Χρησιμοποιήστε το διαχειριστή εκκίνησης του Mac για να εξάγετε ένα CD / DVD Stuck

Εξαγωγή αρχείων CD / DVD ακόμα και χωρίς εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα OS

Έχετε βρεθεί ποτέ στη θέση όπου ένα CD ή DVD ήταν κολλημένο στο οπτικό δίσκο του Mac σας ; Ανάλογα με το μοντέλο Mac που έχετε στην κατοχή σας, η απομάκρυνση του κολλημένου δίσκου μπορεί να είναι δύσκολη, αν όχι σχεδόν αδύνατη.

Ή τουλάχιστον, έτσι φαίνεται. Το πρόβλημα προκύπτει επειδή η Apple έχει αποκρύψει πλήρως το κουμπί μηχανικής εξαγωγής της μονάδας οπτικού δίσκου στους περισσότερους Mac. Ναι, σωστά; Η επιθυμία της Apple για πρωτοποριακό σχεδιασμό έχει οδηγήσει σε έναν από τους βασικούς τρόπους για την εξαγωγή των κολλημένων μέσων που δεν αποτελούν πλέον μια επιλογή για τους χρήστες Mac.

Στον κόσμο των Windows, θα βρείτε τους οπτικούς δίσκους στους περισσότερους υπολογιστές έχουν μια μικρή τρύπα κοντά στο μπροστινό μέρος. Πατήστε ένα κλιπ χαρτιού στην τρύπα και η μονάδα θα βγάλει κάθε μέσο μέσα στη μονάδα. πολύ βολικό.

Στο Mac, η τρύπα λείπει και όλες οι λειτουργίες εξαγωγής εκτελούνται ηλεκτρικά στέλνοντας μια εντολή εξαγωγής στη μονάδα. Αυτό δεν θα πρέπει να είναι μεγάλο πρόβλημα για τους χρήστες Mac, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Ποιος ενδιαφέρεται για το αν η εκτόξευση εκτελέστηκε εξαιτίας ενός συνδετήρα ή του λειτουργικού συστήματος που έστειλε μια εντολή εξαγωγής;

Αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά: Εάν το Mac σας χρησιμοποιεί μια οπτική μονάδα φόρτωσης υποδοχής, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στα iMac και MacBooks, ο υπολογιστής σας Mac στέλνει μόνο μια εντολή εξαγωγής αν αισθάνεται ότι υπάρχει ένα CD ή DVD στη μονάδα οπτικού δίσκου. Εάν ο Mac σας δεν πιστεύει ότι υπάρχει κάτι στη μονάδα, δεν αποστέλλεται σήμα εξαγωγής.

Γιατί τα CD και τα DVD παίρνουν τακτοποιημένα;

Τα CD και τα DVD μπορούν να κολλήσουν στην οπτική μονάδα του Mac σας για πολλούς λόγους, τα περισσότερα από τα οποία φαίνεται να έχουν να κάνουν με τις φάσεις της σελήνης. Εντάξει, υπάρχουν πραγματικά πραγματικοί λόγοι για τους οποίους έχουν κολλήσει, που κυμαίνονται από τη βρωμιά και τα υπολείμματα στη μονάδα δίσκου ή στο δίσκο, για να χρησιμοποιήσετε τον εσφαλμένο τύπο μέσου σε μια μονάδα οπτικού δίσκου. Ποτέ μην τοποθετείτε ένα μη τυποποιημένο CD / DVD, όπως οι μικρού μεγέθους εκδόσεις εκείνης που μοιάζει με επαγγελματική κάρτα σε μια οπτική μονάδα φόρτωσης υποδοχής. Είναι μια συνταγή για κολλημένα μέσα.

Όταν τα μέσα σκουπίζουν στο Mac σας, μην ξοδεύετε όλο το βράδυ να ουρλιάζουν για το πρόβλημα. Αντ 'αυτού, δοκιμάστε ένα κομψό τέχνασμα που συνήθως θα εξάγει κολλημένα μέσα .

Χρησιμοποιήστε το Διαχειριστή εκκίνησης για να εξαγάγετε τα CD ή τα DVD

Εάν διαθέτετε ένα Mac που περιλαμβάνει φορητούς υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων φορητών, Mac minis και iMacs , ίσως δεν μπορείτε να βγάλετε ένα CD ή DVD που έχουν κολλήσει επειδή ο υπολογιστής σας Mac έχει ήδη αποσυνδέσει τα μέσα. Μόλις αποσυνδεθεί το μέσο, ​​ο υπολογιστής σας Mac ενδέχεται να μην ανταποκριθεί στην εντολή εξαγωγής επειδή πιστεύει ότι δεν υπάρχει τίποτα στη μονάδα δίσκου και επομένως δεν υπάρχει τίποτα να εξαχθεί.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εξαναγκάσετε μια εξαγωγή μέσων. Αυτό, χρησιμοποιώντας το Boot Manager, είναι αρκετά απλό και σχεδόν πάντα λειτουργεί.

  1. Τερματίστε το Mac σας.
  2. Ενεργοποιήστε το Mac σας ενώ κρατάτε πατημένο το πλήκτρο επιλογής .
  3. Όταν εμφανιστεί ο Διαχειριστής εκκίνησης, θα εμφανιστούν όλες οι μονάδες εκκίνησης.
  4. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο εξαγωγής. Το κολλημένο CD ή DVD θα πρέπει να πετάει από τη μονάδα οπτικού δίσκου .
  5. Αφού εξαχθεί το CD ή το DVD, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι για να κάνετε κλικ στη μονάδα από την οποία θέλετε να εκκινήσετε και στη συνέχεια να τερματίσετε την εκκίνηση.

Αυτό το τέχνασμα λειτουργεί επειδή ο υπολογιστής σας Mac δεν ελέγχει εάν υπάρχει κάποιο μέσο στη μονάδα οπτικού δίσκου στην οθόνη του Boot Manager. απλά εκτελεί την εντολή εξαγωγής.

Εξαγωγή ακόμη και αν ο διαχειριστής εκκίνησης δεν λειτουργεί

Υπάρχει μια σπάνια περίπτωση όπου μπορείτε να καταλήξετε με ένα δίσκο κολλημένο στο Mac σας και να μην έχετε πρόσβαση στον διαχειριστή εκκίνησης. Αυτό μπορεί να συμβεί σε ένα Mac που είτε δεν διαθέτει μονάδα εκκίνησης είτε έχει μια ολοκαίνουργια μονάδα εκκίνησης που δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα . Ο διαχειριστής εκκίνησης ενδέχεται να μην μπορεί να βρει κάποια συσκευή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκκίνηση, οπότε δεν εμφανίζεται ποτέ στην οθόνη.

Αφού περιμένετε ένα λογικό χρονικό διάστημα, μπορείτε να προχωρήσετε και να πατήσετε το πλήκτρο εξαγωγής σε ένα ενσύρματο πληκτρολόγιο της Apple και η εντολή εξαγωγής θα σταλεί σε όλες τις αφαιρούμενες μονάδες, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας οπτικού δίσκου.

Αυτή η τελευταία συμβουλή μπορεί να λειτουργήσει και σε ορισμένα μη πληκτρολόγια της Apple, αλλά φαίνεται να εξαρτάται από το συγκεκριμένο σχεδιασμό πληκτρολογίου.