Πώς να προσθέσετε Gadgets στο Blogger

Προσαρμόστε και βελτιώστε το ιστολόγιό σας με δωρεάν widgets

Το Blogger σάς επιτρέπει να προσθέτετε στο blog σας όλα τα είδη γραφικών και gadget και δεν χρειάζεται να είστε γκουρού προγραμματισμού για να μάθετε πώς. Μπορείτε να προσθέσετε όλα τα είδη widget στο blog σας, όπως άλμπουμ φωτογραφιών, παιχνίδια και πολλά άλλα.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο προσθήκης γραφικών στοιχείων σε ένα ιστολόγιο του Blogger , θα εξετάσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το γραφικό στοιχείο Blog List (blogroll) για να εμφανίσετε στους επισκέπτες σας μια λίστα ιστότοπων που συστήνετε ή θέλετε να διαβάσετε.

01 από 05

Ανοίξτε το μενού Διάταξης στο Blogger

Αποτύπωση οθόνης

Το Blogger παρέχει πρόσβαση σε widgets μέσω της ίδιας περιοχής όπου επεξεργάζεστε τη διάταξη του ιστολογίου σας.

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Blogger.
  2. Επιλέξτε το blog που θέλετε να επεξεργαστείτε.
  3. Ανοίξτε την καρτέλα Διάταξη από την αριστερή πλευρά της σελίδας.

02 του 05

Αποφασίστε πού να τοποθετήσετε το Gadget

Αποτύπωση οθόνης

Η καρτέλα Διάταξη εμφανίζει όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν το ιστολόγιό σας, συμπεριλαμβανομένης της κύριας περιοχής "Θέσεις Blog", καθώς και της ενότητας κεφαλίδων και των μενού, των πλευρικών λωρίδων κ.λπ.

Αποφασίστε πού θέλετε να τοποθετηθεί το gadget (μπορείτε πάντα να το μετακινήσετε αργότερα) και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προσθήκη ενός gadget σε αυτήν την περιοχή.

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο που θα περιλαμβάνει όλα τα gadget που μπορείτε να προσθέσετε στο Blogger.

03 του 05

Επιλέξτε το Gadget σας

Αποτύπωση οθόνης

Χρησιμοποιήστε αυτό το αναδυόμενο παράθυρο για να επιλέξετε ένα gadget που θα χρησιμοποιηθεί με το Blogger.

Η Google προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία gadget που έχουν γραφτεί τόσο από την Google όσο και από τρίτους. Χρησιμοποιήστε τα μενού στα αριστερά για να βρείτε όλα τα gadget που προσφέρει το Blogger.

Ορισμένες από τις συσκευές περιλαμβάνουν δημοφιλείς δημοσιεύσεις, στατιστικά στοιχεία του ιστολογίου, AdSense, επικεφαλίδα σελίδας, followers, αναζήτηση ιστολογίου, εικόνα, δημοσκόπηση και μετάφραση, μεταξύ πολλών άλλων.

Αν δεν βρείτε αυτό που χρειάζεστε, μπορείτε επίσης να επιλέξετε HTML / JavaScript και να επικολλήσετε τον δικό σας κώδικα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε widgets που δημιουργούνται από άλλους ή για να προσαρμόσετε πραγματικά τα πράγματα όπως ένα μενού.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα προσθέσουμε ένα blogroll χρησιμοποιώντας το gadget της λίστας Blog , οπότε επιλέξτε το πατώντας το μπλε σύμβολο συν δίπλα στο στοιχείο.

04 του 05

Διαμορφώστε το Gadget σας

Αποτύπωση οθόνης

Αν το gadget σας χρειάζεται διαμόρφωση ή επεξεργασία, θα σας ζητηθεί να το κάνετε τώρα. Το gadget Λίστα ιστολογίων φυσικά χρειάζεται μια λίστα με τις διευθύνσεις URL του ιστολογίου, οπότε πρέπει να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες για να συμπεριλάβουμε συνδέσμους ιστότοπων.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ακόμη σύνδεσμοι, κάντε κλικ στο σύνδεσμο " Προσθήκη blog στο σύνδεσμο λίστας " για να ξεκινήσετε την προσθήκη ορισμένων ιστότοπων.

  1. Όταν σας ζητηθεί, καταχωρίστε τη διεύθυνση URL του blog που θέλετε να προσθέσετε.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη .

    Εάν το Blogger δεν μπορεί να ανιχνεύσει μια ροή ιστολογίου στο δικτυακό τόπο, θα σας το πει, αλλά θα έχετε ακόμα τη δυνατότητα να προσθέσετε τον σύνδεσμο.
  3. Μετά την προσθήκη του συνδέσμου, χρησιμοποιήστε το κουμπί μετονομασίας δίπλα στην ιστοσελίδα, εάν θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο που εμφανίζεται στο blogroll.
  4. Χρησιμοποιήστε το σύνδεσμο Προσθήκη στη λίστα για να προσθέσετε επιπλέον ιστολόγια.
  5. Χτυπήστε το κουμπί Αποθήκευση για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να προσθέσετε το γραφικό στοιχείο στο ιστολόγιό σας.

05 του 05

Προεπισκόπηση και αποθήκευση

Αποτύπωση οθόνης

Θα δείτε ξανά τη σελίδα Layout, αλλά αυτή τη φορά με το νέο gadget τοποθετημένο όπου κι αν επιλέξατε αρχικά στο Βήμα 2.

Εάν θέλετε, χρησιμοποιήστε τη διακεκομμένη γκρίζα πλευρά του gadget για να το επανατοποθετήσετε οπουδήποτε θέλετε, σύροντάς τον και τοποθετώντας τον κάθε φορά που το Blogger σάς επιτρέπει να βάλετε gadgets.

Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο στοιχείο στη σελίδα σας. απλά τραβήξτε τα όποτε θέλετε.

Για να δείτε πώς θα φαίνεται το ιστολόγιό σας με οποιαδήποτε διαμόρφωση επιλέγετε, απλά χρησιμοποιήστε το κουμπί Προεπισκόπηση στο επάνω μέρος της σελίδας Layout για να ανοίξετε το blog σας σε μια νέα καρτέλα και να δείτε τι θα μοιάζει με αυτή τη συγκεκριμένη διάταξη.

Αν δεν σας αρέσει τίποτα, μπορείτε να κάνετε περισσότερες αλλαγές στην καρτέλα Διάταξη πριν αποθηκεύσετε. Αν υπάρχει ένα gadget που δεν θέλετε πλέον, χρησιμοποιήστε το κουμπί Επεξεργασία δίπλα του για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις του και, στη συνέχεια, πατήστε Κατάργηση .

Όταν είστε έτοιμοι, χρησιμοποιήστε το κουμπί Αποθήκευση διακανονισμού για να υποβάλετε τις αλλαγές, ώστε αυτές οι ρυθμίσεις διάταξης και τα νέα γραφικά στοιχεία να εμφανιστούν.