Πώς να μοιράζεστε τη σύνδεσή σας στο Internet στα Windows Vista

Πολλά ξενοδοχεία, εικονικά γραφεία και άλλες τοποθεσίες παρέχουν μόνο μία ενσύρματη σύνδεση Ethernet. Εάν πρέπει να μοιραστείτε αυτή τη σύνδεση στο Internet με πολλαπλές συσκευές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη δυνατότητα Κοινόχρηστης σύνδεσης στο Internet στα Windows Vista για να επιτρέψετε και άλλους υπολογιστές ή κινητές συσκευές να συνδεθούν και στο διαδίκτυο. Στην ουσία, μπορείτε να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε ασύρματο hotspot (ή ενσύρματο δρομολογητή) για άλλες συσκευές που βρίσκονται κοντά.

Οι οδηγίες των Windows XP και Windows 7 για τη χρήση του ICS είναι παρόμοιες, όπως περιγράφεται στην ενότητα Πώς να μοιραστείτε την πρόσβαση στο Internet (XP) ή να κάνετε κοινή χρήση μιας σύνδεσης Internet στα Windows 7 . Εάν διαθέτετε υπολογιστή Mac, μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τη σύνδεσή σας στο Internet μέσω Internet μέσω Wi-Fi . Οι οδηγίες εδώ μοιράζονται μια ενσύρματη σύνδεση στο Internet (ο υπολογιστής σας είναι απευθείας συνδεδεμένος με καλωδιακό ή DSL μόντεμ , για παράδειγμα) ή ένα ξεχωριστό modem κινητής τηλεφωνίας 3G εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Εάν έχετε ασύρματη σύνδεση στο Internet που θέλετε να μοιραστείτε με άλλες συσκευές, μπορείτε να μετατρέψετε τον φορητό σας υπολογιστή Windows 7 σε ένα Hotspot Wi-Fi χρησιμοποιώντας το Connectify.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: 20 λεπτά

Εδώ είναι πώς

  1. Συνδεθείτε στον κεντρικό υπολογιστή των Windows (αυτός που είναι συνδεδεμένος στο Internet) ως Διαχειριστής
  2. Μεταβείτε στις Συνδέσεις δικτύου στον Πίνακα Ελέγχου σας επιλέγοντας Έναρξη> Πίνακας Ελέγχου> Δίκτυο και Internet> Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί "Διαχείριση συνδέσεων δικτύου ".
  3. Κάντε δεξί κλικ στη σύνδεση στο Internet που θέλετε να μοιραστείτε (π.χ. Local Area Connection) και κάντε κλικ στην επιλογή Properties (Ιδιότητες).
  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Κοινή χρήση.
  5. Ελέγξτε την επιλογή "Να επιτρέπεται σε άλλους χρήστες δικτύου να συνδεθούν μέσω της σύνδεσης του Internet αυτού του υπολογιστή". (Σημείωση: για να εμφανιστεί η καρτέλα κοινής χρήσης, θα πρέπει να έχετε δύο τύπους συνδέσεων δικτύου: έναν για τη σύνδεση στο Internet και έναν άλλο με τον οποίο μπορούν να συνδεθούν οι υπολογιστές-πελάτες, όπως ένας ασύρματος προσαρμογέας ).
  6. Προαιρετικό: Εάν θέλετε οι άλλοι χρήστες του δικτύου να μπορούν να ελέγχουν ή να απενεργοποιούν τη σύνδεση στο Internet, επιλέξτε αυτή την επιλογή. Αυτό είναι χρήσιμο για συνδέσεις δικτύου μέσω τηλεφώνου . Διαφορετικά, είναι πιθανώς καλύτερα αριστερά με ειδικές ανάγκες.
  7. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε προαιρετικά σε άλλους χρήστες δικτύου να χρησιμοποιούν υπηρεσίες που εκτελούνται στο δίκτυό σας, όπως ένας διακομιστής αλληλογραφίας ή web, στην επιλογή "Ρυθμίσεις".
  1. Μόλις ενεργοποιηθεί το ICS, μπορείτε να ορίσετε ένα ασύρματο δίκτυο Ad Hoc ή να χρησιμοποιήσετε νεότερη τεχνολογία Wi-Fi Direct , ώστε οι άλλες συσκευές να μπορούν να συνδεθούν απευθείας με τον κεντρικό υπολογιστή σας για πρόσβαση στο Internet .

Συμβουλές

  1. Οι πελάτες που συνδέονται με τον κεντρικό υπολογιστή πρέπει να έχουν ρυθμίσει τους προσαρμογείς δικτύου ώστε να λαμβάνουν αυτόματα τη διεύθυνση IP τους (ανατρέξτε στις ιδιότητες του προσαρμογέα δικτύου, στο πλαίσιο TCP / IPv4 ή TCP / IPv6 και κάντε κλικ στην επιλογή "Αποκτήστε αυτόματα μια διεύθυνση IP")
  2. Εάν δημιουργήσετε μια σύνδεση VPN από τον κεντρικό σας υπολογιστή σε ένα εταιρικό δίκτυο, όλοι οι υπολογιστές του τοπικού σας δικτύου θα έχουν πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο εάν χρησιμοποιείτε το ICS.
  3. Αν μοιράζεστε τη σύνδεσή σας στο Internet μέσω ενός δικτύου ad hoc, το ICS θα απενεργοποιηθεί αν αποσυνδεθείτε από το δίκτυο ad hoc, δημιουργήσετε ένα νέο δίκτυο ad hoc ή αποσυνδεθείτε από τον κεντρικό υπολογιστή.

Ο, τι χρειάζεσαι