Τι είναι το σύννεφο στο Cloud Computing;

Τι σημαίνουν οι άνθρωποι όταν μιλάνε για το "The Cloud"

Είτε αποθηκεύετε αρχεία στο σύννεφο, ακούτε μουσική στο σύννεφο είτε αποθηκεύετε εικόνες στο σύννεφο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το "σύννεφο". Για εκείνους που δεν έχουν πιάσει αρκετά, το «σύννεφο» σημαίνει ακόμα τα λευκά πρησμένα πράγματα στον ουρανό. Στην τεχνολογία, όμως, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Εδώ είναι μια κατανομή του ποιο είναι το σύννεφο και πόσο τακτικοί, καθημερινοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν.

Τι σημαίνουν οι άνθρωποι το σύννεφο;

Ο όρος «σύννεφο» είναι απλώς ο τρόπος πρόσβασης ενός δικτύου ή απομακρυσμένων διακομιστών μέσω ενός καταστήματος σύνδεσης στο διαδίκτυο και η διαχείριση πληροφοριών. Με άλλα λόγια, είναι ένας τόπος εκτός από τον υπολογιστή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τα περιεχόμενά σας.

Πριν έχουμε υπηρεσίες αποθήκευσης cloud , έπρεπε να αποθηκεύσουμε όλα τα αρχεία μας στους υπολογιστές μας, στους τοπικούς σκληρούς δίσκους μας. Αυτές τις μέρες, έχουμε πολλούς επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, tablet και smartphones που μπορεί να χρειαστεί να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία μας.

Η παλιά μέθοδος ήταν να αποθηκεύσετε το αρχείο σε ένα κλειδί USB και να το μεταφέρετε σε άλλο υπολογιστή ή να στείλετε μήνυμα με το αρχείο στον εαυτό σας, ώστε να μπορείτε να το ανοίξετε σε άλλο μηχάνημα. Αλλά σήμερα, το cloud computing μας επιτρέπει να αποθηκεύουμε απλά ένα αρχείο σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή, ώστε να είναι προσβάσιμο από οποιοδήποτε μηχάνημα που έχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Για πολλούς ανθρώπους, η εμπειρία από την πρόσβαση σε αρχεία από οπουδήποτε είναι σαν το τράβηγμα από τον ουρανό ή από ένα σύννεφο.

Πως δουλεύει

Υπάρχει μια αρκετά σύνθετη υποδομή που πηγαίνει στο cloud computing , και ευτυχώς, δεν χρειάζεται να καταλάβετε όλα αυτά για να το χρησιμοποιήσετε. Πρέπει, ωστόσο, να έχετε μια γενική κατανόηση της χρήσης του Διαδικτύου και κατά προτίμηση της διαχείρισης αρχείων επίσης.

Εάν χρησιμοποιείτε ενεργά το Διαδίκτυο και δημιουργείτε και αποθηκεύετε αρχεία στον δικό σας υπολογιστή, αυτό είναι όλο που πρέπει να καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία cloud computing.

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε, να διαχειριστείτε ή να λάβετε αρχεία από το σύννεφο, χρειάζεστε σχεδόν πάντα έναν προσωπικό λογαριασμό για λόγους ασφαλείας. Το τηλέφωνό σας, ο φορητός υπολογιστής, ο υπολογιστής ή το tablet σας θα σας ζητήσουν να το δημιουργήσετε αν δεν έχετε ήδη.

Οι δωρεάν λογαριασμοί, τους οποίους χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες, συνήθως απαιτούν μόνο μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν κωδικό πρόσβασης. Οι Premium λογαριασμοί απαιτούν πληροφορίες πιστωτικών καρτών και χρεώνουν μια επαναλαμβανόμενη αμοιβή.

Παραδείγματα δημοφιλών υπηρεσιών που χρησιμοποιούν το σύννεφο

Dropbox : Το Dropbox είναι σαν τον προσωπικό σας φάκελο στον ουρανό (ή στο σύννεφο) στον οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οπουδήποτε.

Google Drive : Το Google Drive είναι ακριβώς όπως το Dropbox, αλλά ενσωματώνεται σε όλα τα εργαλεία Google, όπως τα Έγγραφα Google , το Gmail και άλλα.

Spotify : Η υπηρεσία Spotify είναι μια υπηρεσία δωρεάν ροής μουσικής με δυνατότητα συνδρομής, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε χιλιάδες και χιλιάδες τραγούδια όσο συχνά θέλετε.

Επιλέγοντας τη σωστή υπηρεσία αποθήκευσης Cloud

Η χρήση μιας υπηρεσίας αποθήκευσης σύννεφων μπορεί να κάνει τη ζωή σας πολύ πιο απλή, ειδικά αν χρειάζεστε πρόσβαση και αλλαγή αρχείων από μια σειρά μηχανών, όπως από το σπίτι ή από την εργασία.

Κάθε υπηρεσία αποθήκευσης σύννεφων έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της και καμία υπηρεσία δεν είναι τέλεια. Οι περισσότεροι προσφέρουν δωρεάν λογαριασμούς ως βασική και αρχάριους επιλογή, με την ευκαιρία να αναβαθμίσουν σε μεγαλύτερες αποθηκευτικές δυνατότητες και μεγαλύτερες επιλογές αρχείων.

Και αν έχετε ήδη ένα μηχάνημα της Apple ή έναν λογαριασμό Google (όπως το Gmail), τότε έχετε ήδη έναν ελεύθερο λογαριασμό αποθήκευσης cloud και μάλλον δεν το γνωρίζετε!

Δείτε τις περιλήψεις ανασκοπήσεων των πέντε από τις πιο δημοφιλείς επιλογές αποθήκευσης cloud σήμερα. Εκεί μπορείτε να δείτε τι είδους δωρεάν χώρο αποθήκευσης λαμβάνετε, τι είδους τιμολόγηση προσφέρεται για περισσότερες λειτουργίες, το μέγιστο μέγεθος αρχείου που μπορείτε να ανεβάσετε και τι είδους εφαρμογές για υπολογιστές και κινητά προσφέρονται.