Χρησιμοποιώντας το Microsoft Word για αναζήτηση λέξεων

Μια εισαγωγή στη λειτουργία αναζήτησης του Microsoft Word

Το βοηθητικό πρόγραμμα αναζήτησης που περιλαμβάνεται στο Microsoft Word παρέχει έναν πολύ εύκολο τρόπο για την αναζήτηση όλων των ειδών σε ένα έγγραφο, όχι μόνο ενός κειμένου. Υπάρχει ένα βασικό εργαλείο αναζήτησης που είναι εύκολο για οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει, αλλά υπάρχει επίσης και ένα προηγμένο που σας επιτρέπει να κάνετε πράγματα όπως αντικατάσταση κειμένου και αναζήτηση εξισώσεων.

Το άνοιγμα του πλαισίου αναζήτησης στο Microsoft Word είναι εύκολο αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου, αλλά δεν είναι η μόνη διαθέσιμη μέθοδος. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να κάνετε αναζήτηση σε ένα έγγραφο στο Word.

Πώς να κάνετε αναζήτηση στο MS Word

  1. Από την καρτέλα Αρχική σελίδα, στην ενότητα Επεξεργασία, κάντε κλικ ή επιλέξτε Εύρεση για να ξεκινήσει το παράθυρο περιήγησης. Μια άλλη μέθοδος είναι να πατήσετε τη συντόμευση Ctrl + F.
    1. Σε παλαιότερες εκδόσεις του MS Word, χρησιμοποιήστε την επιλογή File> File Search .
  2. Στο πεδίο κειμένου του εγγράφου αναζήτησης, πληκτρολογήστε το κείμενο που θέλετε να αναζητήσετε.
  3. Πατήστε το πλήκτρο Enter για να βρείτε το κείμενο για το Word. Εάν υπάρχουν περισσότερα από ένα στιγμιότυπα του κειμένου, μπορείτε να το πατήσετε ξανά για να μετακινηθείτε μέσα από αυτά.

Επιλογές αναζήτησης

Το Microsoft Word περιλαμβάνει πολλές προχωρημένες επιλογές κατά την αναζήτηση κειμένου. Αφού κάνετε την αναζήτηση και με το παράθυρο περιήγησης ακόμα ανοιχτό, κάντε κλικ στο μικρό βέλος δίπλα στο πεδίο κειμένου για να ανοίξετε ένα νέο μενού.

Επιλογές

Το μενού Επιλογές σάς δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε διάφορες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης αντιστοίχισης, να βρείτε ολόκληρες λέξεις μόνο, να χρησιμοποιήσετε χαρακτήρες μπαλαντέρ, να βρείτε όλες τις φόρμες λέξεων, να επισημάνετε όλα, να προσθέσετε βαθμούς, να προσθέσετε πρόθεμα αντιστοίχισης, να αγνοήσετε τους χαρακτήρες στίξης κ.α.

Ενεργοποιήστε οποιαδήποτε από αυτές για να τις εφαρμόσετε στην τρέχουσα αναζήτηση. Εάν θέλετε οι νέες επιλογές να λειτουργούν για μεταγενέστερες αναζητήσεις, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν έλεγχο δίπλα σε αυτούς που θέλετε και στη συνέχεια να εφαρμόσετε τη νέα σειρά ως προεπιλογή.

Σύνθετη εύρεση

Μπορείτε να βρείτε όλες τις κανονικές επιλογές από ψηλά, στο μενού Σύνθετης εύρεσης, καθώς και την επιλογή αντικατάστασης του κειμένου με κάτι νέο. Μπορείτε να έχετε το Word να αντικαταστήσει μόνο μία εμφάνιση ή όλα αυτά ταυτόχρονα.

Αυτό το μενού δίνει επίσης την επιλογή να αντικαταστήσετε τη μορφοποίηση καθώς και πράγματα όπως η γλώσσα και οι ρυθμίσεις παραγράφου ή καρτέλας.

Ορισμένες από τις άλλες επιλογές στο παράθυρο περιήγησης περιλαμβάνουν την αναζήτηση εξισώσεων, πινάκων, γραφικών, υποσημειώσεων / υποσημειώσεων και σχολίων.