Οι δέκτες Home Cinema της σειράς RX-V της σειράς "81" της Yamaha

Η σειρά RX-V της Yamaha των δεκτών οικιακού κινηματογράφου περιλαμβάνει το RX-V381. RX-V481, RX-V581, RX-V681 και RX-V781. Για λεπτομέρειες σχετικά με το RX-V381, το οποίο είναι μοντέλο βασικού επιπέδου, ανατρέξτε στην αναφορά σύντροφής μας .

Οι υπόλοιποι δέκτες της σειράς RX-V81 είναι μοντέλα μεσαίας εμβέλειας που προσφέρουν ποικίλο αριθμό προηγμένων δυνατοτήτων και δυνατοτήτων συνδεσιμότητας. Ακολουθεί μια ανασκόπηση των δυνατοτήτων και των επιλογών που μπορεί να σας παράσχουν ό, τι μπορεί να χρειαστείτε για την εγκατάσταση του home theatre.

Υποστήριξη ήχου

Αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου : Όλοι οι δέκτες περιλαμβάνουν αποκωδικοποίηση Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio . Επιπλέον, τα RX-V581, 681 και 781 περιλαμβάνουν επίσης δυνατότητα αποκωδικοποίησης Dolby Atmos και DTS: X όταν χρησιμοποιείται με συμβατό περιεχόμενο ροής ή Blu-ray Disc και συμβατή ρύθμιση ηχείων.

Η πρόσθετη επεξεργασία ήχου που παρέχεται και στους τέσσερις δέκτες περιλαμβάνει επεξεργαστή ήχου Front Cinema Virtual Cinema που βασίζεται στο AirSurround Xtreme για εκείνους που προτιμούν να τοποθετούν όλα τα ηχεία τους στο μπροστινό μέρος του δωματίου, καθώς και το χαρακτηριστικό λειτουργίας SCENE, το οποίο παρέχει προκαθορισμένες επιλογές εξισορρόπησης ήχου εργασία σε συνδυασμό με την επιλογή εισόδου.

Επίσης, μια άλλη επιλογή επεξεργασίας ήχου που περιλαμβάνει η Yamaha σε όλους τους δέκτες οικιακού κινηματογράφου είναι η Silent Cinema. Αυτή η επιλογή επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν οποιοδήποτε σύνολο παραδοσιακών ακουστικών και ακουστικών και να ακούν ταινίες ή μουσική σε περιβάλλοντα ήχο χωρίς να ενοχλούν τους άλλους.

Δυνατότητες καναλιών και ηχείων: Το RX-V481 διαθέτει 5 ενισχυμένα κανάλια και έξοδο προενίσχυσης subwoofer, ενώ το RX-V581 διαθέτει 7 κανάλια και μία έξοδο subwoofer.

Τα RX-V681 και RX-V781 παρέχουν 7 κανάλια και 2 έξοδοι subwoofer (χρησιμοποιώντας και τις δύο έξοδοι subwoofer είναι προαιρετικό) .

Δεδομένου ότι το RX-V581 / 681/781 έχει ενσωματωμένο το Dolby Atmos, μπορείτε να ρυθμίσετε τη ρύθμιση 5.1.2 καναλιών καναλιών, όπου έχετε τοποθετήσει 5 ηχεία σε μια διαμόρφωση αριστερού, κεντρικού, δεξιού, αριστερού, surround και subwoofer. Περιλαμβάνει επίσης 2 οθόνες οροφής ή κατακόρυφες, για να βιώσετε ήχο από το περιεχόμενο Dolby Atmos.

Ζώνη 2 : Τα RX-V681 και 781 μπορούν επίσης να διαμορφωθούν έτσι ώστε να παρέχουν 5.1 κανάλια σε ένα κύριο δωμάτιο και 2 κανάλια σε μια ρύθμιση Zone 2 χρησιμοποιώντας είτε μια τροφοδοτούμενη είτε μια έξοδο γραμμής. Ωστόσο, να έχετε υπόψη σας ότι αν χρησιμοποιήσετε την ενεργοποιημένη επιλογή Zone 2, δεν μπορείτε να εκτελέσετε ταυτόχρονα μια εγκατάσταση 7.1 ή Dolby Atmos στο κεντρικό σας δωμάτιο και εάν χρησιμοποιήσετε την επιλογή εξόδου γραμμής, θα χρειαστείτε έναν εξωτερικό ενισχυτή ( s) για να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση των ηχείων της Ζώνης 2. Περισσότερες λεπτομέρειες παρέχονται στο εγχειρίδιο χρήσης του κάθε δέκτη.

Ρυθμίσεις ηχείων: Όλοι οι δέκτες διαθέτουν τη δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης ηχείων YPAO της Yamaha για να διευκολύνουν τη ρύθμιση και τη χρήση των ηχείων. Χρησιμοποιώντας ένα παρεχόμενο μικρόφωνο, το σύστημα YPAO στέλνει συγκεκριμένους τόνους δοκιμής σε κάθε ηχείο και το υπογούφερ. Το σύστημα καθορίζει την απόσταση κάθε ηχείου από τη θέση ακρόασης, ρυθμίζει τη σχέση ηχητικού επιπέδου μεταξύ κάθε ηχείου, το σημείο διασταύρωσης μεταξύ των ηχείων και του υπογούφερ και το προφίλ εξισορρόπησης καθορίζεται σε σχέση με την ακουστική του δωματίου.

Χαρακτηριστικά βίντεο

Για βίντεο, όλοι οι δέκτες παρέχουν πλήρη υποστήριξη HDMI για 3D , 4K , BT.2020 και HDR pass-through . Όλοι οι δέκτες είναι επίσης συμβατοί με το HDCP 2.2.

Αυτό που όλα τα παραπάνω μέσα είναι ότι όλοι οι δέκτες της σειράς RX-V που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι συμβατοί με όλες τις πηγές βίντεο HDMI, συμπεριλαμβανομένων πηγών εξωτερικών ταινιών, Blu-ray και Blu-ray Ultra HD που ενσωματώνουν τις τελευταίες ενισχυμένες χρώματος, φωτεινότητας και αντίθεσης - όταν χρησιμοποιείται με συμβατές τηλεοράσεις 4K Ultra HD.

Επιπλέον, η συμμόρφωση HDCP 2.2 εξασφαλίζει πρόσβαση σε streaming ή περιεχόμενο δίσκου που προστατεύεται με αντιγραφή 4K.

Τα RX-V681 και RX-V781 παρέχουν αμφότερες μετατροπή βίντεο αναλογικού ( Composite / Component ) σε HDMI και παρέχεται και αναβάθμιση 1080p και 4K .

Συνδεσιμότητα

HDMI: Τα RX-V481 και 581 παρέχουν 4 εισόδους HDMI και 1 έξοδο HDMI, με το RX-V681 να παρέχει 6 εισόδους HDMI και 1 έξοδο και το RV-V781 να παρέχει 6 έξοδοι / 2 εξόδους. Οι δύο έξοδοι HDMI του RX-V781 είναι παράλληλες (και οι δύο έξοδοι στέλνουν το ίδιο σήμα).

Όλοι οι δέκτες περιλαμβάνουν επιλογές ψηφιακής οπτικής / ομοαξονικής και αναλογικής εισόδου στερεοφωνικού ήχου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ήχο από παλαιότερες συσκευές αναπαραγωγής DVD χωρίς εξοπλισμό HDMI, κασετόφωνα ήχου, VCR και πολλά άλλα.

USB: Μια θύρα USB περιλαμβάνεται και στους τέσσερις δέκτες για πρόσβαση σε αρχεία μουσικής που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash flash USB.

Εισαγωγή Phono: Τα RX-V681 και RX-V781 προσφέρουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα σε όσους επιθυμούν να ακούσουν δίσκους βινυλίου με την εισαγωγή αποκλειστικής εισόδου φωνο / πικάπ.

Συνδεσιμότητα δικτύου και ροή

Η συνδεσιμότητα δικτύου περιλαμβάνεται και στους τέσσερις δέκτες, η οποία επιτρέπει streaming αρχείων ήχου που είναι αποθηκευμένα σε υπολογιστή και πρόσβαση σε υπηρεσίες Internet Radio (Pandora, Spotify, vTuner και RX-V681 και 781 Rhapsody και Sirius / XM).

WiFi, Bluetooth, καθώς και η συνδεσιμότητα Apple Airplay είναι επίσης ενσωματωμένα. Επίσης, για πρόσθετη ευελιξία, αντί για WiFi, μπορείτε επίσης να συνδέσετε οποιονδήποτε από τους δέκτες στο οικιακό σας δίκτυο και στο διαδίκτυο μέσω ενσύρματης σύνδεσης Ethernet / LAN.

MusicCast

Ένα μεγάλο χαρακτηριστικό μπόνους και στους τέσσερις δέκτες είναι η ενσωμάτωση της τελευταίας έκδοσης της μουσικής πλατφόρμας MusicCast για πολυκάμερα της Yamaha. Αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει σε κάθε δέκτη να στέλνει, να λαμβάνει και να μοιράζεται μουσικό περιεχόμενο από / προς / ανάμεσα σε μια ποικιλία συμβατών εξαρτημάτων της Yamaha που περιλαμβάνουν δέκτες οικιακού κινηματογράφου, στερεοφωνικούς δέκτες, ασύρματα ηχεία, γραμμές ήχου και τροφοδοτούμενα ασύρματα ηχεία.

Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο οι δέκτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της ηχητικής εμπειρίας στο home theater της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, αλλά μπορούν να ενσωματωθούν σε ολόκληρο οικιακό σύστημα ήχου χρησιμοποιώντας συμβατά ασύρματα ηχεία, όπως το Yamaha WX-030. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το συνοδευτικό προφίλ του Συστήματος MusicCast .

Επιλογές ελέγχου

Παρόλο που και οι τέσσερις δέκτες διαθέτουν τηλεχειριστήριο, η πρόσθετη ευκολία ελέγχου διατίθεται μέσω της δωρεάν εφαρμογής ελεγκτή AV της Yamaha για συμβατές συσκευές iOS και Android.

Η επίσημη δηλωμένη ισχύς εξόδου κάθε δέκτη έχει ως εξής:

RX-V481 (80wpc χ 5), RX-V581 (80wpc χ 7), RX-V681 (90wpcχ7), RX-V781

Όλες οι τιμές ισχύος που αναφέρθηκαν παραπάνω καθορίστηκαν ως εξής: 20 Hz έως 20 kHz δοκιμαστικούς τόνους που διέρχονται από 2 κανάλια, στα 8 Ohms , με 0,09% (RX-V481 / 581) ή 0,06% (RX-V681 / 781) THD . Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν οι δηλωμένες τιμές ισχύος σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή . Αρκεί να πούμε ότι όλοι οι δέκτες RX-81 έχουν αρκετή ισχύ εξόδου, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα ηχεία, για να γεμίσουν ένα δωμάτιο μικρού ή μεσαίου μεγέθους με εξαιρετικό ήχο.

Η κατώτατη γραμμή

Οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου της σειράς Yamaha RX-V, οι οποίοι περιλαμβάνουν επίσης το RX-V381 αρχικού τους επιπέδου, εισήχθησαν αρχικά το 2016 και είναι σίγουρα αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε τόσο ως προσιτά όσο και ως πρακτικά για μια ποικιλία συσκευών οικιακού κινηματογράφου. Μπορεί να τα βρίσκετε στο τοπικό κατάστημα λιανικής πώλησης ή σε νέο κατάστημα, κατά την εκκαθάριση ή τη χρήση. Για πρόσθετες προτάσεις, ελέγξτε επίσης τη διαρκώς ενημερωμένη λίστα των δεκτών οικιακού κινηματογράφου εισόδου και μέσου εύρους .