Ποια είναι τα ηχεία;

Αντί να συνδέσετε τη συσκευή προέλευσης σε ένα στερεοφωνικό, συνδέστε τα ηχεία που λειτουργούν με σύνδεση

Για να έχετε ήχο από μια συσκευή αναπαραγωγής μέσων δικτύου, μια ταινία πολυμέσων ή άλλη συσκευή πηγής ήχου, ώστε να μπορείτε να την ακούσετε, πρέπει να συνδεθεί είτε με στερεοφωνικό ενισχυτή, δέκτη στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου , είτε με "ηχεία".

Τα ηχεία κάνουν ήχο με δόνηση . Χρειάζονται τη δύναμη να δονείται η επιφάνεια των ηχείων σε ένα επίπεδο που θα μεταφέρει αρκετό αέρα για να κατευθύνει τους ήχους που μπορούμε να ακούσουμε. Τα ηχεία που συνδέουμε με το δέκτη AV ή τους στερεοφωνικούς ενισχυτές μας είναι παθητικά ηχεία που απαιτούν ισχύ από τον ενισχυτή στον οποίο είναι συνδεδεμένα. Χωρίς σύνδεση με ενισχυτή, τα προγράμματα οδήγησης ηχείων δεν έχουν τη δύναμη να δονούν τα ηχεία και να αναπαράγουν τον ήχο.

Ενεργοποιημένα vs παθητικά ηχεία

Τα παραδοσιακά ηχεία αναφέρονται ως "παθητικά ηχεία" καθώς απαιτούν ενέργεια (εκτός από τις πληροφορίες ήχου) που τους τροφοδοτούνται από εξωτερική πηγή (όπως ενισχυτή ή δέκτη οικιακού κινηματογράφου) για την παραγωγή ήχου. Από την άλλη πλευρά, τα ηχεία με ηχεία, τα οποία επίσης αναφέρονται ως "ενεργά ηχεία". έχουν ενσωματωμένο τον δικό τους ενισχυτή για να παρέχουν ισχύ στο ηχείο - οπότε το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σήμα πηγής ήχου για την παραγωγή ήχου.

Όταν συνδέετε μια πηγή σε αυτά τα ηχεία (όπως ένα CD ή DVD player, μια συσκευή ροής μουσικής ή ο υπολογιστής σας), η μουσική θα έρθει μέσα από τα ηχεία με έναν τόνο που μπορεί να ελεγχθεί και αρκετά δυνατός για να ακούσει χωρίς τη χρήση ενός πρόσθετο εξωτερικό ενισχυτή.

Ωστόσο, αντί του παραδοσιακού καλωδίου ηχείων που χρησιμοποιείται στα παθητικά ηχεία (τα οποία τροφοδοτούν τόσο την ισχύ όσο και το ηχητικό σήμα, τα ηχεία που τροφοδοτούνται συνδέονται στην πηγή μουσικής χρησιμοποιώντας μια "είσοδο γραμμής", όπως το κόκκινο και το λευκό, το δεξιό και το αριστερό καλώδιο που συνδέονται ήχου από συσκευή αναπαραγωγής CD, τηλεόρασης ή εξαρτήματος σε ενισχυτή ή δέκτη οικιακού κινηματογράφου.

Εντούτοις, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα τροφοδοτούμενα ηχεία που έχουν σχεδιαστεί για τη σύνδεση σε έναν υπολογιστή θα έχουν μίνι σύνδεση ακουστικών και όχι τις βοηθητικές θύρες διασύνδεσης γραμμής. Για αυτά τα ηχεία, θα χρειαστείτε καλώδια προσαρμογέα που πρέπει να διασυνδέσουν κόκκινα και λευκά καλώδια στο ένα άκρο και μια υποδοχή ακουστικών (μίνι) στην άλλη άκρη.

Επιπλέον, μερικά ηχεία με ανώτερη ισχύ διαθέτουν επίσης ψηφιακές οπτικές εισόδους , οι οποίες παρέχουν καλύτερο ήχο από πηγές συσκευές που περιλαμβάνουν επίσης αυτόν τον τύπο σύνδεσης.

Ενεργοποιημένα Ηχεία και Ασύρματη Συνδεσιμότητα

Μια άλλη χρήση για τροφοδοτούμενα ηχεία είναι τα ασύρματα ηχεία ή τα υπογούφερ με ασύρματη λειτουργία. Σε αυτόν τον τύπο ρύθμισης, αντί να συνδέσετε καλώδια ήχου από τη συσκευή προέλευσής σας στο ενεργό ηχείο, ένας πομπός συνδέεται με τη συσκευή προέλευσης (παρέχεται με το πακέτο ασύρματων ηχείων). Ο πομπός στέλνει τότε τα εξερχόμενα ηχητικά σήματα από την πηγή κατευθείαν στο στοχευμένο ασύρματο ηχείο, τα οποία έχουν τους δικούς τους ενσωματωμένους ενισχυτές, όπως απαιτείται, που με τη σειρά του παράγει τον ήχο.

Επίσης, στην κατηγορία των φορητών ηχείων, η αυξημένη χρήση της τεχνολογίας Bluetooth και άλλων ασύρματων τεχνολογιών επιτρέπει σε συμβατές συσκευές, όπως smartphones και tablet, να μεταδίδουν μουσική ασύρματα σε ένα ηχείο με ενσωματωμένο Bluetooth ή άλλο συμβατό ασύρματο σύστημα λήψης , όπως το AirPlay , το PlayStation DTS, το Yamaha MusicCast , το Denon HEOS.

Διαμορφώσεις, ποιότητα και τιμή

Όπως συμβαίνει με όλα τα ηχεία, η τιμή των ηχείων που τροφοδοτούνται με ηχεία ποικίλλει ανάλογα με την ποιότητα των ηχείων. Ίσως να είστε εξοικειωμένοι με τα ηχεία που τροφοδοτούνται με έναν υπολογιστή που μπορεί να τρέξει οπουδήποτε από $ 10 έως $ 99 για ένα βασικό ηχείο ή σύστημα για χρήση με ένα smartphone, φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή σε εκατοντάδες (ή χιλιάδες) δολάρια για συστήματα ανώτερης ποιότητας ισχύουν περισσότερο για το περιβάλλον οικιακού κινηματογράφου.

Τα τροφοδοτούμενα ηχεία (ενσύρματα ή ασύρματα) μπορούν να λειτουργούν ως μια ενιαία μονάδα σχεδιασμένη για φορητή χρήση, μια βασική διαμόρφωση δύο καναλιών για χρήση με υπολογιστή ή μέτρια ρύθμιση, ρυθμίσεις δύο καναλιών υψηλής ποιότητας ή σε διαμορφώσεις 5.1 καναλιών που μπορούν προσφέροντας έναν πιο ήχο surround τύπου ακουστικής εμπειρίας για ανώτερες λειτουργίες τυχερών παιχνιδιών ή οικιακού κινηματογράφου.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα για τη χρήση τροφοδοτούμενων ηχείων αντί για στερεοφωνικό ή δέκτη AV. Όταν συνδέετε την πηγή ήχου απευθείας σε τροφοδοτούμενα ηχεία, δεν χρειάζεται να περπατήσετε και να ενεργοποιήσετε το στερεοφωνικό ή το δέκτη. Αντ 'αυτού, μπορείτε να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή μουσικής αμέσως από τον ελεγκτή ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, από μια εφαρμογή ελεγκτή στο iPhone ή τη συσκευή Android. Επίσης, στην περίπτωση των ασύρματων ηχείων, δεν έχετε όλα αυτά το σωρό καλωδίων σύνδεσης.

Παραδείγματα συστημάτων με ηχεία

Πιστοποιημένο σύστημα ηχείων Klipsch ProMedia 2.1 THX

Κινητά δάπεδα Klipsch R-26PF

Λογισμικό Logitech Z623 2.1 καναλιών με πιστοποιημένο σύστημα ηχείων THX

Enclave Audio CineHome HD 5.1 ασύρματο σύστημα ηχείων

Ομιλητής Bluetooth Bayan Audio SoundScene 3

Μεγάλος ασύρματος έξυπνος ηχείο Google Home Max