Τι είναι η Live Tune-in στην Apple TV;

Η Apple έχει σχέδιο να κόψει το καλώδιο

Στην αρχική σύλληψή της, η Apple TV έπρεπε να αντικαταστήσει το καλώδιο ως έναν τρόπο να αποκτήσετε εξαιρετικό περιεχόμενο στην τηλεόρασή σας. Η Apple δεν κατάφερε να το επιτύχει αρκετά, εν μέρει λόγω της φύσης της υπάρχουσας αγοράς ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και των μυριάδων σύνθετων συνδέσεων μεταξύ καναλιών, διαφημιζόμενων και παρόχων περιεχομένου. Ωστόσο, το Live Tune-in σάς δίνει μια αίσθηση πως τα πράγματα θα είναι τελικά.

Παρουσίαση του ζωντανού συντονισμού

Η νέα λειτουργία Live Tune-in της Apple TV εμφανίστηκε στο tvOS 9.2 τον Απρίλιο του 2016, αλλά προς το παρόν διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ. Σας επιτρέπει να ζητήσετε από τη Siri να παρακολουθήσει ζωντανές εκπομπές από συγκεκριμένα κανάλια, όπως CBS, Disney XD ή ESPN. Το Siri θα μεταβεί αυτόματα στην εφαρμογή από το κανάλι που καθορίζετε ή θα σας ειδοποιήσει να εγκαταστήσετε τη σχετική εφαρμογή, αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πείτε "Watch CBS" ή "Watch ESPN Live".

Δικαστικά έξοδα

Το Live Tune-in απαιτεί την εγκατάσταση της κατάλληλης εφαρμογής στην Apple TV σας. Στην περίπτωση του CBS All Access, για παράδειγμα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και να εγγραφείτε για την μηνιαία αμοιβή των $ 5.99 για πρόσβαση στο περιεχόμενο που χρειάζεστε.

Το Live Tune-in λειτουργεί επίσης, επιτρέποντας στους θεατές να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο που παρέχεται μέσα στην υπάρχουσα δέσμη καλωδίων τους. Σε αυτήν την περίπτωση, θα σας δοθεί ένας κωδικός πρόσβασης και θα κατευθυνθείτε σε μια σελίδα σύνδεσης, όπου θα πρέπει να εισαγάγετε το όνομα του παροχέα καλωδίων, τον κωδικό σας και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε στον λογαριασμό παροχέα καλωδίων.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της εργασίας θα πρέπει να είστε σε θέση να παρακολουθήσετε περιεχόμενο σε εφαρμογές που ανήκουν στα κανάλια που παρέχει το καλωδιακό σας δίκτυο. Το Loopinsight προειδοποιεί ότι τουλάχιστον όταν το χαρακτηριστικό εμφανίστηκε για πρώτη φορά, η ποιότητα του βίντεο ήταν φτωχή "σαν κακή τροφή ξενοδοχείων", αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα επιλυθεί.

Η κατώτατη γραμμή είναι συνήθως ότι η πρόσβαση σε ζωντανό περιεχόμενο μέσω της Apple TV σας απαιτεί συνήθως συνδρομητική συνδρομή ή ενεργή καλωδιακή σύνδεση.

Αφετηρία

Το Live Tune-in δεν είναι ακόμα διαθέσιμο εκτός των ΗΠΑ και ακόμη και στις ΗΠΑ φαίνεται ότι υποστηρίζεται μόνο ένα επιλεγμένο αριθμό καναλιών, αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει, καθώς οι προγραμματιστές συνεργάζονται με το πιο πρόσφατο λογισμικό ανάπτυξης. Φαίνεται πιθανό ότι η Apple θα αναπτύξει το χαρακτηριστικό ώστε να έχετε πρόσβαση σε έναν διαδραστικό τηλεοπτικό οδηγό για να σας βοηθήσουμε να περιηγηθείτε σε όλο το περιεχόμενο της ζωντανής τηλεόρασης που έχετε στη διάθεσή σας, όπως μπορείτε σε οποιοδήποτε καλωδιακό κανάλι.

Είναι ευρέως γνωστό ότι η Apple εργάζεται για τη δημιουργία υπηρεσίας αντικατάστασης ζωντανού τηλεοπτικού σήματος για την Apple TV, αλλά δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία με τα ενδιαφερόμενα μέρη που κυριαρχούν επί του παρόντος στο χώρο.

Ωστόσο, η άρνησή τους δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Η απόφαση της Apple να διευκολύνει τα κανάλια να διαθέτουν το περιεχόμενό τους μέσω των εφαρμογών σε συνδυασμό με τις δημιουργίες κοπής καλωδίων, όπως το Live Tune-in, αποτελεί μια πρόσθετη πρόκληση για το status quo. Όταν οι σημερινοί πελάτες καλωδίων μπορούν να συγκεντρώσουν τη δική τους εξατομικευμένη επιλογή καναλιών με τη μορφή εφαρμογών και επίσης να έχουν πρόσβαση σε αυτές κατόπιν ζήτησης χρησιμοποιώντας την Apple TV και το Siri, η έκκληση μπορεί να αυξηθεί μόνο.

Εν τω μεταξύ, η Apple ελπίζει να εισαγάγει αυτο-δημιουργημένες τηλεοπτικές εκπομπές μέσω της Apple TV, πιθανώς ελπίζοντας να συλλάβει τη διάθεση των καταναλωτών με παραστάσεις ως κριτικά αναγνωρισμένα ως Βίκινγκ του Αμαζονίου Πρωτευού ή το Παιχνίδι των Θρόνων του HBO . Η εταιρεία ελπίζει να κάνει ντεμπούτο σε πολλαπλές σειρές ταυτόχρονα μέσω μιας εφαρμογής "αποκλειστικών" στην Apple TV, σύμφωνα με μια έκθεση.

Εναλλακτικές συμβουλές για κόπτες καλωδίων

Υποστηριζόμενη από το iTunes και μέσω μιας σειράς λαμπρών εφαρμογών τρίτων, η Apple ήδη σας διευκολύνει να αντικαταστήσετε το πακέτο καλωδιακής τηλεόρασης εάν επιθυμείτε πραγματικά μόνο να παρακολουθείτε ταινίες και επιλεγμένες τηλεοπτικές εκπομπές. Ωστόσο, αν θέλετε καλή πρόσβαση σε άλλες πηγές τηλεοπτικής ψυχαγωγίας, μπορείτε να το συμπληρώσετε με άλλες διαθέσιμες λύσεις, όπως η Sling TV.

Εναλλακτικά, εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά κουτιά για να έχετε τον εαυτό σας με ψυχαγωγία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε τηλεοπτικό δέκτη δικτύου (όπως το SiliconDust HDHomeRun) και μια εφαρμογή που ονομάζεται Channels for tvOS ($ 25, αναθεώρηση Macworld). Το τελευταίο αρπάζει περιεχόμενο από τον δέκτη τηλεόρασης για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση, να αναπαράγετε, να κάνετε παύση, να ανεβείτε, να προωθήσετε γρήγορα και να εγγράψετε 30 λεπτά λεπτά ζωντανής τηλεόρασης για αναπαραγωγή χρησιμοποιώντας το κιβώτιο Apple TV.