Πώς να καθορίσει έναν υπολογιστή που δεν δείχνει καμία ένδειξη της εξουσίας

Τι να κάνετε όταν ο υπολογιστής σας δεν φαίνεται να ενεργοποιεί καθόλου

Μεταξύ των πολλών τρόπων με τους οποίους ένας υπολογιστής δεν θα ενεργοποιηθεί , η σπατάλη ενέργειας είναι σπάνια το χειρότερο σενάριο. Υπάρχει η πιθανότητα ο υπολογιστής σας να μην λαμβάνει ισχύ εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος, αλλά είναι απίθανο.

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους ενδέχεται να μην λειτουργεί μια επιφάνεια εργασίας, φορητός υπολογιστής ή υπολογιστής tablet , οπότε είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε μια πλήρη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων όπως αυτή που περιγράψαμε παρακάτω.

Σημαντικό: Εάν φαίνεται ότι ο υπολογιστής σας λαμβάνει ενέργεια (τα φώτα στον υπολογιστή είναι ενεργοποιημένα, οι ανεμιστήρες εκτελούνται κ.λπ.), ακόμα και αν μόνο για μια στιγμή, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να διορθώσετε έναν υπολογιστή που δεν θα ενεργοποιηθεί για έναν πιο κατάλληλο οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: Οπουδήποτε από λεπτά έως ώρες ανάλογα με το γιατί ο υπολογιστής δεν λαμβάνει ενέργεια

Τι χρειάζεστε: Ο μετασχηματιστής εναλλασσόμενου ρεύματος αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με ένα tablet ή φορητό υπολογιστή και ενδεχομένως ένα κατσαβίδι αν εργάζεστε σε έναν υπολογιστή

Πώς να καθορίσει έναν υπολογιστή που δεν δείχνει καμία ένδειξη της εξουσίας

  1. Πιστέψτε το ή όχι, ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο ένας υπολογιστής δεν θα ενεργοποιηθεί είναι επειδή δεν ήταν ενεργοποιημένος!
    1. Πριν ξεκινήσετε μια διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων μερικές φορές χρονοβόρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει όλους τους διακόπτες ισχύος και το κουμπί τροφοδοσίας που εμπλέκονται στο σύστημα του υπολογιστή σας:
      1. Κουμπί / διακόπτης τροφοδοσίας, που συνήθως βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της θήκης του επιτραπέζιου υπολογιστή, ή στο πάνω μέρος ή στην πλευρά ενός φορητού υπολογιστή ή tablet
      2. Διακόπτης τροφοδοσίας στο πίσω μέρος του υπολογιστή, συνήθως μόνο σε επιφάνεια εργασίας
      3. Διακόπτης τροφοδοσίας στη λωρίδα τροφοδοσίας, το προστατευτικό προστασίας από υπερτάσεις ή το UPS , εάν χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά
  2. Ελέγξτε για τις αποσυνδεδεμένες συνδέσεις καλωδίων τροφοδοσίας υπολογιστή . Ένα χαλαρό ή αποσυνδεδεμένο καλώδιο τροφοδοσίας είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους ένας υπολογιστής δεν θα ενεργοποιηθεί.
    1. Laptop & Tablet Tip: Παρόλο που ο υπολογιστής σας λειτουργεί με μπαταρία, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο μετασχηματιστής εναλλασσόμενου ρεύματος είναι συνδεδεμένος σωστά, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης προβλημάτων. Αν κρατάτε κανονικά τον υπολογιστή σας συνδεδεμένο, αλλά έχει ξεφυλλιστεί και τώρα η μπαταρία είναι άδεια, ο υπολογιστής σας μπορεί να μην λαμβάνει ενέργεια για αυτόν τον λόγο.
  1. Συνδέστε το ταμπλέτα, το φορητό υπολογιστή ή την επιφάνεια εργασίας απευθείας στον τοίχο, αν δεν το έχετε ήδη. Με άλλα λόγια, αφαιρέστε τις λωρίδες τροφοδοσίας, τα αντίγραφα ασφαλείας μπαταριών ή άλλες συσκευές διανομής ενέργειας μεταξύ του υπολογιστή σας και της πρίζας.
    1. Εάν ο υπολογιστής σας αρχίσει να παίρνει ενέργεια μετά από αυτό, σημαίνει ότι κάτι που έχετε αφαιρέσει από την εξίσωση είναι η αιτία του προβλήματος, οπότε πιθανότατα θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε το προστατευτικό κύμα σας ή άλλες συσκευές διανομής ενέργειας. Ακόμα και αν δεν βελτιωθεί τίποτα, συνεχίστε την αντιμετώπιση προβλημάτων με τον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στον τοίχο για να κρατάτε τα πράγματα απλά.
  2. Εκτελέστε μια "δοκιμή λαμπτήρα" για να ελέγξετε την παροχή ρεύματος από τον τοίχο. Ο υπολογιστής σας δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί εάν δεν λαμβάνει ενέργεια, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πηγή ενέργειας λειτουργεί σωστά.
    1. Σημείωση: Δεν συνιστώ να δοκιμάσετε μια πρίζα με ένα πολύμετρο. Μερικές φορές ένας σπασμένος διακόπτης μπορεί να διαρρεύσει μόνο αρκετή ενέργεια για να δείξει την κατάλληλη τάση στο μετρητή, αφήνοντάς σας με την υπόθεση ότι η ισχύς σας λειτουργεί. Η τοποθέτηση ενός πραγματικού φορτίου στην πρίζα, όπως μια λάμπα, είναι μια καλύτερη επιλογή.
  1. Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης τάσης τροφοδοσίας έχει ρυθμιστεί σωστά εάν βρίσκεστε σε επιφάνεια εργασίας. Εάν η τάση εισόδου για τη μονάδα τροφοδοσίας (PSU) δεν ταιριάζει με τη σωστή ρύθμιση για τη χώρα σας, ο υπολογιστής σας μπορεί να μην ενεργοποιηθεί καθόλου.
  2. Αφαιρέστε την κύρια μπαταρία στο φορητό υπολογιστή ή το tablet και προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μόνο εναλλασσόμενο ρεύμα. Ναι, είναι τέλεια η λειτουργία του φορητού σας υπολογιστή χωρίς την εγκατεστημένη μπαταρία.
    1. Αν ο υπολογιστής σας ενεργοποιηθεί αφού το δοκιμάσετε, αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία σας είναι η αιτία του προβλήματος και πρέπει να το αντικαταστήσετε. Μέχρι να το αντικαταστήσετε, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας, όσο είστε κοντά σε μια πρίζα!
  3. Ελέγξτε προσεκτικά την υποδοχή ρεύματος στο φορητό υπολογιστή ή το tablet για ζημιές. Ελέγξτε αν υπάρχουν σπασμένες / λυγισμένες καρφίτσες και κομμάτια των συντριμμιών που μπορεί να εμποδίσουν τον υπολογιστή να πάρει ενέργεια και να φορτίσει την μπαταρία.
    1. Σημείωση: Εκτός από τη στράγγιση ενός καμπυλωμένου καρφιού ή τον καθαρισμό κάποιων βρωμιά, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε τις υπηρεσίες μιας επαγγελματικής υπηρεσίας επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών για να διορθώσετε τυχόν σημαντικά προβλήματα που βλέπετε εδώ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει την εσωτερική μπαταρία του φορητού υπολογιστή, για να αποφύγετε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, εάν το κάνετε μόνοι σας.
  1. Αντικαταστήστε το καλώδιο τροφοδοσίας ή το μετασχηματιστή AC του υπολογιστή. Σε μια επιφάνεια εργασίας, αυτό είναι το καλώδιο τροφοδοσίας που τρέχει μεταξύ της θήκης του υπολογιστή και της πηγής τροφοδοσίας. Ο μετασχηματιστής εναλλασσόμενου ρεύματος για tablet ή φορητό υπολογιστή είναι το καλώδιο που συνδέετε στον τοίχο για να φορτίσετε την μπαταρία σας (συνήθως διαθέτει πολύ μικρό φωτισμό).
    1. Ένας κακός προσαρμογέας AC είναι ένας κοινός λόγος για τον οποίο τα tablet και οι φορητοί υπολογιστές δεν θα ενεργοποιηθούν καθόλου. Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε τακτικά το καλώδιο τροφοδοσίας, εάν έχει αποτύχει, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει φορτίσει την μπαταρία σας.
    2. Συμβουλή επιφάνειας εργασίας: Το κακό καλώδιο τροφοδοσίας δεν αποτελεί συνηθισμένη αιτία που ο υπολογιστής δεν λαμβάνει ενέργεια, αλλά συμβαίνει και είναι πολύ εύκολο να δοκιμαστεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που τροφοδοτεί την οθόνη σας (εφ 'όσον φαίνεται να λαμβάνει ισχύ), ένα από άλλο υπολογιστή ή ένα καινούργιο.
  2. Αντικαταστήστε την μπαταρία CMOS, ειδικά εάν ο υπολογιστής σας είναι περισσότερο από μερικά έτη ή έχει περάσει πολύ χρόνο απενεργοποιημένος ή με την κύρια μπαταρία αφαιρεθεί. Πιστέψτε το ή όχι, μια κακή μπαταρία CMOS είναι μια σχετικά κοινή αιτία ενός υπολογιστή που μοιάζει να μην λαμβάνει ενέργεια.
    1. Μια νέα μπαταρία CMOS θα σας κοστίσει πολύ κάτω από $ 10 USD και μπορεί να παραληφθεί σχεδόν οπουδήποτε που πουλά μπαταρίες.
  1. Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης τροφοδοσίας είναι συνδεδεμένος στη μητρική πλακέτα αν χρησιμοποιείτε επιφάνεια εργασίας. Αυτό δεν είναι ένα πολύ κοινό σημείο αποτυχίας, αλλά ο υπολογιστής σας ίσως να μην ενεργοποιείται επειδή το κουμπί λειτουργίας δεν είναι σωστά συνδεδεμένο στη μητρική πλακέτα.
    1. Συμβουλή: Οι περισσότεροι διακόπτες της θήκης συνδέονται στη μητρική πλακέτα μέσω ενός κόκκινου και μαύρου συνεστραμμένου ζεύγους καλωδίων. Εάν αυτά τα καλώδια δεν είναι καλά συνδεδεμένα ή δεν είναι καθόλου συνδεδεμένα, αυτό πιθανότατα είναι η αιτία μη ενεργοποίησης του υπολογιστή σας. Ένας φορητός υπολογιστής ή tablet έχει συχνά μια παρόμοια σύνδεση μεταξύ του κουμπιού και της μητρικής πλακέτας, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να φτάσετε.
  2. Ελέγξτε το τροφοδοτικό σας εάν χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο υπολογιστή. Σε αυτό το σημείο στην αντιμετώπιση προβλημάτων, τουλάχιστον για τους χρήστες της επιφάνειας εργασίας, είναι πολύ πιθανό η μονάδα τροφοδοσίας στον υπολογιστή σας να μην λειτουργεί πλέον και να αντικατασταθεί. Θα πρέπει, ωστόσο, να το δοκιμάσετε μόνο για να είστε σίγουροι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντικατασταθεί ένα κομμάτι υλικού που χρησιμοποιείται όταν δοκιμάζεται είναι αρκετά εύκολο.
    1. Εξαίρεση: Μία οσμή οσμών ή πολύ υψηλός θόρυβος, σε συνδυασμό με μηδενική κατανάλωση ενέργειας στον υπολογιστή, αποτελεί σχεδόν μια συγκεκριμένη ένδειξη ότι η παροχή ρεύματος είναι κακή. Αποσυνδέστε αμέσως τον υπολογιστή σας και παραλείψτε τη δοκιμή.
    2. Αντικαταστήστε το τροφοδοτικό σας εάν αποτύχει η δοκιμή σας ή αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα που μόλις περιγράψαμε. Μετά την αντικατάσταση, κρατήστε τον υπολογιστή συνδεδεμένο για 5 λεπτά πριν ξεκινήσετε, ώστε η μπαταρία CMOS να έχει χρόνο για να επαναφορτιστεί.
    3. Σημαντικό: Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, όταν ένας επιτραπέζιος υπολογιστής δεν λαμβάνει ενέργεια, είναι φταίξιμο ένα μη ενεργό τροφοδοτικό. Το επαναφέρω για να βοηθήσω να τονίσω ότι αυτό το βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων δεν θα πρέπει να παραλειφθεί . Οι επόμενες μερικές σκέψεις που εξετάζουν δεν είναι σχεδόν τόσο κοινές.
  1. Δοκιμάστε το κουμπί τροφοδοσίας στο μπροστινό μέρος της θήκης του υπολογιστή σας και αντικαταστήστε το αν αποτύχει η δοκιμή σας. Αυτό ισχύει μόνο για επιτραπέζιους υπολογιστές.
    1. Συμβουλή: Ανάλογα με τον τρόπο σχεδίασης της θήκης του υπολογιστή σας, ενδέχεται να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί επαναφοράς εν τω μεταξύ για να ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας.
    2. Συμβουλή: Ορισμένες μητρικές διαθέτουν μικρά κουμπιά τροφοδοσίας ενσωματωμένα στις ίδιες τις πλακέτες, παρέχοντας έναν ευκολότερο τρόπο δοκιμής του κουμπιού τροφοδοσίας της θήκης. Εάν η μητρική πλακέτα σας έχει αυτό, και λειτουργεί για την τροφοδοσία στον υπολογιστή σας, το κουμπί τροφοδοσίας της θήκης πιθανότατα πρέπει να αντικατασταθεί.
  2. Αντικαταστήστε τη μητρική πλακέτα αν χρησιμοποιείτε επιφάνεια εργασίας. Εάν είστε βέβαιοι ότι η τροφοδοσία του τείχους, το τροφοδοτικό και το κουμπί τροφοδοσίας λειτουργούν, είναι πιθανό ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας και πρέπει να αντικατασταθεί.
    1. Σημείωση: Ενώ είναι τέλεια εφικτή από οποιονδήποτε με κάποια υπομονή, η αντικατάσταση μιας μητρικής πλακέτας είναι σπάνια μια γρήγορη, εύκολη ή φθηνή εργασία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξαντλήσει όλες τις άλλες συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων που έχω δώσει πριν από την αντικατάσταση της μητρικής σας πλακέτας.
    2. Σημείωση: Συνιστάται ιδιαίτερα να δοκιμάσετε τον υπολογιστή σας με μια κάρτα αυτο-ελέγχου Power On για να επιβεβαιώσετε ότι η μητρική πλακέτα είναι η αιτία που ο υπολογιστής σας δεν ενεργοποιείται καθόλου.
    3. Σημαντικό: Η αντικατάσταση της μητρικής πλακέτας είναι ίσως η σωστή πορεία σε αυτό το σημείο και με φορητό υπολογιστή ή tablet, αλλά οι μητρικές κάρτες σε αυτούς τους τύπους υπολογιστών σπάνια αντικαθίστανται από τον χρήστη. Η επόμενη βέλτιστη πορεία δράσης για εσάς είναι να αναζητήσετε επαγγελματική υπηρεσία ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες

  1. Αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα σε έναν υπολογιστή που μόλις δημιουργήσατε; Αν ναι, ελέγξτε τριπλά τη διαμόρφωσή σας ! Υπάρχει μια αξιοπρεπής πιθανότητα ότι ο υπολογιστής σας δεν τροφοδοτείται λόγω μιας λανθασμένης ρύθμισης και όχι μια πραγματική αποτυχία υλικού.
  2. Μας χάσαμε ένα βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων που σας βοήθησε (ή ίσως να βοηθήσετε κάποιον άλλο) να διορθώσετε έναν υπολογιστή που δεν δείχνει κανένα σημάδι εξουσίας; Ενημερώστε με και θα χαρούμε να συμπεριλάβουμε τις πληροφορίες εδώ.
  3. Ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να μην δείχνει ένδειξη ισχύος ακόμη και μετά από τα παραπάνω βήματα; Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Να είστε βέβαιος να μου πείτε τι έχετε κάνει ήδη για να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα.