Πώς να χρησιμοποιήσετε το Multitasking στο iPhone

Κανείς δεν μπορεί να κάνει μόνο ένα πράγμα κάθε φορά πια. Στον πολυάσχολο κόσμο μας, απαιτείται πολλαπλούν. Το ίδιο ισχύει και για το iPhone σας. Για να σας βοηθήσει να απολαύσετε την καλύτερη εμπειρία, το iPhone υποστηρίζει multitasking.

Η παραδοσιακή πολυλειτουργικότητα, με την έννοια που έχουμε συνηθίσει σε επιτραπέζιους υπολογιστές, σημαίνει ότι μπορούμε να τρέχουμε περισσότερα από ένα προγράμματα ταυτόχρονα. Το multitasking στο iPhone δεν λειτουργεί αρκετά με αυτόν τον τρόπο. Αντ 'αυτού, το iPhone επιτρέπει σε μερικά είδη εφαρμογών να εκτελούνται στο παρασκήνιο ενώ άλλες εφαρμογές λειτουργούν στο προσκήνιο. Για το μεγαλύτερο μέρος, ωστόσο, οι εφαρμογές για iPhone παραμένουν σε παύση όταν δεν τις χρησιμοποιείτε και στη συνέχεια επανέρχονται γρήγορα στη ζωή όταν τις επιλέγετε.

Multitasking, iPhone Style

Αντί να προσφέρει παραδοσιακό multitasking, το iPhone χρησιμοποιεί κάτι που η Apple καλεί τη γρήγορη εναλλαγή εφαρμογών. Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα για να αφήσετε μια εφαρμογή και να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη , η εφαρμογή που μόλις αφήσατε ουσιαστικά παγώνει όπου ήσουν και τι κάνατε. Την επόμενη φορά που θα επιστρέψετε σε αυτήν την εφαρμογή, θα σηκώσετε από πού θα σταματήσετε, αντί να ξεκινήσετε κάθε φορά. Αυτό δεν είναι πολύ multitasking, αλλά είναι μια ωραία εμπειρία χρήστη.

Οι εφαρμογές που έχουν διακοπεί χρησιμοποιούν μπαταρία, μνήμη ή άλλους πόρους συστήματος;

Υπάρχει μια επίμονη πίστη μεταξύ πολλών χρηστών του iPhone ότι οι εφαρμογές που είναι κατεψυγμένες μπορούν να αποστραγγίσουν τη μπαταρία του τηλεφώνου ή να χρησιμοποιήσουν το εύρος ζώνης. Ενώ ίσως αυτό ήταν αλήθεια, δεν είναι αλήθεια τώρα. Η Apple έχει εξηγήσει ρητά αυτό: οι εφαρμογές που είναι παγωμένες στο παρασκήνιο δεν χρησιμοποιούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τη μνήμη ή χρησιμοποιούν άλλους πόρους του συστήματος.

Για το λόγο αυτό, η διακοπή της χρήσης εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούνται δεν εξοικονομεί χρόνο ζωής της μπαταρίας. Στην πραγματικότητα, η διακοπή των εφαρμογών μπορεί να βλάψει τη ζωή της μπαταρίας .

Υπάρχει μία εξαίρεση από τον κανόνα ότι οι εφαρμογές που αναστέλλονται δεν χρησιμοποιούν πόρους: οι εφαρμογές που υποστηρίζουν την ανανέωση της εφαρμογής στο παρασκήνιο.

Στο iOS 7 και επάνω, οι εφαρμογές που μπορούν να εκτελούνται στο παρασκήνιο είναι ακόμα πιο εξελιγμένες. Αυτό συμβαίνει επειδή το iOS μπορεί να μάθει πώς χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές χρησιμοποιώντας την ανανέωση του Background App. Αν συνήθως ελέγχετε τα κοινωνικά μέσα πρώτης μέρας το πρωί, το iOS μπορεί να μάθει αυτή τη συμπεριφορά και να ενημερώσει τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων σας λίγα λεπτά πριν τα ελέγξετε κανονικά για να βεβαιωθείτε ότι σας περιμένουν όλες οι τελευταίες πληροφορίες.

Οι εφαρμογές που έχουν ενεργοποιημένη αυτή τη λειτουργία εκτελούνται στο παρασκήνιο και κάνουν λήψη δεδομένων όταν βρίσκονται στο παρασκήνιο. Για να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις ανανέωσης της εφαρμογής για το φόντο, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφαρμογής φόντου .

Ορισμένες εφαρμογές εκτελούνται στο παρασκήνιο

Ενώ οι περισσότερες εφαρμογές είναι κατεψυγμένες όταν δεν τις χρησιμοποιείτε, μερικές κατηγορίες εφαρμογών υποστηρίζουν την παραδοσιακή πολυλειτουργικότητα και μπορούν να εκτελούνται στο παρασκήνιο (δηλαδή, ενώ εκτελούνται και άλλες εφαρμογές). Τα είδη εφαρμογών που μπορούν να εκτελούνται στο παρασκήνιο είναι:

Ακριβώς επειδή οι εφαρμογές σε αυτές τις κατηγορίες μπορούν να τρέξουν στο παρασκήνιο δεν σημαίνει ότι θα το κάνουν. Οι εφαρμογές πρέπει να γραφτούν για να επωφεληθούν από το multitasking - αλλά η δυνατότητα είναι στο λειτουργικό σύστημα και πολλές, ίσως και οι περισσότερες, εφαρμογές σε αυτές τις κατηγορίες μπορούν να εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον γρήγορο Switcher App

Ο Γρήγορος Επεξεργαστής Εφαρμογών σάς επιτρέπει να μεταβείτε ανάμεσα στις πρόσφατα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές. Για να έχετε πρόσβαση σε αυτό, κάντε διπλό κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα του iPhone.

Αν έχετε τηλέφωνο με οθόνη 3D αφής ( οι σειρές iPhone 6S και 7 , από αυτή τη γραφή), υπάρχει μια συντόμευση για να έχετε πρόσβαση στον Διακόπτη γρήγορης εφαρμογής. Σκληρό πάτημα στο αριστερό άκρο της οθόνης σας και έχετε δύο επιλογές:

Κλείσιμο Εφαρμογών στον Γρήγορο Επεξεργαστή Εφαρμογών

Ο Γρήγορος Επεξεργαστής Εφαρμογών σας επιτρέπει επίσης να κλείσετε εφαρμογές, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν μια εφαρμογή δεν λειτουργεί σωστά. Η διακοπή των εφαρμογών τρίτου μέρους που αναστέλλονται στο παρασκήνιο θα τους σταματήσει να λειτουργεί μέχρι να επανεκκινήσετε. Η θανάτωση των εφαρμογών της Apple τους επιτρέπει να συνεχίσουν με εργασίες στο παρασκήνιο, όπως τον έλεγχο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά τους αναγκάζει να κάνουν επανεκκίνηση.

Για να τερματίσετε τις εφαρμογές, ανοίξτε το Εργαλείο γρήγορης εναλλαγής εφαρμογών και στη συνέχεια:

Πώς ταξινομούνται οι εφαρμογές

Οι εφαρμογές στον Διακόπτη γρήγορης εφαρμογής είναι ταξινομημένες με βάση αυτό που χρησιμοποιήσατε πιο πρόσφατα. Αυτό γίνεται για να ομαδοποιήσετε μαζί τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να περάσετε πάρα πολύ για να βρείτε τα αγαπημένα σας.