Τι .COM σημαίνει σε μια διεύθυνση URL

.Com είναι ένας από τους εκατοντάδες τομείς ανώτατου επιπέδου

Το .com στο τέλος πολλών διευθύνσεων ιστού (όπως) ονομάζεται τομέας ανώτατου επιπέδου (TLD). Το λήμμα .com είναι ο πιο συνηθισμένος γενικός τομέας ανώτερου επιπέδου στον κόσμο.

Ο .com TLD αντιπροσωπεύει το εμπορικό , το οποίο μεταφέρει τον τύπο του περιεχομένου που δημοσιεύεται. Διαφέρει από άλλους τομείς ανώτατου επιπέδου που προορίζονται για πιο συγκεκριμένο περιεχόμενο, όπως το .mil για στρατιωτικούς ιστότοπους των ΗΠΑ και το .edu για εκπαιδευτικούς ιστότοπους.

Η χρήση μιας διεύθυνσης .com δεν προσφέρει άλλη ιδιαίτερη σημασία εκτός από την αντίληψη. Όταν κάποιος βλέπει διεύθυνση .com, το βλέπουν αμέσως ως σοβαρό ιστότοπο, επειδή είναι το πιο κοινό TLD. Ωστόσο, δεν έχει τεχνικές διαφορές σε ένα .org, .biz, .info, .gov ή σε οποιοδήποτε άλλο γενικό τομέα ανώτατου επιπέδου.

Καταχώριση ιστότοπου .Com

Ιστορικά, έξι τομείς ανωτάτου επιπέδου χρησιμοποιήθηκαν για να ταξινομήσουν τις μερικές εκατοντάδες ιστοσελίδες που βρίσκονταν στην αρχή του World Wide Web . Οι διευθύνσεις που τελειώνουν στο .com προορίζονταν για εκδότες που προσπαθούσαν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες τους. Οι έξι είναι ακόμα γύρω:

Τώρα υπάρχουν εκατοντάδες τομείς ανώτατου επιπέδου και εκατομμύρια ιστοσελίδες.

Έχοντας ένα όνομα τομέα .com δεν σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας είναι μια επιχείρηση με άδεια χρήσης. Στην πραγματικότητα, οι αρχές καταχώρισης διαδικτύου επέκτειναν τα κριτήρια τους ώστε να επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να έχει διεύθυνση .com, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμπορική πρόθεση ή όχι.

Αγοράζοντας έναν ιστότοπο .Com

Οι καταχωρητές τομέων διατηρούν ονόματα τομέων. Χρησιμεύουν ως μεσάζοντες μεταξύ των αγοραστών και των οιονεί κυβερνητικών φορέων που παρακολουθούν τη σύνθετη δομή του διαδικτύου. Οι γενικοί καταχωρητές σάς επιτρέπουν να επιλέγετε οποιοδήποτε διαθέσιμο TLD όταν αγοράζετε ένα όνομα τομέα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να αγοράσετε ένα όνομα τομέα σχετικά ανέξοδα, αλλά ορισμένα ιδιαίτερα επιθυμητά ονόματα τομέα είναι προς πώληση μόνο σε τιμές κορυφαίου δολαρίου.

Ορισμένοι καταχωρητές ονομάτων τομέα που θα πουλήσουν ένα όνομα .com ανώτατου επιπέδου σε εσάς περιλαμβάνουν:

Άλλοι τομείς ανωτάτου επιπέδου

Εκατοντάδες ονόματα τομέα ανώτατου επιπέδου είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένων των .org και .net, τα οποία χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και θέματα δικτύων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, αντίστοιχα. Αυτά τα TLD, όπως ακριβώς και το .com, δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένες οργανώσεις ή άτομα - είναι ανοιχτά για όποιον αγοράζει.

Οι περισσότεροι από τους TLD που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα έχουν τρία γράμματα, αλλά υπάρχουν επίσης TLD δύο χαρακτήρων που ονομάζονται τομείς ανωτάτου επιπέδου κώδικα χώρας ή ccTLD. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν το .fr για τη Γαλλία, το .ru για τη Ρωσία, το .us για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το .br για τη Βραζιλία.

Άλλοι TLD που είναι παρόμοιοι με το .com μπορούν να υποστηριχθούν ή να έχουν ορισμένους περιορισμούς στην εγγραφή ή τη χρήση. Η σελίδα Βάση δεδομένων ριζικής ζώνης στον ιστότοπο του Internet Assigned Numbers Authority (Αρχή εκχώρησης αριθμών στο Διαδίκτυο) χρησιμεύει ως κύριος δείκτης όλων των TLD.