Ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου: Αξιολογήσεις ασφαλείας σε 1.000 κινητά τηλέφωνα

Το μη κερδοσκοπικό EWG προσφέρει δωρεάν, ολοκληρωμένο οδηγό για την εκτίμηση του κινδύνου ακτινοβολίας σας

Το T-Mobile myTouch 3G με το λειτουργικό σύστημα Android της Google , το οποίο ανταγωνίζεται σκληρά εναντίον του iPhone 3G S για AT & T και Palm Pre για Sprint, έχει το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο ακτινοβολίας κινητού τηλεφώνου σε οποιοδήποτε φορητό ακουστικό σε ένα νέο, digest οδηγός καταναλωτών 1.000 κινητά τηλέφωνα και smartphones.

Αυτό προκαλεί τη μεγαλύτερη ερώτηση σχετικά με το τηλέφωνο που χρησιμοποιείτε τώρα ή πρόκειται να αγοράσετε: Είναι τα κινητά τηλέφωνα ασφαλή ή προκαλούν καρκίνο; Είναι μια από τις παλαιότερες ερωτήσεις στο βιβλίο κινητών τηλεφώνων για τις οποίες δεν έχουμε ακόμη μια οριστική απάντηση.

Τα καλά νέα είναι ότι οι ερευνητές συνεχίζουν να αναδίδουν μελέτες και να καίγονται μέσω χρηματοδότησης (και να ζητούν περισσότερα χρήματα ) για να πάρουν οριστικές απαντήσεις.

Αλλά ακριβώς όπως τα τρόφιμα πρέπει να επισημαίνονται με θρεπτικά στοιχεία, το ίδιο επιχείρημα μπορεί να γίνει ότι τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να απαριθμήσουν την ακτινοβολία τους.

Εν τω μεταξύ, έχουμε τουλάχιστον ένα πρότυπο με το οποίο ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου μετριέται και μερικές φορές αναφέρεται. Ονομάζεται SAR , το οποίο σημαίνει συγκεκριμένο ρυθμό απορρόφησης .

Στη Βόρειο Αμερική, η βαθμολογία SAR κυττάρων κυττάρων κυμαίνεται μεταξύ 0,0 και 1,60 με 1,60 που έχει οριστεί από την Federal Communications Commission (FCC) ως το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο ακτινοβολίας.

Χρησιμοποιώντας το πρότυπο μέτρησης SAR, τώρα έχουμε επίσης μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ονομάζεται Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG), η οποία δημοσίευσε έναν σημαντικό ηλεκτρονικό οδηγό καταναλωτών που αναφέρει πάνω από 1.000 κινητά τηλέφωνα, PDA και smartphones σχετικά με το πόση ακτινοβολία εκπέμπουν.

Το EWG, παρεμπιπτόντως, είναι η ίδια ομάδα που δημοσιεύει τη χρήσιμη βάση δεδομένων Cosmetic Cosmetic Deep.

"Θα θέλαμε να είμαστε σε θέση να πούμε ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι ασφαλή", δήλωσε ο EWG ανώτερος επιστήμονας και επικεφαλής της μελέτης συγγραφέας Olga Naidenko, Ph.D. "Αλλά δεν μπορούμε. Η πιο πρόσφατη επιστήμη - αν και δεν είναι καθοριστική - εγείρει σοβαρά ζητήματα σχετικά με τον κίνδυνο καρκίνου της χρήσης κινητού τηλεφώνου που πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω περαιτέρω έρευνας. [Αλλά] μπορούμε να λάβουμε μέτρα για τη μείωση της έκθεσης [τώρα]. "

Με 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη να μιλούν για κινητά τηλέφωνα ή 60 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού (σύμφωνα με το EWG), 270,3 εκατομμύρια ασύρματους συνδρομητές στις ΗΠΑ ή 87 τοις εκατό των Αμερικανών από τον Δεκέμβριο του 2008 (σύμφωνα με το CTIA) μελέτες που διαπίστωσαν ότι οι κίνδυνοι για τους όγκους του εγκεφάλου και των σιελογόνων αδένων είναι πολύ υψηλότεροι μεταξύ των ανθρώπων που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα για 10 χρόνια ή περισσότερο, το ζήτημα της έκθεσής σας είναι κρίσιμο και προφητικό.

Πώς αξιολογεί το κινητό σας τηλέφωνο; Η ομιλία στο κινητό σας δεν είναι σαν να έχετε μια ακτινογραφία. Για να ποσοτικοποιήσετε το επίπεδο της ακτινοβολίας σας, μπορείτε τώρα να δείτε το κινητό σας τηλέφωνο στον οδηγό ακτινοβολίας του EWG, ώστε να ξέρετε εάν συζητάτε σε κάποιον με υψηλή SAR (δεν προτιμάται) ή χαμηλή SAR (προτιμότερη).

Ενώ ορισμένοι φορείς κινητής τηλεφωνίας καταγράφουν αυτές τις πληροφορίες SAR (δηλαδή η Verizon Wireless το κάνει σχετικά καλά), δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένας κανόνας σε ολόκληρο τον κλάδο, επειδή δεν έχει υπάρξει κυβερνητική δράση για να το απαιτήσουμε. Ορισμένοι μεταφορείς αποκαλύπτουν τις πληροφορίες και άλλοι όχι. Αλλά η EWG συγκέντρωσε 1.000 κινητά τηλέφωνα και τα επίπεδα SAR σε ένα μέρος.

Το T-Mobile myTouch 3G, για παράδειγμα, έχει μέγιστο επίπεδο ακτινοβολίας 1,55 W / kg όταν συγκρατείται στο αυτί, σύμφωνα με τον EWG σύμφωνα με τον κατασκευαστή του τηλεφώνου. Αυτό το επίπεδο SAR είναι μόνο ελαφρώς κάτω από το νόμιμο ανώτατο όριο που έχει οριστεί από την FCC και θα μπορούσε να είναι ανησυχητικό για τους καταναλωτές.

Αντίθετα, η χαμηλότερη βαθμολογία SAR για ένα κινητό τηλέφωνο στον οδηγό της EWG είναι η επίδειξη Samsung (SGH-a877) για την AT & T, η οποία έχει μέγιστο επίπεδο SAR 0,35 W / kg όταν συγκρατείται στο αυτί, σύμφωνα με την EWG κατασκευαστή του τηλεφώνου.

Το EWG αναφέρει ότι τα ποσοστά του iPhone 3G S είναι κάπως υψηλά 1,19 W / kg και τα ποσοστά Palm Pre χαμηλότερα σε 0,92 W / kg.

Ο ηλεκτρονικός οδηγός ακτινοβολίας κυττάρων του EWG τέθηκε σε λειτουργία στις 9 Σεπτεμβρίου 2009 με την αποστολή αυτή:

"Στο EWG, η ομάδα επιστημόνων, μηχανικών, εμπειρογνωμόνων πολιτικών, δικηγόρων και προγραμματιστών ηλεκτρονικών καταγράφηκε σχετικά με κυβερνητικά δεδομένα, νομικά έγγραφα, επιστημονικές μελέτες και δικές μας εργαστηριακές εξετάσεις για να εκθέσουν απειλές για την υγεία και το περιβάλλον σας και να βρούμε λύσεις. Η έρευνά μας φέρνει στο φως αναστατωμένα γεγονότα που έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε. "

Ενώ περιμένουμε τις οριστικές απαντήσεις στην επιφάνεια σχετικά με την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων και την ακτινοβολία, ο σκοπός του οδηγού EWG είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές να επιλέξουν κινητά τηλέφωνα με χαμηλά επίπεδα SAR.

Τα 10 κορυφαία κινητά τηλέφωνα και τα smartphones της EWG (με χαμηλή ακτινοβολία) μπορούν να βρεθούν παρακάτω μαζί με τα κορυφαία 10 χειρότερα (με υψηλή ακτινοβολία). Αυτά τα τηλέφωνα παρατίθενται από τα καλύτερα ως τα χειρότερα στην καλύτερη λίστα και ξεκινούν με τα χειρότερα στη χειρότερη λίστα.

Χαμηλή ακτινοβολία: Τα 10 καλύτερα κινητά τηλέφωνα

  1. Samsung Impression (SGH-a877) [AT & T]
  2. Motorola RAZR V8 [CellularONE]
  3. Samsung SGH-T229 [T-Mobile]
  4. Samsung Ράγκμπι (SGH-a837) [AT & T]
  5. Samsung Propel Pro (SGH-i627) [AT & T]
  6. Samsung Gravity (SGH-t459) [CellularONE, T-Mobile]
  7. Η T-Mobile Sidekick [T-Mobile]
  8. LG Xenon (GR500) [AT & T]
  9. Η Motorola Karma QA1 [AT & T]
  10. Sanyo Katana II [Kajeet]

Υψηλότερη ακτινοβολία: Τα 10 χειρότερα κινητά τηλέφωνα

  1. Κινητό τηλέφωνο MOTO VU204 [Verizon Wireless]
  2. T-Mobile myTouch 3G [T-Mobile]
  3. Η Kyocera Jax S1300 [Virgin Mobile]
  4. BlackBerry Curve 8330 [Sprint, ΗΠΑ Cellular, Verizon Wireless, MetroPCS]
  5. Motorola W385 [Η.Π.Α. Cellular, Verizon Wireless]
  6. T-Mobile Σκιά [T-Mobile]
  7. Motorola C290 [Sprint, Kajeet]
  8. Motorola 335 [Sprint]
  9. Motorola MOTO VE240 [Κρίκετ, MetroPCS]
  10. BlackBerry Bold 9000 [AT & T]

Εκτός από τη γνώση της τρέχουσας ή της νέας βαθμολογίας SAR του κινητού σας τηλεφώνου, το EWG συνιστά επίσης οκτώ συμβουλές ασφάλειας για να σας βοηθήσει να μειώσετε άμεσα και άμεσα την έκθεση ακτινοβολίας κυττάρων. Ακολουθούν πέντε ακόμη συμβουλές από την Barton Publishing.

Ο οδηγός του EWG σάς επιτρέπει να αναζητήσετε τη συγκεκριμένη μάρκα και το μοντέλο σας - εφ 'όσον υπάρχει στη βάση δεδομένων του - και μπορείτε επίσης να βρείτε κινητά τηλέφωνα μέσω φορέα κυψέλης και κατασκευαστή κινητού τηλεφώνου. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον πλήρη οδηγό ακτινοβολίας κυττάρων του EWG εδώ .