Πώς να συνδέσετε δύο ή περισσότερα υπογούφερ σε μια ρύθμιση Home Cinema

Να παίρνετε περισσότερα μπάσα όταν το χρειάζεστε

Τα υπογούφερ είναι σίγουρα ένα σημαντικό συστατικό σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου, παρέχοντας τις επιπτώσεις των επιπτώσεων χαμηλής συχνότητας (που αναφέρονται ως LFE) για όλες αυτές τις ταινίες sci-fi και δράσης, καθώς και τις χαμηλές συχνότητες από ακουστική και ηλεκτρικά μπάσα, ακόμα και τύμπανα βραστήρα, από τα τζαζ, το βράχο και τα συμφωνικά άλμπουμ.

Ωστόσο, απλώς και μόνο επειδή έχετε συμπεριλάβει ένα subwoofer στη ρύθμιση home theatre, αυτό δεν σημαίνει ότι παίρνετε όλες τις επιπτώσεις που χρειάζεστε ή θέλετε. Αν έχετε ένα μεγάλο δωμάτιο, ένα δωμάτιο με ακουστικά προβλήματα ή ένα δωμάτιο με ακανόνιστο σχήμα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε περισσότερα από ένα υπογούφερ .

Ωστόσο, προτού σκεφτείτε να προσθέσετε ένα δεύτερο υπογούφερ (ή ακόμα περισσότερα), βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει κάποιες βασικές εργασίες ρύθμισης θέσης τοποθέτησης και ρύθμισης μπάσων, για να δείτε εάν επιτυγχάνετε την καλύτερη απόδοση του υπογούφερ που έχετε ήδη.

Συνδέστε περισσότερο από ένα υπογούφερ

Αφού δουλέψετε με το υπογούφερ και το δωμάτιο που έχετε, αν διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε ή θέλετε περισσότερα από ένα υπογούφερ, η ερώτηση γίνεται: "Πώς μπορώ να συνδέσω δύο ή περισσότερα υπογούφερ στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου μου;"

Η πρώτη συμβουλή για την ενσωμάτωση περισσότερων από ένα υπογούφερ σε μια εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου είναι ότι εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε πολλαπλά υπογούφερ στην περιοχή ακρόασης, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε όλα τα ίδια μάρκα και μοντέλο, έτσι ώστε να έχετε το ίδιο χαμηλό- προφίλ αναπαραγωγής συχνότητας για το δωμάτιό σας.

Ωστόσο, με κάποια πρόσθετη προσοχή, μπορείτε να συνδυάσετε δύο subwoofer διαφορετικού μεγέθους, όπως ένα μεγαλύτερο sub 12 ιντσών με μικρότερο 10 ή 8 ιντσών sub ή υπογούφερ διαφορετικών μαρκών και μοντέλων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εκτός από το διαφορετικό μέγεθος των υπογούφερ, καθώς και τα εύρη συχνοτήτων τους, πρέπει να γνωρίζετε τυχόν διαφορές στην ισχύ εξόδου.

Τώρα, πριν αγοράσετε τα subwoofer σας (ή συνδυάστε αυτά που έχετε ήδη), βεβαιωθείτε ότι παρέχουν τις συνδέσεις που μπορούν να χωρέσουν στις τρεις πιθανές επιλογές ρύθμισης παρακάτω.

Η λύση δύο υπογούφερ

Ακολουθούν οι τρεις τρόποι για να προσθέσετε δύο υπογούφερ σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου:

Σύνδεση τριών ή τεσσάρων υπογούφερ

Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε τρία ή τέσσερα υπογούφερ, η καλύτερη επιλογή θα ήταν να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υπογούφερ σας έχουν είτε συνδέσεις γραμμής RCA είτε γραμμές LFE και απλά αλυσίδα μαργαρίτας τους όλες μαζί χρησιμοποιώντας μια σειρά από καλώδια υπογούφερ - διαφορετικά, ίσως χρειαστεί δέκτη οικιακού κινηματογράφου που διαθέτει δύο έξοδοι προενίσχυσης subwoofer που θα πρέπει να χωρίσετε ώστε να μπορείτε να τροφοδοτείτε έως και τέσσερα υπογούφερ και πολλά καλώδια.

Η επιλογή ασύρματου υπογούφερ

Ωστόσο, υπάρχει ένα επιπλέον τέχνασμα σύνδεσης υπογούφερ που μπορείτε να επωφεληθείτε (και δεν είναι τόσο ακριβό). Τόσο η Sunfire όσο και η Velodyne κατασκευάζουν προσαρμογείς ασύρματου υπογούφερ που μπορούν να μεταδίδουν έως και δύο ή τέσσερα ασύρματα συμβατά υπογούφερ, αντίστοιχα. Σε αυτήν την περίπτωση, κολλήστε με τις ασύρματες υποβρύχιες μονάδες Velodyne ή Sunfire αν είναι δυνατόν, αλλά και τα δύο συστήματα μπορούν να προσαρμόσουν οποιοδήποτε υπογούφερ με εισόδους γραμμής RCA σε ασύρματο υποσύστημα.

Η κατώτατη γραμμή

Ανεξάρτητα από την επιλογή που επιλέγετε, είναι καλύτερο όταν πρόκειται για το μοντέλο, το μοντέλο, το μέγεθος και τις επιλογές σύνδεσης των υπογούφερ σας, για καθένα από αυτά, θα πρέπει να βρείτε το καλύτερο σημείο στο δωμάτιό σας που θα προσφέρει την καλύτερη απόδοση κάθε υπογούφερ ξεχωριστά και όλοι μαζί - να είστε προετοιμασμένοι να ακούτε και να μετακομίζετε πολύ, μαζί με ρυθμίσεις ρυθμίσεων για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα για το δωμάτιό σας και την προτίμηση ακρόασης.

Οι σκέψεις και οι επιλογές που περιγράφονται παραπάνω έχουν σχεδιαστεί για χρήση με βασικά υπογούφερ, αν χρησιμοποιείτε παθητικά υπογούφερ , τότε θα χρειαστείτε έναν επιπλέον εξωτερικό ενισχυτή για την τροφοδοσία κάθε παθητικού υπογούφερ.