Πώς να εκτυπώσετε ένα μέρος ενός εγγράφου του Word

Δεν χρειάζεται να εκτυπώσετε ολόκληρο το έγγραφο του Word αν χρειάζεστε μόνο συγκεκριμένα τμήματα του εν λόγω εγγράφου ως έντυπη μορφή. Αντ 'αυτού, μπορείτε να εκτυπώσετε μία σελίδα, μια σειρά σελίδων, σελίδες από συγκεκριμένες ενότητες ενός μεγάλου εγγράφου ή επιλεγμένο κείμενο.

Ξεκινήστε ανοίγοντας το παράθυρο εκτύπωσης κάνοντας κλικ στο Αρχείο στο επάνω μενού και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στην επιλογή Εκτύπωση ... (ή χρησιμοποιήστε το πλήκτρο συντόμευσης CTRL + P ).

Από προεπιλογή, το Word έχει οριστεί για να εκτυπώσει ένα ολόκληρο έγγραφο. Στο παράθυρο διαλόγου Εκτύπωση κάτω από την ενότητα Σελίδες, θα επιλεγεί το κουμπί επιλογής δίπλα στο "Όλα".

Εκτύπωση της τρέχουσας σελίδας ή μιας διαδοχικής σειράς σελίδων

Η επιλογή του κουμπιού "Τρέχουσα σελίδα" θα εκτυπώσει μόνο τη σελίδα που εμφανίζεται αυτήν τη στιγμή στο Word.

Εάν θέλετε να εκτυπώσετε αρκετές σελίδες σε ένα διαδοχικό εύρος, πληκτρολογήστε τον αριθμό της πρώτης σελίδας που πρόκειται να εκτυπωθεί στο πεδίο "Από" και τον αριθμό της τελευταίας σελίδας στο εύρος που θα εκτυπωθεί στο πεδίο "προς".

Το κουμπί επιλογής δίπλα σε αυτήν την επιλογή εκτύπωσης θα επιλεγεί αυτόματα όταν αρχίσετε να εισάγετε τον αριθμό της πρώτης σελίδας στην περιοχή.

Εκτύπωση μη διαδοχικών σελίδων και περιοχών πολλαπλών σελίδων

Αν θέλετε να εκτυπώσετε συγκεκριμένες σελίδες και εύρος σελίδων που δεν είναι διαδοχικά, επιλέξτε το κουμπί επιλογής δίπλα στην επιλογή "Εύρος σελίδων". Στο πεδίο κάτω από αυτό, πληκτρολογήστε τους αριθμούς σελίδων που θέλετε να εκτυπώσετε, διαχωρισμένοι με κόμματα.

Εάν ορισμένες από τις σελίδες που θέλετε να εκτυπώσετε βρίσκονται σε ένα εύρος, μπορείτε να εισάγετε την αρχική σελίδα και τους αριθμούς των τελικών σελίδων με μια παύλα μεταξύ τους. Για παράδειγμα:

Για να εκτυπώσετε τις σελίδες 3, 10 και τις σελίδες 22 έως 27 ενός εγγράφου, πληκτρολογήστε στο πεδίο: 3, 10, 22-27 .

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου για να εκτυπώσετε τις σελίδες που έχετε επιλέξει.

Εκτύπωση σελίδων από ένα έγγραφο πολλαπλών τμημάτων

Εάν το έγγραφό σας είναι μεγάλο και σπασμένο σε τμήματα και η αρίθμηση σελίδων δεν είναι συνεχής σε όλο το έγγραφο, για να εκτυπώσετε μια σειρά σελίδων, πρέπει να καθορίσετε τον αριθμό του τμήματος καθώς και τον αριθμό της σελίδας στο πεδίο "Περιοχή σελίδας" χρησιμοποιώντας αυτή τη μορφή:

ΑριθμόςΑριθμού ΣελίδαςNumberNumberNumberNumberNameName

Για παράδειγμα, για να εκτυπώσετε τη σελίδα 2 της ενότητας 1 και τη σελίδα 4 της ενότητας 2 έως τη σελίδα 6 της ενότητας 3 χρησιμοποιώντας τη σύνταξη p # s # -p # s # , πληκτρολογήστε στο πεδίο: p2s1, p4s2-p6s3

Μπορείτε επίσης να ορίσετε ολόκληρα τμήματα εισάγοντας απλά s # . Για παράδειγμα, για να εκτυπώσετε ολόκληρη την ενότητα 3 ενός εγγράφου, στο πεδίο εισάγετε απλά s3 .

Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτύπωση για να εκτυπώσετε τις σελίδες που έχετε επιλέξει.

Εκτύπωση μόνο μιας μερίδας επιλογής κειμένου

Εάν θέλετε να εκτυπώσετε μόνο ένα τμήμα του κειμένου από ένα έγγραφο-για παράδειγμα, μερικές παραγράφους-πρώτα επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να εκτυπώσετε.

Ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου Εκτύπωση (είτε Αρχείο > Εκτύπωση ... είτε CTRL + P ). Στην ενότητα "Σελίδες", επιλέξτε το κουμπί επιλογής δίπλα στην επιλογή "Επιλογή".

Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτύπωση . Το επιλεγμένο κείμενο θα σταλεί στον εκτυπωτή.