Δημιουργία ιχνών με τον SQL Server 2012

Χρησιμοποιώντας τον SQL Server Profiler για την παρακολούθηση ζητημάτων απόδοσης βάσεων δεδομένων

Ο SQL Server Profiler είναι ένα διαγνωστικό εργαλείο που περιλαμβάνεται στον Microsoft SQL Server 2012. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ίχνη SQL που παρακολουθούν τις συγκεκριμένες ενέργειες που εκτελούνται σε βάση δεδομένων SQL Server. Τα ίχνη SQL παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων βάσης δεδομένων και τη ρύθμιση της απόδοσης της μηχανής βάσης δεδομένων. Για παράδειγμα, οι διαχειριστές ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν ένα ίχνος για να προσδιορίσουν μια συμφόρηση σε ένα ερώτημα και να αναπτύξουν βελτιστοποιήσεις για να βελτιώσουν την απόδοση της βάσης δεδομένων.

Δημιουργία ενός ίχνους

Η βήμα προς βήμα διαδικασία δημιουργίας ενός SQL Server Trace με τον SQL Server Profiler έχει ως εξής:

  1. Ανοίξτε το SQL Server Management Studio και συνδεθείτε με την επιλογή SQL Server της επιλογής σας. Καταχωρίστε το όνομα του διακομιστή και τα κατάλληλα διαπιστευτήρια σύνδεσης, εκτός εάν χρησιμοποιείτε το Windows Authentication.
  2. Αφού ανοίξετε το SQL Server Management Studio, επιλέξτε SQL Server Profiler από το μενού Εργαλεία . Σημειώστε ότι αν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε άλλα εργαλεία του SQL Server σε αυτήν τη διαχειριστική συνεδρία, μπορείτε να επιλέξετε να ξεκινήσετε απευθείας τον SQL Profiler παρά να περάσετε από το Management Studio.
  3. Παρέχετε ξανά τα διαπιστευτήρια σύνδεσης, αν σας ζητηθεί.
  4. Ο SQL Server Profiler υποθέτει ότι θέλετε να ξεκινήσετε ένα νέο ίχνος και ανοίγει ένα παράθυρο Trace Properties . Το παράθυρο είναι κενό για να μπορείτε να καθορίσετε τις λεπτομέρειες του ίχνους.
  5. Δημιουργήστε ένα περιγραφικό όνομα για το ίχνος και πληκτρολογήστε το στο πλαίσιο κειμένου Trace Name .
  6. Επιλέξτε ένα πρότυπο για το ίχνος από το αναπτυσσόμενο μενού Χρήση προτύπου . Αυτό σας επιτρέπει να ξεκινήσετε το ίχνος χρησιμοποιώντας ένα από τα προκαθορισμένα πρότυπα που είναι αποθηκευμένα στη βιβλιοθήκη του SQL Server.
  7. Επιλέξτε μια θέση για να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματα του ίχνους σας. Έχετε δύο επιλογές εδώ:
    • Επιλέξτε Αποθήκευση σε αρχείο για να αποθηκεύσετε το ίχνος σε ένα αρχείο στον τοπικό σκληρό δίσκο. Καταχωρίστε ένα όνομα αρχείου και μια θέση στο παράθυρο "Αποθήκευση ως" που εμφανίζεται ως αποτέλεσμα του κλικ στο πλαίσιο ελέγχου. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα μέγιστο μέγεθος αρχείου σε MB για να περιορίσετε την επίδραση που μπορεί να έχει το ίχνος στη χρήση του δίσκου.
    • Επιλέξτε " Αποθήκευση στον πίνακα" για να αποθηκεύσετε το ίχνος σε έναν πίνακα μέσα στη βάση δεδομένων του SQL Server. Αν επιλέξετε αυτήν την επιλογή, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στη βάση δεδομένων όπου θέλετε να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματα ίχνους. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα μέγιστο μέγεθος ιχνών-σε χιλιάδες σειρές πίνακα - για να περιορίσετε την επίδραση που μπορεί να έχει το ίχνος στη βάση δεδομένων σας.
  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Επιλογή συμβάντων για να ελέγξετε τα συμβάντα που θα παρακολουθήσετε με το ίχνος σας. Ορισμένα συμβάντα επιλέγονται αυτόματα με βάση το πρότυπο που επιλέξατε. Μπορείτε να τροποποιήσετε αυτές τις προεπιλεγμένες επιλογές αυτήν τη στιγμή και να προβάλετε πρόσθετες επιλογές, κάνοντας κλικ στα πλαίσια ελέγχου Εμφάνιση όλων των συμβάντων και Εμφάνιση όλων των στηλών .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση για να ξεκινήσει το ίχνος. Όταν τελειώσετε, επιλέξτε Διακοπή ανίχνευσης από το μενού Αρχείο .

Επιλέγοντας ένα πρότυπο

Όταν ξεκινάτε ένα ίχνος, μπορείτε να επιλέξετε να το βάλετε σε οποιοδήποτε από τα πρότυπα που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη ανίχνευσης του SQL Server. Τρία από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα πρότυπα ιχνών είναι:

Σημείωση : Αυτό το άρθρο αντιμετωπίζει τον SQL Server Profiler για τον SQL Server 2012. Για παλαιότερες εκδόσεις, ανατρέξτε στο θέμα Τρόπος δημιουργίας εντοπισμού με τον SQL Server Profiler 2008 .