Πώς μπορώ να ξεκλειδώσω το κινητό ή το smartphone μου;

Η ερώτηση που πρέπει να ρωτήσετε είναι: "Μπορώ να ξεκλειδώσω το κινητό μου τηλέφωνο ή το smartphone μου;"

Η απάντηση: Ίσως. Ορισμένα smartphones και κινητά τηλέφωνα μπορούν να ξεκλειδωθούν, αλλά συνήθως χρειάζονται βοήθεια. Μόλις αγοράσετε ένα κλειδωμένο τηλέφωνο, είναι προς το καλύτερο συμφέρον του μεταφορέα να κρατήσει αυτό το τηλέφωνο συνδεδεμένο με το δίκτυό του, οπότε πρόκειται να κάνει το ξεκλείδωμα αρκετά δύσκολο. Ωστόσο, ορισμένοι μεταφορείς κάνουν ευχάριστα το ξεκλείδωμα της συσκευής των χρηστών τους, αλλά μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε ένα μικρό ποσό για ξεκλείδωμα.

Ορισμένα τηλέφωνα μπορούν να ξεκλειδωθούν τροποποιώντας το λογισμικό τους, ενώ άλλα απαιτούν αλλαγή στο υλικό τους. Μπορείτε να ζητήσετε από τον μεταφορέα σας να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, αλλά δεν είναι πιθανό να το κάνουν - ειδικά εάν είστε ακόμα συμβεβλημένοι. Εναλλακτικά, μπορείτε να πληρώσετε ένα τρίτο μέρος για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας για σας, αλλά να θυμάστε ότι εάν το τηλέφωνό σας είναι κατεστραμμένο, δεν είναι πιθανό να λάβετε βοήθεια για τον καθορισμό του. Το ξεκλείδωμα πιθανώς ακυρώνει οποιαδήποτε εγγύηση μπορεί να έχετε.

Και θυμηθείτε ότι ίσως δεν έχει νόημα να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας μέχρι να λήξει η σύμβαση παροχής υπηρεσιών σας ούτως ή άλλως. Θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα μηνιαίο τέλος για το υπόλοιπο της σύμβασής σας ή θα πρέπει να καταβάλετε ένα τέλος τερματισμού για να σπάσετε τη σύμβασή σας.