Πώς να ρυθμίσετε το γονικό έλεγχο σε ένα iPad, το iPod Touch ή το iPhone

Σχεδόν κάθε παιδί στον πλανήτη φαίνεται να έχει iPod Touch, iPad ή iPhone. Εάν δεν έχουν ένα, οι πιθανότητες είναι ότι δανείζονται δικά σας και παίρνουν τα λιπαρά τους μικρές εκτυπώσεις ποδιών σε όλη την οθόνη του.

Ως γονείς, θεωρούμε συνήθως αυτές τις συσκευές τίποτα περισσότερο από συστήματα παιχνιδιών ή μουσικούς παίκτες. Μεγάλωσα σε μια εποχή που ένα CD player ήταν απλώς ένα CD player. Δεν εξετάζουμε συχνά το γεγονός ότι αυτά τα μικρά γυαλιστερά iGadgets είναι βασικά το ψηφιακό ισοδύναμο ενός ελβετικού μαχαιριού. Έχουν ένα πλήρες πρόγραμμα περιήγησης στο internet, video player, σύνδεση Wi-Fi , κάμερα και μια εφαρμογή για σχεδόν τίποτα που θα μπορούσατε να φανταστείτε. Ω ναι, και παίζουν μουσική πάρα πολύ (όπως συνέβαινε το MTV).

Τι πρέπει να κάνει ένας γονέας; Πώς εμποδίζουμε τον μικρό Johnny να αγοράζει κάθε εφαρμογή στο κατάστημα εφαρμογών στην πιστωτική μας κάρτα, να επισκέπτεται κακούς ιστότοπους και να ενοικιάζει κακές / τρομακτικές / άγευστες ταινίες;

Ευτυχώς, η Apple είχε την πρόνοια να προσθέσει ένα αρκετά ισχυρό σύνολο γονικών ελέγχων στο iPod Touch, το iPad και το iPhone.

Εδώ είναι η γρήγορη και βρώμικη για τον τρόπο ρύθμισης των γονικών ελέγχων στο iPhone του παιδιού σας, στο iPod Touch ή στο iPad. Τα παιδιά είναι αρκετά έξυπνα και μπορούν να βρουν έναν τρόπο γύρω από πολλές από αυτές τις ρυθμίσεις, αλλά τουλάχιστον κάνατε το καλύτερο δυνατό για να προσπαθήσετε και να αποτρέψετε τους μικρούς συγγραφείς.

Ενεργοποιήστε τους περιορισμούς

Όλοι οι γονικοί έλεγχοι βασίζονται σε εσάς για να ενεργοποιήσετε περιορισμούς και να εισαγάγετε έναν αριθμό PIN που κρατάτε μυστική.

Για να ενεργοποιήσετε περιορισμούς, αγγίξτε το εικονίδιο ρυθμίσεων στη συσκευή σας iOS, επιλέξτε "Γενικά" και στη συνέχεια αγγίξτε "Περιορισμοί".

Στη σελίδα "Περιορισμοί", επιλέξτε "Ενεργοποίηση περιορισμών". Θα σας ζητηθεί τώρα να ορίσετε έναν αριθμό PIN που θα πρέπει να θυμάστε και να κρατήσετε από τα παιδιά σας. Αυτός ο αριθμός PIN θα χρησιμοποιηθεί για οποιεσδήποτε μελλοντικές αλλαγές θέλετε να κάνετε στους περιορισμούς που έχετε ορίσει.

Εξετάστε την απενεργοποίηση του Safari και άλλων εφαρμογών

Στην ενότητα "Επιτρέπεται" της σελίδας περιορισμών, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε το παιδί σας να έχει πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές όπως το Safari ( πρόγραμμα περιήγησης στο Web ), το Youtube, το FaceTime (συνομιλία μέσω βίντεο) και πολλά άλλα ενσωματωμένα εφαρμογές. Εάν δεν θέλετε να έχει πρόσβαση το παιδί σας σε αυτές τις εφαρμογές, ρυθμίστε τους διακόπτες στις θέσεις "OFF". Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αναφοράς θέσης για να εμποδίσετε το παιδί σας να δημοσιεύσει την τρέχουσα τοποθεσία του σε εφαρμογές όπως το Facebook.

Ορίστε όρια περιεχομένου

Όπως το χαρακτηριστικό V-Chip στις περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις, η Apple σας επιτρέπει να ορίσετε όρια για το είδος του περιεχομένου στο οποίο θέλετε να έχει πρόσβαση το παιδί σας. Μπορείτε να ορίσετε τις επιτρεπόμενες ορατές βαθμολογίες ταινιών τοποθετώντας έναν έλεγχο δίπλα στο υψηλότερο επίπεδο βαθμολόγησης που θέλετε να βλέπουν (π.χ. G, PG, PG-13, R, ή NC-17). Μπορείτε επίσης να ορίσετε επίπεδα περιεχομένου τηλεόρασης (TV-Y, TV-PG, TV-14 κ.λπ.) και το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές και τη μουσική.

Για να αλλάξετε τα επιτρεπόμενα επίπεδα περιεχομένου, επιλέξτε "Μουσική & Podcast", "Ταινίες", " Τηλεοπτικές εκπομπές " ή "Εφαρμογές" στην ενότητα "Επιτρεπόμενο περιεχόμενο" και επιλέξτε τα επίπεδα που θέλετε να επιτρέψετε.

Απενεργοποίηση & # 34; Εγκατάσταση εφαρμογών & # 34;

Ενώ μερικοί από εμάς αγαπούν τις εφαρμογές μηχάνημα fart, δεν είναι για όλους. Κανείς δεν θέλει να κάθεται σε μια σημαντική συνάντηση και να έχει το "προγραμματισμένο fart" πάει από εκείνη την εγκατάσταση Little Johnny όταν εγκατέστησε την εφαρμογή Super Ultra Fart Machine στο iPhone τους τη νύχτα πριν. Μπορείτε να το αποτρέψετε θέτοντας τη λειτουργία "Εγκατάσταση εφαρμογών" στη θέση "OFF". Μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές, θα πρέπει απλώς να εισαγάγετε τον αριθμό PIN πριν κάνετε κάτι τέτοιο.

Απενεργοποίηση αγορών εντός εφαρμογής

Πολλές εφαρμογές επιτρέπουν αγορές εντός εφαρμογής, όπου τα εικονικά αγαθά μπορούν να αγοραστούν με πραγματικά χρήματα. Ο μικρός Johnny μπορεί ή δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι προκαλεί στην πραγματικότητα τον τραπεζικό σας λογαριασμό να χρεώνεται για το "Mighty Eagle" που μόλις αγόρασε, ενώ στο App Angry Birds. Αν απενεργοποιήσετε την αγορά εντός της εφαρμογής, μπορείτε τουλάχιστον να αναπνεύσετε αναστεναγμό ότι το παιδί σας δεν θα πάει σε ένα πουλί που αγοράζει ξεφάντωμα ψώνια στη δεκάρα σας.

Τα παιδιά είναι πολύ τεχνολογικά καταλαβαίνω και πιθανότατα θα βρουν έναν τρόπο να ξεπεράσουν αυτούς τους περιορισμούς. Το γεγονός ότι το PIN περιορισμού είναι μόνο 4 ψηφία δεν βοηθά ούτε. Είναι μόνο θέμα χρόνου να μαντέψουν το σωστό, αλλά τουλάχιστον κάνατε το καλύτερο δυνατό για να προσπαθήσετε να τα κρατήσετε ασφαλή. Ίσως θα σας ευχαριστήσουν μια μέρα όταν έχουν δικά τους παιδιά.