Μια ματιά σε τι είναι μια κάρτα SIM

Μια εξήγηση μιας κάρτας SIM και γιατί τα χρησιμοποιούμε

Το SIM σημαίνει συνιστώσα ταυτότητας συνδρομητή ή μονάδα αναγνώρισης συνδρομητή . Στη συνέχεια, η κάρτα SIM περιέχει μοναδικές πληροφορίες που την αναγνωρίζουν σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, το οποίο επιτρέπει στον συνδρομητή (όπως εσείς) να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες επικοινωνίας της συσκευής.

Χωρίς να έχει τοποθετηθεί και να λειτουργήσει σωστά η κάρτα SIM, ορισμένα τηλέφωνα δεν μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις, να στέλνουν μηνύματα SMS ή να συνδέονται με υπηρεσίες κινητού διαδικτύου ( 3G , 4G κ.λπ.)

Σημείωση: Η κάρτα SIM σημαίνει επίσης "προσομοίωση" και μπορεί να αναφέρεται σε ένα βιντεοπαιχνίδι που προσομοιώνει την πραγματική ζωή.

Τι είναι η κάρτα SIM που χρησιμοποιείται;

Ορισμένα τηλέφωνα χρειάζονται μια κάρτα SIM για να αναγνωρίσουν τον κάτοχο και να επικοινωνήσουν με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Έτσι, εάν έχετε, για παράδειγμα, ένα iPhone στο δίκτυο της Verizon, χρειάζεται μια κάρτα SIM, έτσι ώστε η Verizon να γνωρίζει ότι το τηλέφωνο ανήκει σε εσάς και ότι πληρώνετε για τη συνδρομή, αλλά και για να λειτουργούν ορισμένες λειτουργίες.

Σημείωση: Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο πρέπει να ισχύουν και για τα iPhone και για τα τηλέφωνα Android (ανεξάρτητα από το ποιος έκανε το τηλέφωνο Android σας: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi κ.λπ.).

Μπορεί να βρισκόσασταν σε μια κατάσταση όπου θα έχετε ένα χρησιμοποιημένο τηλέφωνο που λείπει από μια κάρτα SIM και σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι δεν λειτουργεί παρά μόνο ένα ακριβό iPod. Παρόλο που ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σε Wi-Fi και να τραβήξετε φωτογραφίες, δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του κάθε μεταφορέα, να στείλετε μηνύματα κειμένου ή να πραγματοποιήσετε τηλεφωνικές κλήσεις.

Ορισμένες κάρτες SIM είναι κινητές, πράγμα που σημαίνει ότι αν το βάλετε σε ένα αναβαθμισμένο τηλέφωνο που μόλις αγοράσατε, ο αριθμός τηλεφώνου και τα στοιχεία του σχεδίου μεταφορέα θα αρχίσουν τώρα "μαγικά" να δουλεύουν σε αυτό το τηλέφωνο. Σε αυτή τη σημείωση, εάν το τηλέφωνό σας έχει μπαταρία και χρειάζεστε απεγνωσμένα ένα τηλεφώνημα και έχετε ένα ανταλλακτικό, μπορείτε απλά να βάλετε την κάρτα SIM στο άλλο τηλέφωνο και να το χρησιμοποιήσετε αμέσως.

Η κάρτα SIM περιέχει επίσης μια μικρή ποσότητα μνήμης, η οποία μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι 250 επαφές, μερικά μηνύματα SMS και άλλες πληροφορίες που χρησιμοποιούνται από τον μεταφορέα που παρέδωσε την κάρτα.

Σε πολλές χώρες, οι κάρτες SIM και οι συσκευές κλειδώνονται στον μεταφορέα από τον οποίο αγοράζονται. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που μια κάρτα SIM από έναν μεταφορέα θα λειτουργεί σε οποιαδήποτε συσκευή που πωλείται από τον ίδιο μεταφορέα, δεν θα λειτουργήσει σε συσκευή που πωλείται από διαφορετικό μεταφορέα. Είναι συνήθως δυνατό να ξεκλειδώσετε ένα κινητό τηλέφωνο με βοήθεια από τον μεταφορέα.

Το τηλέφωνο μου χρειάζεται κάρτα SIM;

Μπορεί να έχετε ακούσει τους όρους GSM και CDMA σε σχέση με το smartphone σας. Τα τηλέφωνα GSM χρησιμοποιούν κάρτες SIM ενώ τα τηλέφωνα CDMA δεν διαθέτουν.

Εάν βρίσκεστε σε ένα δίκτυο CDMA όπως το Verizon Wireless, το Virgin Mobile ή το Sprint, το τηλέφωνό σας μπορεί να χρησιμοποιήσει μια κάρτα SIM, αλλά οι δυνατότητες αναγνώρισης που εξηγούνται παραπάνω δεν αποθηκεύονται στην κάρτα SIM. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε ένα νέο τηλέφωνο Verizon που θέλετε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε, δεν μπορείτε απλά να βάλετε την τρέχουσα κάρτα SIM στο τηλέφωνο και να περιμένετε να λειτουργήσει.

Έτσι, για παράδειγμα, βάζοντας τη σπασμένη κάρτα SIM Verizon iPhone σας σε ένα iPhone που λειτουργεί δεν σημαίνει ότι μπορείτε απλά να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το νέο iPhone με την Verizon. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την συσκευή από τον λογαριασμό σας στο Verizon.

Σημείωση: Σε αυτές τις περιπτώσεις με τηλέφωνα CDMA, η κάρτα SIM χρησιμοποιείται πιθανότατα επειδή το απαιτεί το πρότυπο LTE ή επειδή η υποδοχή SIM μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ξένα δίκτυα GSM.

Ωστόσο, η κάρτα SIM στα τηλέφωνα GSM δεν μπορεί να αντικατασταθεί με άλλα τηλέφωνα GSM και το τηλέφωνο θα λειτουργήσει καλά σε αυτό το δίκτυο GSM με το οποίο είναι συνδεδεμένη η κάρτα SIM, όπως η T-Mobile ή η AT & T.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αφαιρέσετε την κάρτα SIM σε ένα από τα τηλέφωνά σας GSM και να την τοποθετήσετε σε άλλο και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα δεδομένα του τηλεφώνου σας, τον αριθμό τηλεφώνου κλπ., Χωρίς να χρειαστεί να λάβετε έγκριση μέσω του φορέα, όπως πρέπει να χρησιμοποιείτε όταν χρησιμοποιείτε Verizon, Virgin Mobile ή Sprint.

Αρχικά, τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το δίκτυο CDMA και όχι το δίκτυο GSM δεν χρησιμοποιούν αφαιρούμενη κάρτα SIM. Αντίθετα, η ίδια η συσκευή θα περιέχει τους αριθμούς ταυτοποίησης και άλλες πληροφορίες. Αυτό σήμαινε ότι η συσκευή CDMA δεν μπορούσε εύκολα να μεταπηδήσει από ένα δίκτυο φορέα σε άλλο και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πολλές χώρες εκτός των ΗΠΑ.

Πιο πρόσφατα, τα τηλέφωνα CDMA έχουν αρχίσει να διαθέτουν μια μονάδα αποσπώμενης ταυτότητας χρήστη (R-UIM). Αυτή η κάρτα μοιάζει σχεδόν με την κάρτα SIM και θα λειτουργεί στις περισσότερες συσκευές GSM.

Τι φαίνεται μια κάρτα SIM;

Μια κάρτα SIM μοιάζει ακριβώς με ένα μικρό κομμάτι πλαστικό. Το σημαντικό κομμάτι είναι ένα μικρό ολοκληρωμένο τσιπ που μπορεί να διαβαστεί από την κινητή συσκευή στην οποία έχει εισαχθεί και περιέχει έναν μοναδικό αριθμό αναγνώρισης, τον αριθμό τηλεφώνου και άλλα δεδομένα ειδικά για τον χρήστη στον οποίο είναι εγγεγραμμένος.

Οι πρώτες κάρτες SIM ήταν περίπου το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας και είχαν το ίδιο σχήμα γύρω από όλες τις άκρες. Τώρα, και οι δύο κάρτες Mini και Micro SIM διαθέτουν μια γωνία αποκοπής για να αποτρέψετε την εσφαλμένη εισαγωγή στο τηλέφωνο ή το tablet.

Εδώ είναι οι διαστάσεις των διαφορετικών τύπων καρτών SIM.

Αν έχετε iPhone 5 ή νεότερο, το τηλέφωνό σας χρησιμοποιεί μια Nano SIM. Τα iPhone 4 και 4S χρησιμοποιούν τη μεγαλύτερη κάρτα Micro SIM.

Τα τηλέφωνα Samsung Galaxy S4 και S5 χρησιμοποιούν κάρτες Micro SIM, ενώ η Nano SIM είναι απαραίτητη για τις συσκευές Samsung Galaxy S6 και S7.

Συμβουλή: Ανατρέξτε στην ενότητα Πίνακας μεγέθους κάρτας SIM SIM Local για να βρείτε τον τύπο SIM που χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας.

Μια κάρτα Mini SIM μπορεί να κοπεί πραγματικά για να την μετατρέψει σε μια Micro SIM, εφόσον είναι μόνο το πλαστικό περιβάλλον που κόβεται.

Παρά τις διαφορές στο μέγεθος, όλες οι κάρτες SIM περιέχουν τους ίδιους τύπους αναγνωριστικών αριθμών και πληροφοριών για το μικρό τσιπ. Οι διαφορετικές κάρτες περιέχουν διαφορετικές ποσότητες χώρου μνήμης, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το φυσικό μέγεθος της κάρτας.

Πού μπορώ να βρω μια κάρτα SIM;

Μπορείτε να λάβετε μια κάρτα SIM για σας τηλέφωνο από τον μεταφορέα στον οποίο έχετε εγγραφεί. Αυτό γίνεται συνήθως μέσω της εξυπηρέτησης πελατών.

Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε τηλέφωνο Verizon και χρειάζεστε μια κάρτα SIM της Verizon, μπορείτε να ζητήσετε ένα από ένα κατάστημα Verizon ή να ζητήσετε ένα νέο σε απευθείας σύνδεση όταν προσθέσετε ένα τηλέφωνο στο λογαριασμό σας.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω ή να τοποθετήσω μια κάρτα SIM;

Η διαδικασία αντικατάστασης μιας κάρτας SIM διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή σας. Μπορεί να αποθηκευτεί πίσω από την μπαταρία, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω ενός πάνελ στο πίσω μέρος. Ωστόσο, ορισμένες κάρτες SIM είναι προσβάσιμες στο πλάι του τηλεφώνου.

Η κάρτα SIM για το συγκεκριμένο τηλέφωνό σας ίσως είναι εκείνη όπου πρέπει να την ανοίξετε από την υποδοχή της με κάτι αιχμηρό όπως ένα συνδετήρα, αλλά άλλα μπορεί να είναι πιο εύκολο να τα αφαιρέσετε από όπου μπορείτε απλά να τα σύρετε έξω με το δάχτυλό σας.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να απενεργοποιήσετε την κάρτα SIM στο iPhone ή στο iPad σας, η Apple έχει οδηγίες εδώ. Διαφορετικά, ανατρέξτε στις σελίδες υποστήριξης του τηλεφώνου σας για συγκεκριμένες οδηγίες.