Χρήση του iPod Touch για πλοήγηση και Χάρτες

Το iPod touch διαθέτει οθόνη Retina υψηλής ανάλυσης, κάμερες προσανατολισμένες προς τα εμπρός και πίσω, επεξεργαστή A8 και εντυπωσιακά παιχνίδια για πολλούς παίκτες. Ωστόσο, ένα τσιπ GPS-φαινομενικά τόσο σημαντικό στη σημερινή φορητή ηλεκτρονική-λείπει. Η Apple δεν λέει γιατί η εταιρεία την εγκατέλειψε, αλλά είναι πιθανό επειδή το iPod touch δεν έχει σύνδεση στο διαδίκτυο όταν είναι μακριά από ένα σήμα Wi-Fi.

Γιατί αυτό έχει σημασία; Για να λειτουργούν πολλές από τις τρέχουσες εφαρμογές πλοήγησης GPS , χρειάζονται πάντα-ή σχεδόν πάντοτε-συνδεσιμότητα. Πολλοί τραβούν προς τα κάτω πληροφορίες χάρτη με τη μύγα καθώς κυλούν κάτω από την εθνική οδό ή κατά μήκος της διαδρομής. Οι εφαρμογές που αφορούν την πλοήγηση και την τοποθέτηση εξαρτώνται επίσης από τη συνδεσιμότητα για την πρόσβαση σε πληροφορίες από ερωτήματα αναζήτησης και βάσεις δεδομένων. Αυτές οι εφαρμογές είναι πραγματικά άχρηστες χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρήσης του iPod touch για υπηρεσίες πλοήγησης και εντοπισμού θέσης. Μπορείτε ακόμη και να ενεργοποιήσετε το GPS με το δεξί αξεσουάρ του iPod touch.

Χρήση του iPod Touch για πλοήγηση και Χάρτες χωρίς GPS

Από το κουτί, το iPod touch είναι ικανό να διαθέτει αξιόλογες λειτουργίες. Εφόσον βρίσκεστε εντός εμβέλειας ενός χρησιμοποιήσιμου σήματος Wi-Fi, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χαρτογράφηση σε πραγματικό χρόνο και να ακολουθήσετε οδηγίες από το σημείο Α στο σημείο Β. Η εφαρμογή Χάρτες στο iPod touch σάς επιτρέπει να εναλλάσσεστε μεταξύ των τυπικών προβολές χαρτών, δορυφορικών εικόνων και υβριδίων και των δύο. Η εφαρμογή Χάρτες σάς επιτρέπει να πατήσετε για να κάνετε ζουμ, να στρέψετε και να αλλάξετε την προβολή σας και να εμφανίσετε τις τρέχουσες συνθήκες κυκλοφορίας ως επικάλυψη δρόμου.

Το iPod touch μπορεί επίσης να επωφεληθεί από μια σειρά από εφαρμογές με γνώση της τοποθεσίας που χρησιμοποιούν σύνδεση Wi-Fi για να εντοπίσουν εσάς και τους φίλους σας και να σας δείξουν τις απόψεις και τις κριτικές επιχειρήσεων και υπηρεσιών κοντά στην τοποθεσία σας.

Προσθήκη GPS στο iPod Touch

Όλα αυτά λέγεται, είναι δυνατό να προσθέσετε λειτουργικότητα GPS στο iPod touch. Κάθε μέθοδος είναι μια ξεχωριστή συσκευή, όχι λογισμικό ή εσωτερική ρύθμιση της συσκευής.

Dual Universal Receiver GPS Bluetooth : Μόλις ο δέκτης αυτός έχει αντιστοιχιστεί με το iPod touch, θα μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε με εκατοντάδες εφαρμογές που απαιτούν πληροφορίες τοποθεσίας, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών χαρτογράφησης και πλοήγησης. Ο δέκτης διαθέτει ένα μη αντιολισθητικό μαξιλαράκι για χρήση σε ένα αυτοκίνητο και ένα περιβραχιόνιο για τη χρήση του δέκτη όταν κάνετε jog, geocache, ποδηλασία, πεζοπορία ή άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Ο διπλός δέκτης GPS διαθέτει μπαταρία 8,5 ωρών. Οι χρήστες κατεβάζουν το εργαλείο κατάστασης GPS στο iTunes store για χρήση με τον δέκτη. Δείχνει την τοποθεσία σας, πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των δορυφόρων που βλέπει η συσκευή και την ισχύ του σήματος κάθε δορυφόρου, τη στάθμη της μπαταρίας του δέκτη και την επιβεβαίωση ότι ο δέκτης έχει συνδεθεί με επιτυχία στο iPod touch.

Garmin GLO Φορητό GPS και δέκτης GLONASS: Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε το iPod touch για οδηγίες στο αυτοκίνητο, με τη σειρά του, ένας τρόπος για να προσθέσετε GPS στη συσκευή είναι να αγοράσετε μια βάση αυτοκινήτου με ένα ενσωματωμένο τσιπ GPS όπως το φορητό GPS Garmin GLO και το δέκτη GLONASS με καλώδιο τροφοδοσίας οχήματος. Σύμφωνα με την Garmin, το GLO συνδέεται με 24 ακόμη δορυφόρους από τις συσκευές που βασίζονται αποκλειστικά στο GPS. Το GLO ζεύγη με την κινητή συσκευή σας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Bluetooth. Ο δέκτης έχει διάρκεια ζωής έως και 12 ώρες για μεγάλες διαδρομές και ένα προαιρετικό στήριγμα τριβής διατηρεί τον δέκτη στον ταμπλό σας και με πλήρη θέα στους δορυφόρους.

Bad Elf GPS για το Lightning Connector: Αυτός ο μικροσκοπικός σύνδεσμος πακέτο ένα μεγάλο wallop. Συνδέεται σε οποιοδήποτε iPod touch με ένα βύσμα Lightning και παρέχει υποστήριξη GPS και GLONASS, παρέχοντας παράλληλα μια θύρα pass-through για φόρτιση. Επίσης, ερμηνεύει τα σήματα WAAS (Wide Area Augmentation System) για να λαμβάνει πληροφορίες θέσης από τις κεραίες όταν εμποδίζεται η θέα του ουρανού. Το λογισμικό για τη διαμόρφωση και τη διαχείριση αυτής της συσκευής είναι διαθέσιμο στο App Store

Το Emprum UltiMate GPS: Το εξάρτημα GPS Emprum UltiMate GPS για τα βύσματα iPod touch απευθείας σε οποιοδήποτε iPod touch με βύσμα 30 ακίδων και σε προσαρμογέα 30 pin-to-lightning με την επωνυμία Apple για νεότερα μοντέλα iPod. Είναι πιστοποιημένο για να ανταποκρίνεται στα πρότυπα απόδοσης της Apple και έχει δοκιμαστεί με όλα τα μοντέλα του iPod touch. Είναι κατάλληλο για χρήση με αυτοκίνητο, ποδήλατο, βάρκα ή αεροπλάνο και για geocaching, πεζοπορία, γκολφ ποδηλασία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Το αξεσουάρ συνοδεύεται από την δωρεάν εφαρμογή GPS UltiMate που διατίθεται στο App Store.

Magellan ToughCase: Εάν θέλετε κάτι φορητό για παλαιότερες συσκευές iPod touch, ελέγξτε το Magellan ToughCase για iPod touch. Αυτή η συσκευή είναι μια ανθεκτική και αδιάβροχη θήκη για το iPod touch μέσω της 4ης γενιάς. Περιλαμβάνει ένα τσιπ GPS υψηλής ευαισθησίας και συμπληρωματική μπαταρία για την επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας iPod touch.