Η υπηρεσία SkypeIn

Γνωρίζουμε ότι το Skype είναι δωρεάν για κλήσεις PC-to-PC , αλλά όταν υπάρχει κάποιο PSTN ή κινητό τηλέφωνο, το Skype προσφέρει μια υπηρεσία με χρέωση. Υπάρχουν δύο τρόποι για τη συμμετοχή ενός PSTN ή ενός κινητού τηλεφώνου σε μια συνομιλία Skype: SkypeIn και SkypeOut .

Ορισμός του SkypeIn

Το Skype In είναι η υπηρεσία που πρέπει να έχετε εάν θέλετε να λάβετε μια κλήση από ένα PSTN ή κινητό τηλέφωνο στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το Skype. Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή, ειδικά αν θέλετε να είστε προσβάσιμοι από οπουδήποτε σε τοπικό επίπεδο αλλά και διεθνώς ενώ είστε εν κινήσει.

Μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις στο φορητό σας υπολογιστή εξοπλισμένο με συσκευές εισόδου και εξόδου ήχου (όπως ακουστικά ή μικρόφωνο και ηχεία) και να συνδέεστε με ασύρματες τεχνολογίες.

Για να χρησιμοποιήσετε το SkypeIn, πρέπει να αγοράσετε έναν ή περισσότερους αριθμούς τηλεφώνου, οι οποίοι θα συσχετιστούν με το λογαριασμό χρήστη Skype. Στη συνέχεια, μπορείτε να δώσετε τον αριθμό ή τους αριθμούς σε οποιοδήποτε άτομο που επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί σας μέσω του Skype από τα συμβατικά τηλέφωνά του. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να δώσετε τον αριθμό χωρίς να αναφέρετε κάτι για το Skype εάν θέλετε να είστε διακριτικοί, καθώς το άτομο που σας καλεί ακούει τους ίδιους ήχους όπως για μια συμβατική τηλεφωνική κλήση και δεν θα γνωρίζει ότι η κλήση λαμβάνεται από έναν υπολογιστή. Η τοποθεσία σας επίσης δεν θα είναι γνωστή στους ανθρώπους που επικοινωνούν μαζί σας.

Πως δουλεύει

Δυστυχώς, η υπηρεσία SkypeIn δεν προσφέρεται παντού στον κόσμο. Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, μπορείτε να αγοράσετε SkypeIn Numbers στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, την Πολωνία, τη Σουηδία και την Ελβετία. Πολύ περιοριστική, θα λέγατε. Λοιπόν, το Skype δουλεύει σε άλλα μέρη.

Μπορείτε να αγοράσετε έως και 10 αριθμούς σε κάθε θέση. Ας πούμε ότι αγοράζετε έναν αριθμό στη Νέα Υόρκη και ταξιδεύετε στον Μαυρίκιο για τις διακοπές σας και θέλετε ένας φίλος να επικοινωνήσει μαζί σας μέσω του Skype. Ο φίλος σας μπορεί να καλέσει από τη Νέα Υόρκη χρησιμοποιώντας τον αριθμό SkypeIn που του δώσατε. Άλλοι άνθρωποι από άλλα μέρη μπορούν να καλέσουν πάρα πολύ χρησιμοποιώντας αυτόν τον αριθμό.

Πόσο κοστίζει?

Το Skype αγοράζει μπλοκ αριθμών τηλεφώνου από τοπικές εταιρείες τηλεφωνίας στην τοποθεσία στην οποία προσφέρεται η υπηρεσία και τις πουλάει σε χρήστες του SkypeIn. Καταρτίζουν τον μηχανισμό τους με τέτοιο τρόπο ώστε αυτοί οι αριθμοί να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επικοινωνήσουν με τους χρήστες του Skype.

Μπορείτε να αγοράσετε αριθμούς SkypeIn στη συνδρομή, για ένα έτος ή τρεις μήνες. Για ένα χρόνο, θα κοστίσει € 30 και για τρεις μήνες, € 10. Οι τιμές είναι σε ευρώ, επειδή το Skype είναι ευρωπαϊκό, και πιο συγκεκριμένα από το Λουξεμβούργο. Μπορείτε εύκολα να το μετατρέψετε σε δολάρια ή σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα.

Πόσο πληρώνει ο καλών;

Όταν ο φίλος σας καλεί από τη Νέα Υόρκη, το κόστος του θα είναι στο ύψος μιας τοπικής κλήσης. Αν κάποιος σας τηλεφωνήσει από κάπου αλλού (όχι στη Νέα Υόρκη, όπου αγοράσατε τον αριθμό), θα πρέπει να πληρώσουν το κόστος μιας διεθνούς κλήσης από τη θέση τους στη Νέα Υόρκη συν το τοπικό (SkypeIn) κόστος της Νέας Υόρκης εσείς.

Μπόνους τηλεφωνητή

Το SkypeIn προσφέρεται με δωρεάν φωνητικό ταχυδρομείο. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο φίλος σας καλέσει και απολαμβάνετε τον ήλιο, την άμμο και τη θάλασσα, μακριά από εσάς τηλέφωνο ή υπολογιστή, μπορεί να αφήσει ένα φωνητικό μήνυμα το οποίο μπορείτε να ακούσετε αργότερα, όταν ενεργοποιείτε το μηχάνημά σας.