Όλα για τα plug-ins CMS

Οι προσθήκες προσθέτουν λειτουργικότητα στα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου

Ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιείτε για τη δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου ιστού. Απλοποιεί τη δημιουργία και τη διαχείριση ιστοτόπων. Σε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου , μια προσθήκη είναι μια συλλογή αρχείων κώδικα που προσθέτει μία ή περισσότερες λειτουργίες στον ιστότοπό σας. Αφού εγκαταστήσετε τον κώδικα πυρήνα για το CMS, μπορείτε να εγκαταστήσετε την επιλογή των plug-ins.

WordPress

Στο WordPress, το plug-in είναι ο γενικός όρος για τον κώδικα που προσθέτει ένα χαρακτηριστικό στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να μεταβείτε στον κατάλογο plugin WordPress και να περιηγηθείτε σε χιλιάδες δωρεάν plug-ins. Μερικά από τα plug-ins που μπορείτε να προσθέσετε σε έναν ιστότοπο του WordPress περιλαμβάνουν:

Joomla

Το Joomla είναι ένα πιο περίπλοκο CMS. Στο Joomla, ένα plug-in είναι μόνο ένα από τα διάφορα είδη επεκτάσεων του Joomla. Οι προσθήκες είναι προηγμένες επεκτάσεις που χρησιμεύουν ως χειριστές συμβάντων. Ορισμένες προσθήκες του Joomla περιλαμβάνουν:

Διαχειρίζεστε τις προσθήκες στον Διαχειριστή Plugin, αντί του Διαχειριστή Συστατικών ή του Διαχειριστή Ενότητας.

Drupal

Το Drupal διαθέτει πολλούς τύπους plug-ins που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Το "γραφικό στοιχείο" είναι ένας τύπος plug-in και κάθε τύπος widget πεδίου είναι plug-in. Στο Drupal, οι προσθήκες ορίζονται από τις λειτουργικές μονάδες και εξυπηρετούν παρόμοιους σκοπούς όπως και στο WordPress. Το Drupal έχει χιλιάδες ενότητες που μπορείτε να κατεβάσετε και να προσθέσετε στον ιστότοπό σας, ακριβώς όπως προσθέτετε plug-ins στο WordPress. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

Επιλέξτε Plug-Ins προσεκτικά

Οι περισσότεροι ιστότοποι βασίζονται σε μερικά κρίσιμα plug-ins, αλλά πρέπει να επιλέξετε έξυπνα τα plug-ins. Το λάθος πρόσθετο μπορεί να σπάσει τον ιστότοπό σας.