Χρήση της επιλογής προβολής λίστας ανιχνευτών

Εμφάνιση της εμφάνισης της λίστας ελέγχου

Όταν χρειάζεστε πρόσβαση σε ένα αρχείο ή ένα φάκελο στο Mac σας, είναι το Finder που θα σας φτάσει εκεί. Το Finder προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας προβολής των αρχείων που βρίσκονται στο Mac σας με διαφορετικούς τρόπους ή προβολές, για να χρησιμοποιήσετε τη λέξη Finder.

Η προβολή της λίστας του εργαλείου εύρεσης είναι ένας από τους πιο ευπροσάρμοστους τρόπους προβολής πληροφοριών σχετικά με αντικείμενα σε ένα φάκελο. Στην προβολή "Λίστα", κάθε αντικείμενο σε ένα φάκελο εμφανίζεται με το όνομά του και μια συλλογή πρόσθετων δεδομένων που έχουν ταξινομηθεί σε προβολή γραμμών και στηλών, όπως αυτό που θα δείτε σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Αυτή η ρύθμιση σας επιτρέπει να προβάλλετε γρήγορα όλα τα είδη των σχετικών πληροφοριών σχετικά με ένα αντικείμενο. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε με μια ματιά την ημερομηνία που τροποποιήθηκε τελευταία φορά το αρχείο, το μέγεθος του αρχείου και το είδος του αρχείου. Μπορείτε να δείτε έως και εννέα διαφορετικές ιδιότητες αρχείου, εκτός από ένα όνομα αρχείου ή φακέλου.

Η προβολή λίστας έχει πολλά να συμβεί. Μπορείτε να αναδιατάξετε στήλες με οποιαδήποτε σειρά θέλετε ή γρήγορα να ταξινομήσετε ανά στήλη σε αύξουσα ή φθίνουσα σειρά μόνο κάνοντας κλικ στο όνομα της στήλης.

Επιλογή προβολής λίστας

Για να προβάλετε ένα φάκελο στην προβολή λίστας:

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του Finder στο Dock ή κάνοντας κλικ σε μια κενή περιοχή της επιφάνειας εργασίας και επιλέγοντας New Window Finder από το μενού του File Finder.
  2. Για να επιλέξετε προβολή Λίστας, κάντε κλικ στο εικονίδιο προβολής λίστας στη γραμμή εργαλείων του παραθύρου του Finder (θα βρείτε το κουμπί στην ομάδα Προβολή εικονιδίων) ή επιλέξτε 'ως λίστα' από το μενού Προβολή.

Τώρα που βλέπετε ένα φάκελο στην προβολή "Λίστες αναζήτησης", θα βρείτε μερικές πρόσθετες επιλογές που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τον τρόπο εμφάνισης και συμπεριφοράς της λίστας λίστας.

Σημείωση : Οι επιλογές που παρατίθενται παρακάτω εξαρτώνται από την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε καθώς και από τον συγκεκριμένο φάκελο που βλέπετε.

Επιλογές προβολής λίστας

Για να ελέγξετε τον τρόπο εμφάνισης και συμπεριφοράς της λίστας λίστας, ανοίξτε ένα φάκελο σε ένα παράθυρο Finder και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε κενή περιοχή του παραθύρου και επιλέξτε "Εμφάνιση επιλογών προβολής". Εάν προτιμάτε, μπορείτε να εμφανίσετε τις ίδιες επιλογές προβολής επιλέγοντας 'Εμφάνιση επιλογών προβολής' από το μενού Προβολή του Finder.

Η τελευταία επιλογή στο παράθυρο Προβολή λίστας είναι ένα κουμπί 'Χρήση ως προεπιλογές'. Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί, οι επιλογές προβολής του τρέχοντος φακέλου θα χρησιμοποιηθούν ως προεπιλογή για όλα τα παράθυρα Finder. Αν κάνετε κλικ σε αυτό το κουμπί κατά λάθος, μπορεί να μην είστε ευτυχής να ανακαλύψετε ότι κάθε παράθυρο Finder εμφανίζει τώρα τα περιεχόμενά του ως λίστα, με τις στήλες που έχετε επιλέξει εδώ οι μόνο αυτές που εμφανίζονται.

Δημοσιεύθηκε: 6/12/2009

Ενημερώθηκε: 9/3/2015