Αντιμετώπιση προβλημάτων χρονικής μηχανής - Δεν ήταν δυνατή η τοποθέτηση του τόμου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Τι πρέπει να κάνετε όταν δεν είναι διαθέσιμος ένας χρόνος κάψουλας ή τόμος NAS

Το Time Machine , η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της Apple, δεν περιορίζεται στη συνεργασία με εφεδρικούς τόμους που συνδέονται φυσικά με το Mac σας. Υποστηρίζει απομακρυσμένες μονάδες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με τη μορφή δικτυωμένων δίσκων, συμπεριλαμβανομένου του προϊόντος Time Capsule της Apple.

Οι τόμοι Time Machine που βασίζονται στο δίκτυο είναι πολύ χρήσιμοι. Έχοντας την εφεδρική μονάδα δίσκου σας σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία, μία που είναι φυσικά απομονωμένη από το Mac σας, προστατεύει τα αντίγραφα ασφαλείας σας σε περίπτωση που το Mac σας έχει καταστροφική αποτυχία.

Μια άλλη θαυμάσια χρήση για τους απομακρυσμένους τόμους Time Machine, όπως το Time Capsules ή το NAS (Network Attached Storage), είναι να επιτρέπεται σε πολλαπλούς υπολογιστές Mac να εκτελούν αντίγραφα ασφαλείας σε μία κεντρική τοποθεσία.

Φυσικά, οι όγκοι του Time Machine που βασίζονται στο δίκτυο έχουν τη δική τους σειρά προβλημάτων. ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι η αποτυχία του εφεδρικού τόμου να τοποθετηθεί στο Mac σας. Αυτό εμποδίζει το Time Machine από την πρόσβαση στον απομακρυσμένο τόμο και συνήθως έχει ως αποτέλεσμα το ακόλουθο μήνυμα λάθους:

Δεν ήταν δυνατή η τοποθέτηση εφεδρικής έντασης

Υπάρχουν παραλλαγές αυτού του μηνύματος σφάλματος που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε, όπως:

Δεν ήταν δυνατή η τοποθέτηση της εφεδρικής εικόνας δίσκου

Αυτό το μήνυμα σφάλματος και οι παραλλαγές του είναι ωραίο περιγραφικό, επιτρέποντάς σας να ξέρετε ότι το πρόβλημα είναι πιθανό με την απομακρυσμένη ένταση αντιγράφων ασφαλείας. Η διόρθωση του προβλήματος είναι συνήθως απλή. παρακάτω περιγράφω τις πιο πιθανές αιτίες.

Εξουσία:

Μπορεί να φανεί προφανές, αλλά βεβαιωθείτε ότι το Time Capsule ή το NAS έχει ισχύ και ότι ανάβουν οι κατάλληλοι δείκτες.

Σύνδεση δικτύου:

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με μια κασέτα ώρας ή το NAS, βεβαιωθείτε ότι είναι διαθέσιμα στο δίκτυό σας. Εάν χρησιμοποιείτε ασύρματο δίκτυο, μπορείτε να ελέγξετε τη βασική σας σύνδεση Wi-Fi με την εφαρμογή " Χρήση ασύρματων διαγνωστικών εφαρμογών" για να διορθώσετε τα ζητήματα Wi-Fi του Mac σας .

Ελέγξτε το εγχειρίδιο του NAS για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επιβεβαίωσης της παρουσίας του NAS στο δίκτυό σας.

Για την κασέτα ώρας της Apple, κάντε τα εξής:

  1. Launch Airport Utility , που βρίσκεται στο φάκελό σας / Applications / Utilities.
  2. Το AirPort Utility θα σαρώσει τις ασύρματες συσκευές της Apple, συμπεριλαμβανομένου του Time Capsule. Εάν το Airport Utility εμφανίζει το Time Capsule, τότε είναι ενεργοποιημένο και προσβάσιμο από τον Mac σας. Αν δεν εμφανιστεί η ένδειξη της ώρας της κάψουλας σας, δοκιμάστε να την απενεργοποιήσετε και, στη συνέχεια, ξανά να την ενεργοποιήσετε. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Time Capsule, θα πρέπει να προσπαθήσετε να το επαναφέρετε στις εργοστασιακές προεπιλογές. Θα βρείτε οδηγίες για το πώς να το κάνετε αυτό στον Οδηγό Εγκατάστασης Καψουλών Time .

Λάθος κωδικός:

Το Time Capsule και τα περισσότερα προϊόντα NAS απαιτούν έναν κωδικό πρόσβασης πριν από την εγκατάσταση του δίσκου δικτύου στο Mac σας. Εάν ο κωδικός πρόσβασης που παρέχεται αυτόματα από το Time Machine στην κασέτα σας Time ή NAS είναι εσφαλμένη, θα δείτε το μήνυμα σφάλματος "Backup volume not able to mount". Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για να δείτε αυτό το μήνυμα σφάλματος.

Συνήθως σημαίνει ότι ο διαχειριστής του Time Capsule ή του NAS άλλαξε τον κωδικό πρόσβασης και ξεχάστηκε να ενημερώσει όλες τις πληροφορίες για τους χρήστες του Time Machine. Αν συμβαίνει αυτό, μπορείτε είτε να επιστρέψετε τον κωδικό πρόσβασης Time Capsule ή NAS πίσω σε ό, τι ήταν όταν το Time Machine λειτούργησε τελευταία ή να ενημερώσετε τον κωδικό πρόσβασης στον Mac σας.

Για να ενημερώσετε τον κωδικό πρόσβασης στο Mac σας, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

Επαναπροσδιορίστε την εφεδρική ώρα μηχανής

  1. Συνδεθείτε στο Mac με ένα λογαριασμό διαχειριστή .
  2. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο System Preferences στο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  3. Επιλέξτε το παράθυρο Προτίμηση ώρας μηχανής στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος".
  4. Απενεργοποιήστε το χρονικό μηχάνημα κάνοντας κλικ στο ρυθμιστικό Off.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή δίσκου.
  6. Πραγματοποιήστε αναζήτηση στο δίσκο σας Time Capsule ή NAS, επιλέξτε το ως Time Machine και πατήστε τον σωστό κωδικό πρόσβασης.
  7. Γυρίστε ξανά το Machine Time.
  8. Θα πρέπει τώρα να είναι σε θέση να εκτελέσει αντίγραφα ασφαλείας.
  1. Αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης που είναι αποθηκευμένος στην αλυσίδα σας.

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης κλειδιού

  1. Απενεργοποιήστε το Χρόνο.
  2. Εκκινήστε την πρόσβαση στο Keychain, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  3. Στο παράθυρο "Πρόσβαση στο πληκτρολόγιο", επιλέξτε Σύστημα από τη λίστα πλήκτρων της πλαϊνής γραμμής.
  4. Εντοπίστε την καταχώρηση του κλειδιού του οποίου το όνομα ξεκινάει με το όνομα του Time Capsule ή του NAS. Παράδειγμα: Αν το όνομα του Time Capsule σας είναι Tardis, το όνομα κλειδιού του θα είναι Tardis.local ή Tardis._afpovertcp._tcp.local.
  5. Κάντε διπλό κλικ στην καταχώρηση μπρελόκ για το Time Capsule ή το NAS.
  6. Θα ανοίξει ένα παράθυρο, εμφανίζοντας διάφορα χαρακτηριστικά του αρχείου κλειδιού.
  7. Κάντε κλικ στην καρτέλα Χαρακτηριστικά και, στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής στο πλαίσιο Εμφάνιση κωδικού πρόσβασης. Προσθέστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να πιστοποιήσετε την πρόσβασή σας.
  8. Θα εμφανιστεί ο κωδικός πρόσβασης για το Time Capsule ή το NAS.
  9. Εάν ο κωδικός πρόσβασης δεν είναι σωστός, πληκτρολογήστε τον νέο κωδικό πρόσβασης στο πεδίο Εμφάνιση κωδικού πρόσβασης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών.
  10. Κλείστε την πρόσβαση στο Keychain .
  11. Ενεργοποιήστε το Machine Time.

Θα πρέπει τώρα να μπορείτε να εκτελέσετε με επιτυχία ένα εφεδρικό χρονικό μηχάνημα στο Time Capsule ή στο NAS.