Τι είναι ένας διακόπτης τροφοδοσίας τάσης τροφοδοσίας;

Ορισμός ενός διακόπτη τάσης τροφοδοσίας ρεύματος

Ο διακόπτης τάσης τροφοδοσίας, που ονομάζεται μερικές φορές και ο διακόπτης επιλογής τάσης , είναι ένας μικρός διακόπτης που βρίσκεται στο πίσω μέρος των περισσότερων μονάδων τροφοδοσίας για επιτραπέζιους υπολογιστές (PSUs)

Αυτός ο μικρός διακόπτης χρησιμοποιείται για να ρυθμίσει την τάση εισόδου στην τροφοδοσία 110v / 115v ή 220v / 230v. Με άλλα λόγια, λέει στην τροφοδοσία πόση δύναμη προέρχεται από την πηγή ενέργειας.

Ποια είναι η σωστή τάση τροφοδοσίας;

Δεν υπάρχει μία μόνο απάντηση στην οποία θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση τάσης, διότι καθορίζεται από τη χώρα στην οποία θα χρησιμοποιηθεί το τροφοδοτικό.

Ελέγξτε τον Οδηγό Εξωτερικής Ηλεκτρικής Ενέργειας από την Τάση Τάσης για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τάση για να ρυθμίσετε το διακόπτη τάσης τροφοδοσίας.

Για παράδειγμα, εάν ζείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο διακόπτης τάσης τροφοδοσίας στην τροφοδοσία του υπολογιστή σας πρέπει να ρυθμιστεί στο 110/115. Ωστόσο, αν στη Γαλλία, για παράδειγμα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση 220v / 230v.

Σημαντικά γεγονότα σχετικά με την τάση τροφοδοσίας

Η παροχή ρεύματος μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο ό, τι παρέχεται από την πηγή ενέργειας. Έτσι, αν η πρίζα μεταφέρει 220v της τροφοδοσίας αλλά ο PSU έχει ρυθμιστεί σε 110v, θα σκεφτεί ότι η τάση είναι χαμηλότερη από την πραγματική, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα εξαρτήματα του υπολογιστή.

Ωστόσο, το αντίθετο είναι αλήθεια - αν η τροφοδοσία είναι ρυθμισμένη στο 220v, παρόλο που η εισερχόμενη ισχύς είναι μόλις 110v, το σύστημα μπορεί να μην ξεκινήσει, επειδή αναμένει περισσότερη ισχύ.

Και πάλι, απλά χρησιμοποιήστε το σύνδεσμο Τάσης Τάσης παραπάνω για να μάθετε τι θα πρέπει να ρυθμίσετε η τάση τροφοδοσίας.

Εάν ο διακόπτης τάσης τροφοδοσίας ρεύματος έχει ρυθμιστεί εσφαλμένα, κλείστε τον υπολογιστή και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το κουμπί λειτουργίας στο πίσω μέρος της τροφοδοσίας. Αποσυνδέστε πλήρως το καλώδιο τροφοδοσίας, περιμένετε ένα λεπτό ή δύο και στη συνέχεια μετακινήστε το διακόπτη τάσης στη σωστή θέση πριν ενεργοποιήσετε ξανά την τροφοδοσία και επανασυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας.

Δεδομένου ότι διαβάζετε σχετικά με την αλλαγή της τάσης τροφοδοσίας, είναι πιθανό ότι χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας σε διαφορετική χώρα. Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τροφοδοσία χωρίς καλώδιο τροφοδοσίας, θυμηθείτε ότι είναι πιθανό ότι ισχύει ότι χρειάζεστε έναν προσαρμογέα για να προσαρμοστείτε στην πρίζα της πηγής τροφοδοσίας.

Για παράδειγμα, το καλώδιο τροφοδοσίας NEMA 5-15 IEC 320 C13 συνδέεται σε μια κανονική πρίζα με επίπεδη καρφίτσα της Βόρειας Αμερικής, αλλά δεν μπορεί να συνδεθεί με μια ευρωπαϊκή πρίζα που χρησιμοποιεί οπές. Για μια τέτοια μετατροπή, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα ρευματολήπτη, όπως αυτός από την Ckitze.

Γιατί η παροχή ρεύματος δεν έχει διακόπτη τάσης;

Ορισμένα τροφοδοτικά δεν διαθέτουν χειροκίνητο διακόπτη τάσης τροφοδοσίας. Αυτά τα τροφοδοτικά είτε ανιχνεύουν αυτόματα την τάση εισόδου και ρυθμίζουν την ίδια είτε μπορούν να λειτουργούν μόνο κάτω από ένα συγκεκριμένο εύρος τάσης (το οποίο συνήθως αναγράφεται στην ετικέτα της μονάδας τροφοδοσίας).

Σημαντικό: Μην υποθέτετε απλώς ότι επειδή δεν βλέπετε διακόπτη τάσης τροφοδοσίας ρεύματος, η μονάδα μπορεί να προσαρμοστεί αυτόματα. Όπως μόλις είπα, είναι πολύ πιθανό ότι το τροφοδοτικό σας προορίζεται μόνο για χρήση με ειδική τάση. Ωστόσο, αυτά τα είδη τροφοδοσίας συνήθως παρατηρούνται μόνο στην Ευρώπη.

Περισσότερα σχετικά με τους διακόπτες τάσης τροφοδοσίας

Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια τροφοδοσία ρεύματος ανοίγοντας το περίβλημα του υπολογιστή . Ωστόσο, ορισμένα τμήματα του, συμπεριλαμβανομένου του διακόπτη τάσης και του διακόπτη τροφοδοσίας, είναι προσβάσιμα μέσω του πίσω μέρους της θήκης του υπολογιστή.

Οι περισσότεροι διακόπτες τάσης τροφοδοσίας είναι κόκκινου χρώματος, όπως στο παράδειγμα αυτής της σελίδας. Μπορεί να βρίσκεται μεταξύ του κουμπιού ενεργοποίησης / απενεργοποίησης και του καλωδίου τροφοδοσίας, αλλά αν όχι, τότε κάπου στη γενική αυτή περιοχή.

Αν η αλλαγή της τάσης τροφοδοσίας είναι πολύ δύσκολη με τα δάχτυλά σας, χρησιμοποιήστε κάτι σκληρό σαν ένα στυλό για να αλλάξετε την κατεύθυνση.