Χαρακτηριστικά και χρήσεις ενός ασύρματου δικτύου Ad Hoc

Ένα δίκτυο ad hoc συνδέεται απευθείας με άλλες συσκευές χωρίς διακομιστή

Ένα ad hoc δίκτυο είναι ένας τύπος προσωρινής σύνδεσης υπολογιστή με υπολογιστή. Σε λειτουργία ad hoc, μπορείτε να ρυθμίσετε μια ασύρματη σύνδεση απευθείας σε άλλον υπολογιστή χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε σε σημείο πρόσβασης ή δρομολογητή Wi-Fi .

Χαρακτηριστικά και χρήσεις ασύρματου δικτύου ad hoc

Περιορισμοί ασύρματου δικτύου ad hoc

Για κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών, όλοι οι χρήστες πρέπει να είναι στην ίδια ομάδα εργασίας ή εάν ένας υπολογιστής έχει συνδεθεί σε έναν τομέα, οι άλλοι χρήστες πρέπει να έχουν λογαριασμούς σε αυτόν τον υπολογιστή για να αποκτήσουν πρόσβαση σε κοινά στοιχεία.

Άλλοι περιορισμοί της ad hoc ασύρματης δικτύωσης περιλαμβάνουν την έλλειψη ασφάλειας και έναν αργό ρυθμό δεδομένων. Η λειτουργία ad hoc προσφέρει ελάχιστη ασφάλεια. Εάν ένας εισβολέας έρχεται εντός της εμβέλειας του ad-hoc δικτύου σας, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα σύνδεσης.

Ρύθμιση ασύρματου δικτύου ad hoc για κοινή χρήση μιας σύνδεσης στο Internet

Η νεότερη τεχνολογία Wi-Fi Direct εξαλείφει πολλούς περιορισμούς ασύρματου δικτύου ad hoc και είναι ασφαλής, αλλά έως ότου η τεχνολογία αυτή είναι ευρέως διαδεδομένη, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ασύρματο δίκτυο ad hoc και να το χρησιμοποιήσετε για να μοιραστείτε πρόσβαση στο Internet από έναν υπολογιστή σε πολλές συσκευές.

Για να ρυθμίσετε ένα ασύρματο δίκτυο ad hoc για να μοιραστείτε τη σύνδεση στο διαδίκτυο ενός υπολογιστή Windows 10 με άλλες συσκευές:

Ρύθμιση ενός δικτύου ad hoc σε ένα Mac OS

Σε Mac, επιλέξτε Δημιουργία δικτύου από το αναπτυσσόμενο μενού Αεροδρόμιο που βρίσκεται συνήθως στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος της οθόνης. Στην οθόνη που ανοίγει, προσθέστε ένα όνομα για το δίκτυό σας και κάντε κλικ στο Δημιουργία . Ακολουθήστε τυχόν πρόσθετες υποδείξεις για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση δικτύου ad hoc.