Αρχική σελίδα του κουμπιού iPhone X

Δεν υπάρχει κουμπί στο σπίτι; Μπορείτε ακόμα να κάνετε αυτό που χρειάζεστε χωρίς αυτό

Ίσως η μεγαλύτερη αλλαγή που παρουσίασε η Apple με το πρωτοποριακό της iPhone X ήταν η αφαίρεση του κουμπιού Home. Από το ντεμπούτο του iPhone, το κουμπί Home ήταν το μοναδικό κουμπί στο μπροστινό μέρος του τηλεφώνου. Ήταν επίσης το πιο σημαντικό κουμπί, αφού χρησιμοποιήθηκε για να επιστρέψει στην Αρχική οθόνη, για πρόσβαση σε multitasking, για λήψη screenshot και πολλά άλλα.

Μπορείτε ακόμα να κάνετε όλα αυτά τα πράγματα στο iPhone X, αλλά το πώς τα κάνετε είναι διαφορετικά . Το πάτημα ενός κουμπιού αντικαταστάθηκε από μια σειρά από νέες χειρονομίες που ενεργοποιούν αυτές τις γνωστές λειτουργίες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλες τις κινήσεις που αντικατέστησαν το κουμπί Αρχική σελίδα στο iPhone X.

01 από 08

Πώς να ξεκλειδώσετε το iPhone X

Το ξύπνημα του iPhone X από τον ύπνο, γνωστό και ως ξεκλείδωμα του τηλεφώνου (που δεν πρέπει να συγχέεται με το ξεκλείδωμα του από μια εταιρία τηλεφώνου ), εξακολουθεί να είναι πολύ απλό. Απλά σηκώστε το τηλέφωνο και σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια εξαρτάται από τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας. Αν δεν έχετε κωδικό πρόσβασης, θα μεταβείτε στην Αρχική οθόνη. Αν διαθέτετε κωδικό πρόσβασης, το αναγνωριστικό προσώπου μπορεί να αναγνωρίσει το πρόσωπό σας και να σας μεταφέρει στην Αρχική οθόνη. Εναλλακτικά, εάν διαθέτετε κωδικό πρόσβασης, αλλά δεν χρησιμοποιείτε αναγνωριστικό προσώπου, θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό σας. Ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις σας, το ξεκλείδωμα παίρνει απλά ένα απλό κτύπημα.

02 από 08

Πώς να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη στο iPhone X

Με ένα φυσικό κουμπί Home, επιστρέφοντας στην Αρχική οθόνη από οποιαδήποτε εφαρμογή που απαιτείται απλά πιέζοντας ένα κουμπί. Ακόμη και χωρίς αυτό το κουμπί, η επιστροφή στην Αρχική οθόνη είναι αρκετά απλή.

Απλώς σύρετε πάνω από μια μικρή απόσταση από το κάτω μέρος της οθόνης. Μια μακρύτερη σάρωση κάνει κάτι άλλο (ελέγξτε το επόμενο στοιχείο για περισσότερα σχετικά με αυτό), αλλά μια γρήγορη μικρή κίνηση θα σας απομακρύνει από οποιαδήποτε εφαρμογή και πίσω στην Αρχική οθόνη.

03 του 08

Πώς να ανοίξετε την προβολή πολλαπλών εργασιών του iPhone X

Σε προηγούμενα iPhones, κάνοντας διπλό κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα, εμφανίστηκε μια προβολή πολλαπλών εργασιών που σας επιτρέπει να βλέπετε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές, να μεταβείτε γρήγορα σε νέες εφαρμογές και να διακόψετε εύκολα τις εφαρμογές που εκτελούνται.

Η ίδια άποψη εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στο iPhone X, αλλά έχετε πρόσβαση σε αυτό διαφορετικά. Σύρετε προς τα επάνω από το κάτω μέρος περίπου στο ένα τρίτο του ύψους της οθόνης. Αυτό είναι λίγο δύσκολο στην αρχή επειδή είναι παρόμοιο με το μικρότερο σάρωμα που σας μεταφέρει στην Αρχική οθόνη. Όταν φτάσετε στη σωστή θέση στην οθόνη, το iPhone θα δονείται και άλλες εφαρμογές θα εμφανίζονται στα αριστερά.

04 του 08

Εναλλαγή Εφαρμογών Χωρίς Άνοιγμα Πολυλειτουργικό στο iPhone X

Ακολουθεί μια περίπτωση κατά την οποία η κατάργηση του κουμπιού "Αρχική" εισάγει μια εντελώς νέα λειτουργία που δεν υπάρχει σε άλλα μοντέλα. Αντί να χρειάζεται να ανοίξετε την προβολή multitasking από το τελευταίο στοιχείο για να αλλάξετε εφαρμογές, μπορείτε να μεταβείτε σε μια νέα εφαρμογή με ένα απλό κλικ.

Στις κάτω γωνίες της οθόνης, περίπου στο επίπεδο με τη γραμμή στο κάτω μέρος, σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Κάνοντας αυτό θα σας μεταπηδήσει στην επόμενη ή την προηγούμενη εφαρμογή από την προβολή multitasking-έναν πολύ πιο γρήγορο τρόπο για να μετακινηθείτε.

05 του 08

Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα προσέγγισης στο iPhone X

Με όλο και μεγαλύτερες οθόνες στα iPhones, μπορεί να είναι δύσκολο να φτάσετε σε πράγματα μακριά από τον αντίχειρά σας. Το χαρακτηριστικό Reachability, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο iPhone 6 , το λύνει αυτό. Μια γρήγορη διπλή πτώση του κουμπιού Home φέρνει το πάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω, ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση.

Στο iPhone X, η δυνατότητα προσέγγισης είναι ακόμα μια επιλογή, αν και είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή (ενεργοποιήστε τη μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Προσβασιμότητα -> Προσβασιμότητα ). Εάν είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία, σύροντας προς τα κάτω την οθόνη κοντά στη γραμμή που βρίσκεται στο κάτω μέρος. Αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να κυριαρχήσει, επομένως μπορείτε επίσης να σύρετε γρήγορα και γρήγορα από την ίδια θέση.

06 του 08

Νέοι τρόποι να κάνετε παλιά καθήκοντα: Siri, Apple Pay, και περισσότερο

Υπάρχουν τόνοι άλλων κοινών λειτουργιών του iPhone που χρησιμοποιούν το κουμπί Αρχική σελίδα. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε μερικά από τα πιο συνηθισμένα στο iPhone X:

07 του 08

Έτσι πού είναι το Κέντρο Ελέγχου;

iPhone screenshot

Εάν γνωρίζετε πραγματικά το iPhone σας, ίσως να αναρωτιέστε για το Κέντρο Ελέγχου . Αυτό το εύχρηστο σύνολο εργαλείων και συντομεύσεων είναι προσπελάσιμο με το ποντίκι από το κάτω μέρος της οθόνης σε άλλα μοντέλα. Δεδομένου ότι το swiping γύρω από το κάτω μέρος της οθόνης κάνει τόσα πολλά άλλα πράγματα στο iPhone X, το Κέντρο Ελέγχου βρίσκεται σε άλλο σημείο αυτού του μοντέλου.

Για να έχετε πρόσβαση σε αυτό, σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης (στα δεξιά της εγκοπής) και εμφανίζεται το Κέντρο ελέγχου. Αγγίξτε ή σπρώξτε ξανά την οθόνη για να την απορρίψετε όταν τελειώσετε.

08 από 08

Ακόμα θέλετε πραγματικά ένα κουμπί σπίτι; Προσθέστε ένα χρησιμοποιώντας το λογισμικό

Ακόμα επιθυμείτε το iPhone σας X να έχει ένα κουμπί Home; Λοιπόν, δεν μπορείτε να πάρετε ένα κουμπί υλικού, αλλά υπάρχει ένας τρόπος για να πάρετε ένα χρησιμοποιώντας το λογισμικό.

Η λειτουργία AssistiveTouch προσθέτει ένα κουμπί Home στην οθόνη για άτομα με φυσικά προβλήματα που τους εμποδίζουν να κάνουν εύκολα κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα (ή σε εκείνα με σπασμένα κουμπιά Home ). Οποιοσδήποτε μπορεί να το ενεργοποιήσει και να χρησιμοποιήσει το ίδιο κουμπί λογισμικού.

Για να ενεργοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα: