Εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση του OS X El Capitan στο Mac σας

Ολοκληρώστε την εγκατάσταση σε 4 εύκολα βήματα

Το OS X El Capitan υποστηρίζει δύο μεθόδους εγκατάστασης. Η προεπιλεγμένη μέθοδος είναι μια εγκατάσταση αναβάθμισης , η οποία θα αναβαθμίσει το Mac σας στο El Capitan διατηρώντας παράλληλα όλα τα δεδομένα χρήστη και τις εφαρμογές σας . Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος και συνιστάται όταν το Mac είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχει προβλήματα.

Η άλλη διαδικασία εγκατάστασης είναι γνωστή ως καθαρή εγκατάσταση. Αντικαθιστά το περιεχόμενο ενός επιλεγμένου τόμου με μια νέα, παρθένα έκδοση του OS X El Capitan που δεν περιλαμβάνει προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος , των εφαρμογών ή των αρχείων δεδομένων που ενδέχεται να υπάρχουν στην επιλεγμένη μονάδα δίσκου. Η μέθοδος καθαρής εγκατάστασης είναι μια καλή επιλογή για τη δοκιμή ενός νέου λειτουργικού συστήματος σε μια ειδική μονάδα δίσκου ή σε ένα διαμέρισμα ή όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με το λογισμικό με το Mac που δεν έχετε καταφέρει να διορθώσετε. Όταν τα προβλήματα είναι αρκετά σοβαρά, ίσως είστε πρόθυμοι να πραγματοποιήσετε συναλλαγές κρατώντας όλες τις εφαρμογές και τα δεδομένα σας για να ξεκινήσετε με καθαρό σχιστόλιθο.

Είναι η δεύτερη επιλογή, μια καθαρή εγκατάσταση του OS X El Capitan, την οποία θα εξετάσουμε σε αυτόν τον οδηγό.

Τι χρειάζεστε πριν εγκαταστήσετε το OS X El Capitan

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Πριν προχωρήσετε, θα πρέπει πρώτα να επαληθεύσετε ότι το Mac σας είναι σε θέση να εκτελεί το OS X El Capitan. μπορείτε να το κάνετε αυτό με την επίσκεψη:

Ελάχιστες Απαιτήσεις OS X El Capitan

Μόλις ελέγξετε τις απαιτήσεις, επιστρέψτε εδώ για το επόμενο, εξαιρετικά σημαντικό βήμα:

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας της υπάρχουσας έκδοσης του OS X και των δεδομένων χρήστη

Εάν πρόκειται να εγκαταστήσετε το OS X El Capitan στην τρέχουσα μονάδα εκκίνησης χρησιμοποιώντας τη μέθοδο καθαρού installation, τότε εξ ορισμού θα διαγραφούν τα πάντα στη μονάδα εκκίνησης ως μέρος της διαδικασίας. Αυτά είναι όλα: το OS X, τα δεδομένα χρήστη σας, οτιδήποτε και όλα όσα έχετε στη μονάδα εκκίνησης θα φύγουν.

Δεν έχει σημασία γιατί εκτελείτε μια καθαρή εγκατάσταση, θα πρέπει να έχετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας των περιεχομένων της υπάρχουσας μονάδας εκκίνησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Time Machine για να εκτελέσετε αυτό το αντίγραφο ασφαλείας ή μία από τις πολλές εφαρμογές κλωνοποίησης, όπως το Carbon Copy Cloner , το SuperDuper ή το Mac Backup Guru . μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το Disk Utility . Η επιλογή εξαρτάται από εσάς, αλλά ό, τι και να επιλέξετε, είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να δημιουργήσετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση.

Τύποι καθαρών εγκαταστάσεων

Υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο τύποι καθαρών εγκαταστάσεων που μπορείτε να εκτελέσετε.

Καθαρή εγκατάσταση στην κενή ένταση: Η πρώτη επιλογή είναι η ευκολότερη: εγκατάσταση του OS X El Capitan σε κενό τόμο ή τουλάχιστον σε ένα από τα περιεχόμενα του οποίου δεν σας πειράζει η αφαίρεση. Το βασικό σημείο είναι ότι δεν στοχεύετε τον τρέχοντα τόμο εκκίνησης ως προορισμό για την καθαρή εγκατάσταση.

Αυτός ο τύπος καθαρής εγκατάστασης είναι εύκολος επειδή, καθώς η μονάδα δίσκου εκκίνησης δεν εμπλέκεται, μπορείτε να εκτελέσετε την καθαρή εγκατάσταση ενώ εκκινείτε από την τρέχουσα μονάδα εκκίνησης. Δεν χρειάζονται ειδικά ειδικά διαμορφωμένα περιβάλλοντα εκκίνησης. απλά ξεκινήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης και πηγαίνετε.

Καθαρή εγκατάσταση κατά την εκκίνηση: Η δεύτερη επιλογή και ίσως η πιο κοινή από τις δύο είναι η εκτέλεση μιας καθαρής εγκατάστασης στην τρέχουσα μονάδα εκκίνησης . Επειδή η διαδικασία καθαρής εγκατάστασης διαγράφει τα περιεχόμενα της μονάδας προορισμού, είναι προφανές ότι δεν μπορείτε να εκκινήσετε από τη μονάδα εκκίνησης και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να τη διαγράψετε. Το αποτέλεσμα, αν ήταν δυνατόν, θα ήταν ένας συντριφθέντος Mac .

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εάν επιλέξετε να καθαρίσετε την εγκατάσταση του OS X El Capitan στη μονάδα εκκίνησης, υπάρχει ένα επιπλέον σύνολο βημάτων: δημιουργία μιας μονάδας δίσκου USB με δυνατότητα εκκίνησης που περιέχει το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X El Capitan, σβήσιμο της μονάδας εκκίνησης και εκκίνηση του καθαρού διαδικασία εγκατάστασης.

Ελέγξτε τη μονάδα προορισμού για σφάλματα

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία εγκατάστασης, καλό θα ήταν να ελέγξετε τη μονάδα στόχου για προβλήματα. Το Disk Utility μπορεί να επαληθεύσει έναν δίσκο καθώς και να εκτελέσει μικρές επισκευές σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα. Η χρήση της δυνατότητας πρώτων βοηθειών του Disk Utilities είναι μια καλή ιδέα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

Επισκευάστε τις μονάδες Mac σας με την πρώτη βοήθεια του βοηθητικού προγράμματος δίσκου

Εκτελέστε τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω, όταν ολοκληρώσετε την επιστροφή εδώ για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

Ας αρχίσουμε

Εάν δεν έχετε κατεβάσει ακόμη ένα αντίγραφο του OS X El Capitan από το Mac App Store, θα βρείτε οδηγίες για το πώς να το κάνετε αυτό στο άρθρο μας: Πώς να αναβαθμίσετε την εγκατάσταση του OS X El Capitan στο Mac σας . Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, επιστρέψτε εδώ για να συνεχίσετε τη διαδικασία καθαρού installation.

Αν αποφασίσετε να εκτελέσετε την καθαρή εγκατάσταση σε κενό τόμο (όχι τη μονάδα εκκίνησης), μπορείτε να μεταβείτε στο βήμα 3 του παρόντος οδηγού.

Εάν πρόκειται να εκτελέσετε την καθαρή εγκατάσταση στην τρέχουσα μονάδα εκκίνησης του Mac σας, συνεχίστε στο Βήμα 2.

Διαγράψτε τη μονάδα εκκίνησης του Mac πριν εγκαταστήσετε το OS X El Capitan

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Για να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση του OS X El Capitan στην τρέχουσα μονάδα εκκίνησης του Mac, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε μια εκκίνηση του εγκαταστάτη του OS X El Capitan. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες στον οδηγό:

Πώς να κάνετε ένα εκκινήσιμο πρόγραμμα εγκατάστασης Flash OS X ή macOS

Μόλις ολοκληρώσετε την εκκίνηση της μονάδας δίσκου USB με δυνατότητα εκκίνησης, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε.

Εκκίνηση από τον εγκαταστάτη του OS X El Capitan

  1. Τοποθετήστε τη μονάδα flash USB που περιέχει το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X El Capitan στο Mac σας. Πιθανότατα είναι ήδη συνδεδεμένο με το Mac σας, αλλά αν δεν είναι, μπορείτε να το συνδέσετε τώρα.
  2. Επανεκκινήστε το Mac ενώ κρατάτε πατημένο το πλήκτρο επιλογής .
  3. Μετά από μια σύντομη καθυστέρηση, το Mac σας θα εμφανίσει το OS X Startup Manager , το οποίο θα εμφανίσει όλες τις εκκινήσιμες συσκευές σας. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει την εκκίνηση της μονάδας flash USB που μόλις δημιουργήσατε. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους του Mac για να επιλέξετε το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X El Capitan στη μονάδα flash USB και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο εισαγωγής ή επιστροφής.
  4. Το Mac σας θα ξεκινήσει από τη μονάδα flash USB που περιέχει το πρόγραμμα εγκατάστασης. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, ανάλογα με την ταχύτητα της μονάδας flash καθώς και την ταχύτητα των θυρών USB.
  5. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκίνησης, το Mac θα εμφανίσει το παράθυρο OS X Utilities με τις ακόλουθες επιλογές:
    • Αποκατάσταση από την εφεδρική ώρα μηχανής
    • Εγκαταστήστε OS X
    • Λάβετε βοήθεια online
    • Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου
  6. Προτού μπορέσουμε να καθαρίσουμε την εγκατάσταση του OS X El Capitan, πρέπει πρώτα να διαγράψουμε την τρέχουσα μονάδα εκκίνησης που περιέχει την παλαιότερη έκδοση του OS X.
  7. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : Η ακόλουθη διαδικασία θα διαγράψει όλα τα δεδομένα στη μονάδα εκκίνησης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα χρήστη, τη μουσική, τις ταινίες και τις εικόνες, καθώς και την τρέχουσα έκδοση του OS X που είναι εγκατεστημένη. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας πριν συνεχίσετε.
  8. Επιλέξτε την επιλογή Disk Utility ( Βοήθεια δίσκου ) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Continue ( Συνέχεια ).
  9. Το Disk Utility θα ξεκινήσει. Η έκδοση του Disk Utility του El Capitan του OS X El φαίνεται λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες εκδόσεις, αλλά η βασική διαδικασία για τη διαγραφή ενός όγκου παραμένει η ίδια.
  10. Στην αριστερή πλαϊνή μπάρα, επιλέξτε την ένταση που θέλετε να διαγράψετε. Αυτό πιθανόν να είναι στην εσωτερική κατηγορία και ίσως ονομάζεται Macintosh HD αν δεν μετονομάσατε τη μονάδα εκκίνησης.
  11. Μόλις επιλέξετε τον κατάλληλο τόμο, κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή που βρίσκεται κοντά στο επάνω μέρος του παραθύρου του βοηθητικού προγράμματος Disk.
  12. Ένα φύλλο θα πέσει κάτω, ζητώντας αν θέλετε να διαγράψετε τον επιλεγμένο τόμο και να σας προσφέρουμε την ευκαιρία να δώσετε στον τόμο ένα νέο όνομα. Μπορείτε να αφήσετε το ίδιο όνομα ή να εισάγετε ένα νέο.
  13. Ακριβώς κάτω από το πεδίο του ονόματος του τόμου είναι η μορφή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεχθεί το OS X Extended (Journaled) και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή .
  14. Το Disk Utility θα διαγράψει και θα διαμορφώσει την επιλεγμένη μονάδα δίσκου. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, μπορείτε να κλείσετε το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου.

Θα επιστρέψετε στο παράθυρο του βοηθητικού προγράμματος OS X.

Ξεκινήστε τη διαδικασία εγκατάστασης του OS X El Capitan

Με τη διαγραφή της έντασης εκκίνησης, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του OS X El Capitan.

  1. Στο παράθυρο Βοηθητικά προγράμματα OS X, επιλέξτε Εγκατάσταση OS X και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  2. Ο εγκαταστάτης θα ξεκινήσει, αν και μπορεί να χρειαστούν λίγα λεπτά. Όταν δείτε τελικά το παράθυρο Εγκατάσταση OS X, προχωρήστε στο Βήμα 3 για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

Εκκινήστε τον εγκαταστάτη του El Capitan για να πραγματοποιήσετε μια καθαρή εγκατάσταση

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Σε αυτό το σημείο στην καθαρή εγκατάσταση του OS X El Capitan, οι δύο υποστηριζόμενες μέθοδοι εκτέλεσης μιας καθαρής εγκατάστασης πρόκειται να συγχωνευθούν. Αν επιλέξατε να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση στην τρέχουσα μονάδα εκκίνησης, όπως ορίζεται στην αρχή αυτού του οδηγού, εκτελέσατε στη συνέχεια όλες τις εργασίες στο Βήμα 1 και έχετε διαγράψει τη μονάδα εκκίνησης και ξεκινήσατε το πρόγραμμα εγκατάστασης.

Εάν επιλέξετε να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση σε νέο ή κενό τόμο (όχι στη μονάδα εκκίνησης) όπως περιγράφεται παραπάνω στον οδηγό, τότε είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης, το οποίο θα βρείτε στο φάκελο / Applications. Το αρχείο φέρει την ένδειξη Εγκατάσταση OS X El Capitan .

Με το βήμα αυτό, έχουμε ενοποιήσει τις δύο διαδικασίες εγκατάστασης. όλα τα βήματα είναι τα ίδια και για τις δύο μεθόδους καθαρής εγκατάστασης.

Εκτελέστε την Καθαρή Εγκατάσταση του OS X El Capitan

  1. Στο παράθυρο Εγκατάσταση OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  2. Η σύμβαση άδειας El Capitan θα εμφανιστεί. Διαβάστε τους όρους και τις προϋποθέσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Συμφωνώ .
  3. Ένα φύλλο θα πέσει κάτω ζητώντας σας εάν θέλετε πραγματικά να συμφωνήσετε με τους όρους. Κάντε κλικ στο κουμπί Συμφωνώ .
  4. Το πρόγραμμα εγκατάστασης El Capitan θα εμφανίσει τον προεπιλεγμένο στόχο για την εγκατάσταση. αυτό δεν είναι πάντα ο σωστός στόχος. Αν είναι σωστό, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση και να μεταβείτε στο βήμα 6. διαφορετικά, κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση όλων των δίσκων .
  5. Επιλέξτε το δίσκο προορισμού για το OS X El Capitan και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση .
  6. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή και κάντε κλικ στο OK .
  7. Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα αντιγράψει τα απαραίτητα αρχεία στη μονάδα δίσκου που επιλέξατε και στη συνέχεια θα επανεκκινήσετε.
  8. Θα εμφανιστεί μια γραμμή προόδου. μετά από λίγο, θα εμφανιστεί μια εκτίμηση του υπολειπόμενου χρόνου. Η χρονική εκτίμηση δεν είναι πολύ ακριβής, γι 'αυτό είναι μια καλή στιγμή να πάρετε ένα διάλειμμα για καφέ ή να πάτε για μια βόλτα με το σκυλί σας.
  9. Μόλις εγκατασταθούν όλα τα αρχεία, το Mac θα επανεκκινήσει και θα σας καθοδηγήσει στην αρχική διαδικασία εγκατάστασης.

Το OS X El Capitan Setup περιλαμβάνει την δημιουργία του λογαριασμού διαχειριστή σας

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης, ο υπολογιστής σας Mac θα επανεκκινήσει και ο βοηθός εγκατάστασης OS X El Capitan θα ξεκινήσει αυτόματα. Ο βοηθός θα σας βοηθήσει στη διαδικασία διαμόρφωσης του Mac και του OS X El Capitan για χρήση.

Αν θυμάσαι όταν πήρες για πρώτη φορά το Mac σου, πέρασες μια παρόμοια διαδικασία. Επειδή χρησιμοποιήσατε τη διαδικασία καθαρής εγκατάστασης, ο υπολογιστής σας Mac ή τουλάχιστον η μονάδα στην οποία επιλέξατε να καθαρίσετε την εγκατάσταση του OS X El Capitan, τώρα φαίνεται και λειτουργεί ακριβώς όπως την ημέρα που την ενεργοποιήσατε για πρώτη φορά.

Διαδικασία εγκατάστασης του OS X El Capitan

  1. Εμφανίζεται η οθόνη υποδοχής , ζητώντας σας να επιλέξετε την χώρα στην οποία θα χρησιμοποιηθεί το Mac σας. Κάντε την επιλογή σας από τη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  2. Επιλέξτε τη διάταξη πληκτρολογίου σας. θα εμφανιστούν οι διαθέσιμοι τύποι πληκτρολογίου. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  3. Θα εμφανιστεί το παράθυρο " Πληροφορίες μεταφοράς σε αυτό το Mac" . Εδώ μπορείτε να επιλέξετε να μετακινήσετε υπάρχοντα δεδομένα από ένα αντίγραφο ασφαλείας Mac, PC ή Time Machine στην καθαρή εγκατάσταση του OS X El Capitan. Επειδή μπορείτε να το κάνετε αργότερα χρησιμοποιώντας τον Βοηθό μετεγκατάστασης , συνιστούμε να επιλέξετε Να μην μεταφέρετε οποιαδήποτε πληροφορία τώρα . Επιλέξατε μια καθαρή εγκατάσταση για κάποιο λόγο, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την προηγούμενη εγκατάστασή σας του OS X. Προτού μεταφέρετε δεδομένα, καλό θα ήταν να βεβαιωθείτε ότι το Mac σας λειτουργεί χωρίς πρόβλημα με καθαρή εγκατάσταση πρώτα. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  4. Ενεργοποίηση υπηρεσιών τοποθεσίας . Η ενεργοποίηση αυτής της υπηρεσίας θα επιτρέψει γενικά σε εφαρμογές να βλέπουν τη γεωγραφική θέση του Mac σας. Ορισμένες εφαρμογές, όπως το Find My Mac, απαιτούν την ενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας. Ωστόσο, δεδομένου ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία αργότερα από τις Προτιμήσεις συστήματος, προτείνω να μην ενεργοποιήσετε τώρα την υπηρεσία. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  5. Ένα φύλλο θα πέσει κάτω ζητώντας εάν πραγματικά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας. Κάντε κλικ στο κουμπί Μην χρησιμοποιήσετε .
  6. Η Apple σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ένα ενιαίο αναγνωριστικό της Apple για να συνδέεστε σε πολλές υπηρεσίες της Apple, συμπεριλαμβανομένων των iCloud , iTunes και του Mac App Store . Το αναγνωριστικό σας Apple μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως σύνδεσμος για Mac, εάν το επιθυμείτε. Αυτό το παράθυρο σας ζητά να δώσετε το αναγνωριστικό της Apple σας και να επιτρέψετε στο Mac να σας συνδέει αυτόματα στις διάφορες υπηρεσίες της Apple κάθε φορά που ενεργοποιείτε το Mac και συνδεθείτε. Μπορείτε να ορίσετε την ταυτότητα Apple ID τώρα ή αργότερα από τις προτιμήσεις συστήματος. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  7. Εάν επιλέξετε να ρυθμίσετε το αναγνωριστικό της Apple σας, θα εμφανιστεί ένα φύλλο που θα σας ζητάει να ενεργοποιήσετε το Find My Mac. Για άλλη μια φορά, μπορείτε να το κάνετε αργότερα. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στα κουμπιά Να επιτρέπονται ή να μην υπάρχουν πλέον .
  8. Αν επιλέξετε να μην ρυθμίσετε το αναγνωριστικό της Apple σας, θα εμφανιστεί ένα φύλλο που θα σας ρωτάει αν πραγματικά δεν θέλετε το αναγνωριστικό σας Apple να σας συνδέσει στις διάφορες υπηρεσίες. Κάντε κλικ στο κουμπί Παράλειψη ή Μην παραλείψετε , όπως θέλετε.
  9. Θα εμφανιστούν οι Όροι και οι Προϋποθέσεις για τη χρήση του OS X El Capitan και των συναφών υπηρεσιών. Διαβάστε τους όρους και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Συμφωνώ .
  10. Θα εμφανιστεί ένα φύλλο, το οποίο θα σας ρωτούσε αν πραγματικά το εννοούσατε, δηλαδή συμφωνείτε με τους όρους. Κάντε κλικ στο κουμπί Συμφωνώ .
  11. Θα εμφανιστεί η επιλογή Δημιουργία λογαριασμού υπολογιστή . Αυτός είναι ο λογαριασμός διαχειριστή , οπότε φροντίστε να σημειώσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που επιλέξατε. Το παράθυρο θα φαίνεται ελαφρώς διαφορετικό, ανάλογα με το αν επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε το Apple ID ή όχι. Στην πρώτη περίπτωση, θα έχετε την επιλογή (προεπιλεγμένη) για να συνδεθείτε στο Mac χρησιμοποιώντας το Apple ID. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να δώσετε μόνο το πλήρες όνομά σας και ένα όνομα λογαριασμού. Μια λέξη προειδοποίησης: το όνομα του λογαριασμού θα γίνει το όνομα του αρχικού σας φακέλου, το οποίο θα περιέχει όλα τα δεδομένα χρήστη σας. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη χρήση ενός ονόματος χωρίς κενά ή ειδικούς χαρακτήρες.
  12. Εάν αποφασίσατε να μην χρησιμοποιήσετε το αναγνωριστικό της Apple στο παραπάνω βήμα 6 ή αν αφαιρέσατε το σημάδι επιλογής από το στοιχείο Χρήση του λογαριασμού μου iCloud για να συνδεθείτε , θα δείτε επίσης πεδία για την εισαγωγή κωδικού πρόσβασης και υπενθύμισης κωδικού πρόσβασης. Κάντε τις επιλογές σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  13. Θα εμφανιστεί το παράθυρο Επιλογή της ζώνης ώρας . Μπορείτε να επιλέξετε τη ζώνη ώρας κάνοντας κλικ στον παγκόσμιο χάρτη ή επιλέγοντας την πλησιέστερη πόλη από μια λίστα με μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  14. Το παράθυρο " Διαγνωστικά και χρήση" θα σας ρωτήσει αν θέλετε να στείλετε πληροφορίες στην Apple και τους προγραμματιστές σχετικά με προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν με το Mac ή τις εφαρμογές του. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται πίσω συλλέγονται κατά τρόπον ώστε να είναι ανώνυμες και να μην περιέχουν πληροφορίες ταυτοποίησης διαφορετικές από το μοντέλο Mac και τη διαμόρφωσή του (για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Πληροφορίες διαγνωστικού ελέγχου και ιδιωτικού απορρήτου στο παράθυρο). Μπορείτε να επιλέξετε να στέλνετε πληροφορίες στην Apple, απλώς να στέλνετε δεδομένα σε προγραμματιστές εφαρμογών, να στέλνετε και τα δύο ή να στέλνετε σε κανέναν. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .

Η διαδικασία εγκατάστασης ολοκληρώθηκε. Μετά από λίγα λεπτά, θα δείτε την επιφάνεια εργασίας OS X El Capitan, πράγμα που σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την εξερεύνηση της καθαρής εγκατάστασης του νέου σας λειτουργικού συστήματος.