Προσαρμόστε τη γραμμή εργαλείων Finder της Mac

Κάντε το Finder δικό σας

Η γραμμή εργαλείων Finder, μια συλλογή κουμπιών και ένα πεδίο αναζήτησης που βρίσκεται στην κορυφή ενός παραθύρου Finder , είναι εύκολο να προσαρμόσετε για να ικανοποιήσετε τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Ενώ η προεπιλεγμένη ρύθμιση παραμέτρων της γραμμής εργαλείων λειτουργεί για τους περισσότερους χρήστες, αλλάζοντας τη γραμμή εργαλείων προσθέτοντας νέες εντολές, αναπροσαρμόζοντας καλύτερα το στυλ σας ή προσθέτοντας εφαρμογές και υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται συχνά, μπορείτε να μετακινήσετε τη γραμμή εργαλείων Finder από κατάλληλη σε υπερσυμπιεστή.

Εκτός από τα κουμπιά Back, View και Action που υπάρχουν ήδη στη γραμμή εργαλείων, μπορείτε να προσθέσετε λειτουργίες όπως το Eject, Burn και Delete καθώς και να προσθέσετε μια μεγάλη συλλογή ενεργειών που μπορούν να κάνουν πολύ πιο εύκολη τη χρήση του Finder .

Ας αρχίσουμε να προσαρμόζουμε τη γραμμή εργαλείων Finder.

Ενεργοποιήστε το εργαλείο προσαρμογής του Finder

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του Finder στο Dock.
  2. Επιλέξτε Προσαρμογή της γραμμής εργαλείων από το μενού Προβολή ή κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή της γραμμής εργαλείων Finder και επιλέξτε Προσαρμογή γραμμής εργαλείων από το αναδυόμενο μενού. Ένα φύλλο διαλόγου θα μετατοπιστεί σε προβολή.

Προσθήκη στοιχείων στη γραμμή εργαλείων του εργαλείου εύρεσης

Με το φύλλο προσαρμογής του Finder ανοιχτό, θα δείτε μια επιλογή κουμπιών που μπορείτε να σύρετε στη γραμμή εργαλείων Finder. Τα κουμπιά με κουμπιά μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε μέσα στη γραμμή εργαλείων, με τα τρέχοντα κουμπιά να ξεφεύγουν από το δρόμο για να κάνουν χώρο για νέους που σύρετε στη θέση τους.

  1. Μερικές από τις αγαπημένες λειτουργίες που προσθέτω στη γραμμή εργαλείων περιλαμβάνουν:
    • Διαδρομή: Εμφανίζει την τρέχουσα διαδρομή προς το φάκελο που βλέπετε στο ενεργό παράθυρο Finder .
    • Νέος φάκελος: Σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα νέο φάκελο στο φάκελο που βλέπετε αυτήν τη στιγμή.
    • Λήψη πληροφοριών: Εμφανίζει λεπτομερείς πληροφορίες για ένα επιλεγμένο αρχείο ή φάκελο, όπως το σημείο στο οποίο βρίσκεται στη μονάδα σας, όταν δημιουργήθηκε και πότε τροποποιήθηκε τελευταία.
    • Εξαγωγή: Αποβάλλει αφαιρούμενα μέσα , όπως CD και DVD, από τη μονάδα οπτικού δίσκου .
    • Διαγραφή: Αποστέλλει τα αρχεία ή τους φακέλους στη λήθη ή το Κάδο απορριμμάτων, όπως αποκαλούν ορισμένοι.
  2. Κάντε κλικ και σύρετε τα εικονίδια για τις λειτουργίες που θέλετε από το φύλλο διαλόγου στη γραμμή εργαλείων Finder.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος όταν ολοκληρώσετε την προσθήκη στοιχείων στη γραμμή εργαλείων.

Χώρος, Ευέλικτος Χώρος και Διαχωριστές

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει μερικά ασυνήθιστα αντικείμενα στο φύλλο διαλόγου για την προσαρμογή της γραμμής εργαλείων Finder: Space, Flexible Space και ανάλογα με την έκδοση του Mac OS που χρησιμοποιείτε, Separator. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να προσθέσουν λίγο βερνίκι στη γραμμή εργαλείων Finder, βοηθώντας σας να τα οργανώσετε.

Κατάργηση εικονιδίων γραμμής εργαλείων

Αφού προσθέσετε στοιχεία στη γραμμή εργαλείων του Finder, μπορείτε να αποφασίσετε ότι γίνεται υπερβολικά γεμάτος. Είναι τόσο εύκολο να καταργήσετε τα στοιχεία, όπως και να τα προσθέσετε.

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του Finder στο Dock.
  2. Επιλέξτε Προσαρμογή γραμμής εργαλείων από το μενού Προβολή. Ένα φύλλο διαλόγου θα σύρεται προς τα κάτω.
  3. Κάντε κλικ και σύρετε το ανεπιθύμητο εικονίδιο μακριά από τη γραμμή εργαλείων. Θα εξαφανιστεί στην ολοένα και πιο δημοφιλή καπνό του καπνού.

Προεπιλεγμένη ρύθμιση γραμμής εργαλείων

Θέλετε να επιστρέψετε στο προεπιλεγμένο εικονίδιο της γραμμής εργαλείων; Αυτή είναι και μια εύκολη δουλειά. Θα βρείτε ένα πλήρες σύνολο προεπιλεγμένων εικονιδίων γραμμής εργαλείων κοντά στο κάτω μέρος του φύλλου Προσαρμογή γραμμής εργαλείων. Όταν σύρετε το προεπιλεγμένο σύνολο εικονιδίων στη γραμμή εργαλείων, θα μετακινηθεί ως πλήρες σύνολο. δεν χρειάζεται να σύρετε ένα στοιχείο κάθε φορά.

Επιλογές προβολής γραμμής εργαλείων

Εκτός από τη δυνατότητα επιλογής των εικονιδίων εργαλείων που υπάρχουν στη γραμμή εργαλείων Finder, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον τρόπο προβολής τους. Οι επιλογές είναι:

Συνεχίστε και χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού Εμφάνιση για να κάνετε την επιλογή σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε το καθένα και στη συνέχεια να εγκατασταθείτε σε αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Μου αρέσει η επιλογή εικονιδίου και κειμένου, αλλά αν προτιμάτε λίγο περισσότερο αγκώνα στο παράθυρο του Finder, μπορείτε να δοκιμάσετε μόνο το κείμενο ή μόνο επιλογές για εικονίδια.

Όταν ολοκληρώσετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.