Τρόπος αποστολής ήχου σε υπάρχουσες οικιακές καλωδιώσεις

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Powerline Carrier για να αποκτήσετε πολλαπλούς ήχους

Έχετε ονειρευτεί να χρησιμοποιήσετε την υπάρχουσα καλωδίωση του σπιτιού σας για διανομή δικτύου ή ήχου; Η Powerline Carrier Technology (PLC), γνωστή και με την εμπορική της ονομασία HomePlug, μπορεί να διανείμει σήματα στερεοφωνικής μουσικής και ελέγχου σε όλο το σπίτι σας μέσω της υπάρχουσας ηλεκτρικής καλωδίωσης του σπιτιού σας.

Η PLC υποσχέθηκε ότι θα είναι εύκολο να έχετε ένα πολυκαναλικό σύστημα ήχου χωρίς να εγκαταστήσετε νέα καλωδίωση στο σπίτι σας. Ωστόσο, οι πρώτοι που εισέρχονται στο πεδίο έχουν προχωρήσει. Ενώ η δικτύωση Ethernet μπορεί να επωφεληθεί από το PLC, είναι δύσκολο να βρεθούν ειδικά συστήματα διανομής στερεοφωνικών πολυκαταστημάτων.

Μπορείτε να βρείτε μάρκες προσαρμογέων δικτύου powerline από εταιρείες όπως Netgear, Linksys, Trendnet, Actiontec. Πωλούνται σε ζεύγη, με το ένα να είναι συνδεδεμένο σε μια υποδοχή τοίχου κοντά στον δρομολογητή σας και το άλλο σε μια υποδοχή στον τοίχο στο δωμάτιο όπου θέλετε να συνδέσετε το δίκτυο ή τον ήχο. Για τα σπίτια στα οποία η κάλυψη Wi-Fi δεν είναι καλή και δεν θέλετε να επανασυνδέσετε τον ήχο ή το δίκτυο, είναι ένας τρόπος διανομής της σύνδεσης.

Το IO Gear προσέφερε τον σταθμό Powerline Audio Station, έναν σταθμό βάσης με ενσωματωμένη βάση iPod και έναν προσαρμογέα ήχου Powerline Stereo Audio Adapter. Ο ακουστικός σταθμός τοποθετείται στο κεντρικό δωμάτιο και στον προσαρμογέα ήχου σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο στο σπίτι σας όπου θέλετε μουσική.

HomePlug AV - AV2 - AV MIMO

Οι προσαρμογείς πιστοποιούνται από το HomePlug Alliance και φέρουν ένα λογότυπο HomePlug Certified. Το HomePlug AV και το AV2 είναι SISO (single input / single output) και χρησιμοποιούν δύο καλώδια στην οικιακή σας ηλεκτρική καλωδίωση (ζεστό και ουδέτερο). Το πρότυπο AV2 MIMO (πολλαπλών εισόδων / πολλαπλών εξόδων) με διαμόρφωση δέσμης χρησιμοποιεί αυτά τα δύο σύρματα και επίσης το έδαφος, γεγονός που βελτιώνει την αξιοπιστία της μετάδοσης μεγάλου εύρους ζώνης.

Η HomePlug Alliance υποστηρίζει το πρόγραμμα nVoy για την ανάπτυξη του στρώματος λογισμικού που ενσωματώνει το HomePlus και το Wi-Fi που λειτουργούν από κοινού. Ο στόχος είναι ότι η τεχνολογία HomePlug είναι ενσωματωμένη σε εξαρτήματα που προσφέρουν συνδεσιμότητα plug-and-play. Δείτε περισσότερα για το HomePlug.

Εάν το στερεοφωνικό σας σύστημα χρησιμοποιεί στοιχεία Ethernet, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία HomePlug ή / και Wi-Fi για να το διανείμετε σε όλο το σπίτι σας.

Προχωρημένα συστήματα με τεχνολογία φορέα Powerline

Τα πιο εξελιγμένα συστήματα και εξαρτήματα προσφέρθηκαν από τη Russound με το σύστημα Collage Powerline Media και Intercom System. Αποτελούσε ένα ενισχυμένο πληκτρολόγιο σε τοίχο για κάθε δωμάτιο με ισχύ 30 watt (15 watt x 2) και μια μικρή έγχρωμη οθόνη. Κάθε πληκτρολόγιο ελέγχου είχε έναν δέκτη FM και έναν Διαχειριστή μέσων που συνδέει το σύστημα με το δίκτυο Ethernet του σπιτιού για να μοιράζεται περιεχόμενο μεταξύ των ζωνών. Ένα ζευγάρι ηχείων στο τοίχο θα τοποθετηθεί σε κάθε δωμάτιο.

Η NuVo Technologies ανέπτυξε το σύστημα Renovia, ένα σύστημα πολλαπλών δωματίων 6 πηγών για οκτώ ζώνες ή δωμάτια. Οι πηγές ήχου συνδέονται με ένα Hub του Source Renovia, ο οποίος περιλαμβάνει ενσωματωμένους δέκτες AM / FM και δέκτες δορυφορικού ραδιοφώνου. Επιπλέον πηγές, όπως ένα CD player, μπορούν επίσης να συνδεθούν στο Source Hub, για συνολικά έξι πηγές.

Τα συστήματα Collage και Renovia στοχεύουν στην αγορά εγκαταστάσεων ανακατασκευής - σπίτια όπου η εγκατάσταση καλωδίωσης δωματίου-δωματίου δεν είναι εφικτή ή υπερβολικά δαπανηρή. Και τα δύο συστήματα πρέπει να εγκατασταθούν επαγγελματικά. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός εργολάβου.