Τι είναι ένα αρχείο ITL;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ITL

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ITL είναι ένα αρχείο βιβλιοθήκης του iTunes, το οποίο χρησιμοποιείται από το δημοφιλές πρόγραμμα Apple iTunes.

Το iTunes χρησιμοποιεί το αρχείο ITL για να παρακολουθεί τις βαθμολογίες τραγουδιών, τα αρχεία που έχετε προσθέσει στη βιβλιοθήκη σας, τις λίστες αναπαραγωγής, πόσες φορές έχετε παίξει κάθε τραγούδι, τον τρόπο με τον οποίο έχετε οργανώσει τα μέσα και πολλά άλλα.

Τα αρχεία ITDB, καθώς και ένα αρχείο XML , εμφανίζονται κανονικά μαζί με αυτό το αρχείο ITL στον προεπιλεγμένο κατάλογο του iTunes.

Το Cisco Unified Communications Manager (CallManager) χρησιμοποιεί επίσης τα αρχεία ITL, αλλά είναι αρχικά αρχεία Trust List και δεν έχουν τίποτα να κάνουν με το iTunes ή τα μουσικά δεδομένα.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ITL

Όπως μόλις ανακαλύψατε, τα αρχεία ITL χρησιμοποιούνται με το πρόγραμμα iTunes της Apple. Με το διπλό κλικ σε ένα θα ανοίξει το iTunes, αλλά δεν θα εμφανιστούν άλλες πληροφορίες εκτός από τα αρχεία πολυμέσων στη βιβλιοθήκη σας (κάτι που μπορείτε να κάνετε παρά το άνοιγμα του αρχείου). Αντ 'αυτού, το αρχείο βρίσκεται σε έναν συγκεκριμένο φάκελο έτσι ώστε το iTunes να μπορεί να διαβάσει από αυτό και να γράψει σε αυτό όταν είναι απαραίτητο.

Η Cisco διαθέτει τις πληροφορίες αυτές στα αρχεία ITL που χρησιμοποιούνται με το εργαλείο CallManager.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε συσχετίσεις αρχείων στο μάθημα των Windows εάν, όταν κάνετε διπλό κλικ σε ένα αρχείο ITL στον υπολογιστή σας, ανοίγει με ένα πρόγραμμα διαφορετικό από αυτό που θα περιμένατε (ή θέλετε).

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ITL

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να μετατρέψετε ένα αρχείο βιβλιοθήκης του iTunes σε οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Δεδομένου ότι το αρχείο ITL μεταφέρει πληροφορίες σε δυαδική μορφή και το iTunes είναι το μόνο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που αποθηκεύει, δεν υπάρχει λόγος να το θελήσετε σε άλλη μορφή για χρήση αλλού.

Τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο αρχείο ITL μπορεί να είναι χρήσιμα για την εξαγωγή, για το λόγο αυτό μπορεί να θέλετε να το "μετατρέψετε", αλλά αυτό δεν είναι επίσης δυνατό απευθείας από το αρχείο ITL. Δείτε τη συζήτηση XML παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή λύση αυτού του προβλήματος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αρχείο ITL

Η τρέχουσα έκδοση του iTunes χρησιμοποιεί το όνομα αρχείου iTunes Library.itl ενώ οι παλαιότερες εκδόσεις χρησιμοποίησαν το iTunes Music Library.itl (αν και το τελευταίο διατηρείται ακόμα και μετά τις ενημερώσεις στο iTunes).

Το iTunes αποθηκεύει αυτό το αρχείο στο C: \ Users \ < username > \ Music \ iTunes \ στα Windows 10/8/7 και στον ακόλουθο φάκελο για macOS: / Users / < username > / Music / iTunes /.

Οι νεότερες εκδόσεις του iTunes ενημερώνουν μερικές φορές τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το αρχείο της βιβλιοθήκης iTunes, οπότε το υπάρχον αρχείο ITL ενημερώνεται και το παλιό αρχείο αντιγράφεται σε ένα φάκελο backup.

Το iTunes διατηρεί επίσης ένα αρχείο XML ( iTunes Library.xml ή iTunes Music Library.xml ) στον ίδιο προεπιλεγμένο φάκελο με το αρχείο ITL και το χρησιμοποιεί για να αποθηκεύσει πολλές από τις ίδιες πληροφορίες. Ο λόγος για αυτό το αρχείο είναι ότι τα προγράμματα τρίτων μπορούν να κατανοήσουν τη δομή της μουσικής βιβλιοθήκης σας, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αρχεία σας.

Ορισμένα σφάλματα που εμφανίζονται στο iTunes ενδέχεται να υποδηλώνουν ότι το αρχείο ITL είναι κατεστραμμένο ή δεν μπορεί να διαβαστεί για οποιοδήποτε λόγο. Η διαγραφή ενός αρχείου ITL κανονικά διορθώνει τέτοια προβλήματα επειδή η εκ νέου λειτουργία του iTunes θα τον αναγκάσει να δημιουργήσει ένα νέο αρχείο. Η διαγραφή του αρχείου ITL είναι απολύτως ασφαλής (δεν θα καταργηθούν τα πραγματικά αρχεία πολυμέσων), αλλά φυσικά σημαίνει ότι θα χάσετε τις πληροφορίες που αποθηκεύονται στο αρχείο iTunes, όπως αξιολογήσεις, λίστες αναπαραγωγής κ.λπ.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις μορφές ITL και XML που χρησιμοποιούνται από το iTunes στην Apple και το ArchiveTeam.org.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα προσπαθώντας να διορθώσετε ένα αρχείο ITL ή έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με αυτά, δείτε τη σελίδα μου για τη Βοήθεια Περισσότερα για ... καλά, ακριβώς αυτό.