Ο δέκτης Home Theater vs Stereo Receiver - Ποιος τύπος είναι καλύτερος για εσάς;

Οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου και οι στερεοφωνικοί δέκτες παίζουν διαφορετικούς ρόλους

Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου και οι στερεοφωνικοί δέκτες αποτελούν ιδανικούς κόμβους για μια εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας.

Ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου (μπορεί επίσης να αναφέρεται ως δέκτης AV ή δέκτης ήχου surround) έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να είναι ο κεντρικός κόμβος σύνδεσης και ελέγχου τόσο για τις ανάγκες ήχου και βίντεο ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου. Από την άλλη πλευρά, ένας στερεοφωνικός δέκτης έχει βελτιστοποιηθεί για να λειτουργήσει ως κόμβος ελέγχου και σύνδεσης για μια εμπειρία ακρόασης μόνο για ήχο.

Παρόλο που και τα δύο έχουν κοινά βασικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν λειτουργίες σε ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου που δεν θα βρείτε σε στερεοφωνικό δέκτη και κάποιες λειτουργίες σε ένα στερεοφωνικό δέκτη που μπορεί να μην βρείτε σε δέκτη home theater.

Τι προσφέρουν οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου

Τα κύρια χαρακτηριστικά ενός τυπικού δέκτη οικιακού κινηματογράφου είναι τα εξής:

Προαιρετικές δυνατότητες δέκτη οικιακού κινηματογράφου

Παραδείγματα προαιρετικών λειτουργιών που μπορεί να περιλαμβάνονται σε πολλούς δέκτες οικιακού κινηματογράφου (κατά την κρίση του κατασκευαστή) περιλαμβάνουν:

Όπως μπορείτε να δείτε, ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου μπορεί να προσφέρει πολλές επιλογές που χρησιμεύουν ως κόμβος για την πλήρη εμπειρία ψυχαγωγίας ήχου και βίντεο.

Παραδείγματα δέκτες οικιακού κινηματογράφου

Onkyo TX-SR353 5.1 καναλιών Home Receiver - Αγοράστε από την Amazon.

Marantz SR5011 7.2 Δίκτυο Home Cinema Receiver - Αγοράστε από την Amazon

Για περισσότερες προτάσεις, δείτε την περιοδική ενημερωμένη λίστα των Καλύτερων δέκτες οικιακού κινηματογράφου με τιμή $ 399 ή λιγότερο , $ 400 έως $ 1.299 και $ 1.300 και πάνω .

Η εναλλακτική λύση στερεοφωνικού δέκτη

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου ίσως να μην χρειάζεστε τις δυνατότητες ενός δέκτη οικιακού κινηματογράφου, ειδικά αν θέλετε απλά να ακούσετε μουσική. Σε αυτή την περίπτωση, ένας στερεοφωνικός δέκτης μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς (και ευνοείται από πολλούς σοβαρούς ακροατές μουσικής).

Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός στερεοφωνικού δέκτη διαφέρουν από αυτά του δέκτη Home Theater με τους εξής τρόπους:

Προαιρετικές δυνατότητες στερεοφωνικού δέκτη

Όπως και με τους δέκτες οικιακού κινηματογράφου, υπάρχουν πρόσθετες επιλογές που μπορεί να έχει ένας στερεοφωνικός δέκτης, για άλλη μια φορά, κατά την κρίση του κατασκευαστή. Ορισμένες από αυτές τις προστιθέμενες λειτουργίες είναι ίδιες με αυτές που διατίθενται για δέκτες οικιακού κινηματογράφου.

Παραδείγματα στερεοφωνικού δέκτη

Onkyo TX-8160 Δίκτυο Στερεοφωνικός δέκτης - Αγοράστε από την Amazon

Για περισσότερες προτάσεις, δείτε την ενημερωμένη λίστα των καλύτερων στερεοφωνικών δεκτών δύο καναλιών .

Η κατώτατη γραμμή

Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου και οι στερεοφωνικοί δέκτες αποτελούν ιδανικούς κόμβους για μια εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας. Ωστόσο, εξυπηρετούν διαφορετικούς ρόλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσετε τόσο δέκτη οικιακού κινηματογράφου όσο και στερεοφωνικό δέκτη για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας.

Παρόλο που ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου είναι βελτιστοποιημένος για surround ήχο και βίντεο, μπορεί να λειτουργήσει και σε ένα στερεοφωνικό μοντέλο δύο καναλιών, το οποίο επιτρέπει την παραδοσιακή ακρόαση μουσικής μόνο. Όταν ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου λειτουργεί σε στερεοφωνική λειτουργία δύο καναλιών, είναι ενεργά μόνο τα μπροστινά αριστερά και δεξιά ηχεία (και ίσως το υπογούφερ).

Αν ψάχνετε για μια επιλογή ρύθμισης συστήματος μόνο για ήχο για σοβαρή ακρόαση μουσικής (ή για ένα δεύτερο δωμάτιο) και δεν χρειάζεστε όλα τα πρόσθετα βίντεο που μπορεί να προσφέρει ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου, ένας στερεοφωνικός δέκτης και ένα καλό ζεύγος ηχείων μπορεί να είναι μόνο το εισιτήριο.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν έχουν όλοι οι οικιακοί ή στερεοφωνικοί δέκτες τον ίδιο συνδυασμό χαρακτηριστικών. Ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο, ενδέχεται να υπάρχει διαφορετικό μείγμα χαρακτηριστικών, οπότε κατά την αγορά, ελέγξτε τη λίστα χαρακτηριστικών του οικιακού κινηματογράφου ή του στερεοφωνικού δέκτη και προσπαθήστε να λάβετε μια πραγματική επίδειξη ακρόασης, ει δυνατόν, προτού λάβετε τελική απόφαση αγοράς.