που θα μπορούσε να ανοίξει αυτά αλλά είναι πιθανό ότι η μετονομασία του αρχείου .EXD σε .XML θα σας επιτρέψει να το ανοίξετε με αναγνώστη XML .

Συμβουλή: Τα αρχεία με επέκταση EXD μοιάζουν πολύ με αυτά που έχουν τις επέκταση αρχείων ESD , EXE και HXD . Εάν το αρχείο EXD δεν ανοίγει χρησιμοποιώντας τις παραπάνω πληροφορίες, μπορείτε να κάνετε διπλό έλεγχο για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε διαβάσει εσφαλμένα τον τύπο του αρχείου.

Εάν ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας ανοίγει αρχεία EXD, αλλά δεν θα έπρεπε ή θα προτιμάτε να είναι ένα άλλο πρόγραμμα αυτό το προεπιλεγμένο πρόγραμμα, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε τις συσχετίσεις αρχείων στα παράθυρα s για βοήθεια σχετικά με την αλλαγή του.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο EXD

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να μετατρέψουμε ένα αρχείο προσωρινής μνήμης πληροφοριών ελέγχου σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε προγράμματα της Microsoft και έχουν σχεδιαστεί μόνο για να λειτουργούν με αντικείμενα που σχετίζονται με το ActiveX, οπότε η μετατροπή τους θα ήταν άχρηστη ακόμη και αν υπήρχε τέτοιος μετατροπέας αρχείων (πιθανώς γιατί δεν θα βρείτε κάποιο).

Αν υποψιάζεστε ότι το αρχείο EXD ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί με μια εφαρμογή που σχετίζεται με τον ιστότοπο passendlezen.nl, σας προτείνω να επικοινωνήσετε μαζί του για περισσότερες πληροφορίες ή να μετονομάσετε το αρχείο σε ένα αρχείο XML. Αν αυτό λειτουργεί, τότε μπορείτε να το μετατρέψετε όπως μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε αρχείο XML ( εδώ αναφέρονται ορισμένοι μετατροπείς XML).

Ακόμα έχοντας προβλήματα ανοίγοντας ή χρησιμοποιώντας ένα αρχείο EXD;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου EXD, ποια από τις δύο μορφές που διαβάσατε παραπάνω θεωρείτε ότι το αρχείο βρίσκεται και, στη συνέχεια, θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.