Ορισμός του Wi-Fi: Πώς είναι χρήσιμο το Wi-Fi για τα smartphones;

Το Wi-Fi, το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν της Wi-Fi Alliance, είναι σύντομο για την ασύρματη πιστότητα . Η προέλευση του Wi-Fi μπορεί να αναχθεί σε μια απόφαση της FCC το 1985.

Μια συσκευή με Wi-Fi μπορεί να συνδεθεί ασύρματα στο Διαδίκτυο όταν βρίσκεται σε μια σειρά ασύρματου δρομολογητή που είναι συνδεδεμένος στο Internet. Οι συσκευές με δυνατότητα Wi-Fi μπορούν να περιλαμβάνουν:

  1. Κινητά τηλέφωνα
  2. Προσωπικοί υπολογιστές
  3. Κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών
  4. Οικιακές συσκευές (λαμπτήρες, στερεοφωνικά συστήματα, τηλεοράσεις)

Wi-Fi στα κινητά τηλέφωνα

Ορισμένα κινητά τηλέφωνα είναι ενεργοποιημένα με Wi-Fi και ορισμένα δεν είναι. Όταν ένα κινητό τηλέφωνο διαθέτει ενσωματωμένη τεχνολογία Wi-Fi, το ακουστικό μπορεί να έχει πρόσβαση στο Internet μέσω ενός κοντινού ασύρματου δρομολογητή.

Με αυτόν τον τρόπο, το κινητό τηλέφωνο με δυνατότητα Wi-Fi παρακάμπτει το δίκτυο του φορέα κινητής τηλεφωνίας και δεν χρεώνεται ούτε υπολογίζεται για τη χρήση δεδομένων. Το Wi-Fi δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια φωνητική κλήση με κινητά τηλέφωνα.

Ένα κινητό τηλέφωνο με δυνατότητα Wi-Fi μπορεί να συνδεθεί με έναν ασύρματο δρομολογητή στο σπίτι σας, ένα καφέ, μια επιχείρηση ή οπουδήποτε με ενεργό ασύρματο δρομολογητή.

Οι συνδέσεις Wi-Fi σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, μπαρ, καφετέριες και άλλα παραδοσιακά ονομάζονται καυτά σημεία . Μερικά hotspot Wi-Fi είναι δωρεάν και μερικά χρήματα κοστίζουν.

Για να δημιουργήσετε μια σύνδεση Wi-Fi μεταξύ ενός κινητού τηλεφώνου και ενός ασύρματου δρομολογητή, είναι πολύ πιθανό να απαιτούνται πιστοποιήσεις σύνδεσης (π.χ. κωδικός πρόσβασης).

Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες (όπως το GSM με T-Mobile ή CDMA με Sprint). Το Wi-Fi, από την άλλη πλευρά, είναι ένα παγκόσμιο πρότυπο. Σε αντίθεση με τα κινητά τηλέφωνα, οποιαδήποτε συσκευή Wi-Fi θα λειτουργεί οπουδήποτε στον κόσμο.

Θέματα με Wi-Fi

Το Wi-Fi απαιτεί υψηλή κατανάλωση ενέργειας όταν χρησιμοποιείται με κινητές συσκευές. Καθώς τα κινητά τηλέφωνα εκτελούν όλο και περισσότερα καθήκοντα την ημέρα, το Wi-Fi μπορεί να είναι μια αποστράγγιση ενέργειας για τέτοια τηλέφωνα.

Επίσης, τα δίκτυα Wi-Fi έχουν περιορισμένο εύρος. Ένας παραδοσιακός ασύρματος δρομολογητής που χρησιμοποιεί το πρότυπο 802.11b ή 802.11g με μια κανονική κεραία μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε μια σειρά από 120 πόδια σε εσωτερικούς χώρους έως 300 πόδια σε εξωτερικούς χώρους.

Προφορά:

γιατί-fy

Κοινή λανθασμένη ορθογραφία:

  1. WiFi
  2. WIFI
  3. wifi
  4. Wi-Fi

Παραδείγματα:

Η οικιακή μου σύνδεση Wi-Fi μου επιτρέπει να περιηγώ στο Διαδίκτυο στο κινητό μου τηλέφωνο με δυνατότητα Wi-Fi.