Πώς να αφήσετε τους συνδρομητές να δουν το δικό σας WordPress Blog

Από προεπιλογή, μόνο οι διαχειριστές και οι συντάκτες μπορούν να δουν ιδιωτικές αναρτήσεις

Από προεπιλογή, μόνο οι διαχειριστές και οι συντάκτες μπορούν να δουν ιδιωτικές αναρτήσεις

Θέλατε ποτέ να δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό blog WordPress μόνο για την οικογένεια και τους φίλους σας ή για μέλη μιας ομάδας επιχειρήσεων; Το WordPress προσφέρει μερικές προεπιλεγμένες επιλογές για να κάνει το blog σας WordPress ιδιωτικό , αλλά υπάρχει μια αλίευση. Όταν επισημάνετε μια ανάρτηση "Ιδιωτική", μπορεί να το δει μόνο οι διαχειριστές και οι συντάκτες.

Πιθανώς, δεν θέλετε οι φίλοι σας να επεξεργάζονται τις αναρτήσεις σας, μόνο για να τις διαβάσετε. Το WordPress καλεί αυτούς τους συνήθεις Συνδρομητές χρηστών μόνο για ανάγνωση. Με τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο, μπορείτε ακόμα να κρατήσετε το ανώνυμο κοινό εκτός, αλλά να κάνετε τις ιδιωτικές σας θέσεις διαθέσιμες για να διαβάσετε στους φίλους του Συνδρομητή σας.

Έκδοση : WordPress 3.x

Πριν ξεκινήσουμε

Τυπική αποκήρυξη : Δεν είμαι ούτε ειδικός ασφαλείας για το PHP ή το WordPress plugin. Χρησιμοποιήστε τον προτεινόμενο κώδικα και πρόσθετα με δική σας ευθύνη. Δεν δημιουργούν κόκκινες σημαίες για μένα, αλλά εκτός εάν το ιστολόγιό σας είναι βασικά για διασκέδαση, θα πρέπει να εκτελέσετε αυτές τις ιδέες από την ομάδα πληροφορικής σας (αν έχετε). Ελέγξτε τουλάχιστον πρώτα τις αλλαγές σε ένα αντίγραφο.

Και αν αποθηκεύετε κρατικά μυστικά ή σχέδια για νανο-ατμοκίνητα ατμοκίνητα αυτοκίνητα, ίσως θελήσετε να επενδύσετε σε μια ασφαλέστερη λύση. Όπως το χαρτί.

Επιτόπιος έλεγχος : Για να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες, θα πρέπει να μπορείτε να προσθέσετε ένα προσαρμοσμένο θέμα.

Για παράδειγμα, εάν εκτελείτε δωρεάν το blog του WordPress.com, δεν θα μπορείτε να το κάνετε αυτό (χωρίς αναβαθμίσεις). Ωστόσο, τα blogs του WordPress.com έχουν προφανώς μια πρόσθετη επιλογή απορρήτου για να είναι εύκολο να μοιράζεστε μηνύματα με φίλους και οικογένειες, ώστε να μπορείτε να το ελέγξετε.

Πρώτα, κάνε ένα θέμα για το παιδί

Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα έθιμο παιδικό θέμα, αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Μπορείτε να το κάνετε αυτό σε περίπου πέντε λεπτά. Χρησιμοποιήστε το τρέχον θέμα ως γονικό θέμα. Το θέμα του παιδιού θα κρατήσει απλά μερικά αποσπάσματα κώδικα για να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας.

Είναι αλήθεια ότι μια καθαρότερη επιλογή θα ήταν να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό, μικροσκοπικό plugin . Στη συνέχεια, μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε τον κώδικα σε αρκετούς ιστότοπους.

Ωστόσο, γράφοντας ένα plugin φαίνεται σαν overkill για ένα τόσο μικρό κομμάτι κώδικα. Επιπλέον, εάν δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα ένα παιδικό θέμα, θα πρέπει πραγματικά να το κάνετε. Με θέμα παιδιού, μπορείτε να εμφανίσετε CSS tweaks και να αρχίσετε να διορθώνετε όλα αυτά τα μικρά θέματα που σας ενοχλούσαν.

Στη συνέχεια, Δημιουργία λειτουργιών.php

Μέσα στο θέμα του παιδιού σας, δημιουργήστε ένα αρχείο που ονομάζεται functions.php. Αυτό το αρχείο είναι ξεχωριστό. Τα περισσότερα αρχεία στο θέμα σας θα αντικαταστήσουν το ίδιο αρχείο στο γονικό θέμα. Αν κάνετε sidebar.php, αντικαθιστά την πλευρική γραμμή του γονικού θέματος. Αλλά οι λειτουργίες.php δεν παρακάμπτουν, προσθέτει . Μπορείτε να βάλετε μερικά αποσπάσματα κώδικα εδώ και να διατηρήσετε όλες τις λειτουργίες του γονικού σας θέματος.

Δώστε στους συνδρομητές επιπλέον δυνατότητες

Ο στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στους συνηθισμένους συνδρομητές να βλέπουν τις ιδιωτικές αναρτήσεις μας. Όπως εξηγεί ο Steve Taylor σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, μπορούμε να το κάνουμε αυτό με μερικές απλές γραμμές στις λειτουργίες.php:

add_cap ('read_private_posts'); $ subRole-> add_cap ('read_private_pages');

Με τη συνάρτηση add_cap (), απλά προσθέτετε επιπλέον δυνατότητες στο ρόλο του Συνδρομητή. Τώρα οι συνδρομητές μπορούν να διαβάσουν ιδιωτικές αναρτήσεις και σελίδες.

Δείτε πόσο εύκολο είναι αυτό; Χρειάζονται μόνο λίγες γραμμές κώδικα.

Σημειώστε ότι, ενώ ο Taylor αναφέρει μόνο read_private_posts, προτείνω επίσης την προσθήκη read_private_pages. Ίσως θελήσετε να έχετε και μερικές ιδιωτικές σελίδες.

Εξομάλυνση της σύνδεσης

Ενώ είμαστε εδώ στο functions.php, ο Taylor έχει μια πρόσθετη πρόταση. Κανονικά, όταν συνδέεστε στο WordPress, μεταφέρετε σε έναν πίνακα ελέγχου με διάφορες εργασίες διαχειριστή. Ωστόσο, οι συνδρομητές σας πραγματοποιούν μόνο είσοδο για ανάγνωση . Η μετάβαση σε ένα ταμπλό είναι ενοχλητικό στην καλύτερη περίπτωση, προκαλώντας σύγχυση στο χειρότερο. (Μπορείτε να ακούσετε σχεδόν τη θεία σου οδυνηρή, "Πού πήγε το blog;")

Με αυτό το απόσπασμα κώδικα, οι συνδρομητές σας θα μεταφερθούν στην αρχική σελίδα. Τοποθετήστε το μετά τον παραπάνω κώδικα, στις λειτουργίες.php:

// Ανακατεύθυνση στην αρχική σελίδα με τη λειτουργία login loginRedirect ($ redirect_to, $ request_redirect_to, $ user) {αν (is_a ($ user, 'WP_User') && $ user-> has_cap ('edit_posts') === false) get_bloginfo ('siteurl'); } επιστροφή $ redirect_to; } add_filter ('login_redirect', 'loginRedirect', 10, 3).

Έχετε υπόψη ότι αυτός ο κωδικός δεν ελέγχει με ακρίβεια το ρόλο του Συνδρομητή. Αντ 'αυτού, ελέγχει αν ο χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί_ποθέσεις. Ωστόσο, νομίζω ότι αυτή είναι μια καλύτερη δοκιμή - όποιος δεν μπορεί να επεξεργαστεί τις θέσεις δεν έχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον Πίνακα ελέγχου.

Δοκιμάστε τις ιδιωτικές αναρτήσεις κατά προεπιλογή & # 34;

Εάν οι περισσότερες ή όλες οι αναρτήσεις σας θα είναι ιδιωτικές, σκεφτείτε την προσθήκη Private By Default. Αυτό το μικροσκοπικό plugin κάνει ένα πράγμα και μόνο ένα πράγμα. Όταν δημιουργείτε μια νέα ανάρτηση, ρυθμίζεται αυτόματα σε Ιδιωτική.

Μπορείτε ακόμα να ορίσετε την ανάρτηση στο Δημόσιο αν θέλετε. Αλλά με αυτό το plugin, δεν θα ξεχάσετε ποτέ να ορίσετε μια ανάρτηση στον Ιδιωτικό.