Πώς να κάνετε Whitelist έναν αποστολέα ή ένα Domain στο SpamAssassin

Ρυθμίστε το SpamAssassin για να επιτρέπετε πάντα σε ορισμένους αποστολείς, ακόμη και αυτόματα. Χρησιμοποιώντας το πλήρες σύνολο κανόνων και την Bayesian ανάλυση , το SpamAssassin συλλαμβάνει ένα εντυπωσιακό ποσό spam με ελάχιστα ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Σχεδόν καθόλου. για να μειώσετε ακόμη περισσότερο αυτόν τον αριθμό, μπορείτε να προσθέσετε λευκές λίστες σε ορισμένα ενημερωτικά δελτία, για παράδειγμα, τα οποία τείνουν να είναι κορυφαίοι υποψήφιοι για εσφαλμένη ταξινόμηση ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Καταχώριση λευκού σε αποστολέα ή τομέα στο SpamAssassin

Για να επιτραπεί σε λευκές ατομικές διευθύνσεις ή τομείς στο SpamAssassin:

  1. Ανοίξτε το /etc/mail/spamassassin/local.cf στον αγαπημένο σας επεξεργαστή για την καταχώριση λευκωμάτων σε ολόκληρο το σύστημα.
    1. Για την λίστα λευκωμάτων μόνο για τον εαυτό σας, ανοίξτε το αρχείο ~ / .spamassassin / user_prefs .
  2. Προσθέστε "whitelist_from_rcvd" διεύθυνση ή τομέα στον οποίο θέλετε να γίνεται λευκή λίστα και προηγείται "* @"} {όνομα τομέα που πρέπει να υπάρχει στα Εισερχόμενα: κεφαλίδες} ".
    • Για να προσθέσετε στο whitelist όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από example.com, πληκτρολογήστε "whitelist_from_rcvd *@about.com about.com".

Η δεύτερη παράμετρος του whitelist_from_rcvd , ενός ονόματος τομέα που πρέπει να υπάρχει στις γραμμές κεφαλίδας λήψης , είναι κάποια πρόληψη κατά της αποστολής μηνυμάτων spam από τους SpamAssassin, χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν τομέα που συνήθως βρίσκεται στην λίστα των λευκωμάτων.

Τι είναι το AutoWhitelist & # 34; Μέσα στο SpamAssassin και πώς λειτουργεί

Το SpamAssasin προσφέρει plug-ins που σας επιτρέπουν να αυτοματοποιήσετε τους αποστολείς της λίστας των λευκωμάτων - όχι απαραίτητα και όχι μόνο με τον τρόπο που θα υποθέσετε.

Τόσο τα παλαιότερα AWL (AutoWhiteist) όσο και τα νέα, βελτιωμένα πρόσθετα TxRep θα παρακολουθούν την αποστολή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την πάροδο του χρόνου. Με βάση τη φήμη που έχει δημιουργηθεί για τις διευθύνσεις, τα plug-ins θα προσαρμόσουν στη συνέχεια το αποτέλεσμα spam για ένα μεμονωμένο νέο μήνυμα για κάθε αποστολέα.

Εάν δεν λάβατε τίποτα άλλο από την καλή αλληλογραφία από μια διεύθυνση στο παρελθόν, για παράδειγμα, σχεδόν ό, τι στέλνουν τώρα θα αντιμετωπίζονται ως καλό ταχυδρομείο. ακόμη και αν ουσιαστικά προωθούν ένα ανεπιθύμητο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αυτό το μήνυμα θα περάσει μέσω του SpamAssassin χωρίς αλλοιώσεις με τη βοήθεια των AWL ή TxRep. Ο αποστολέας θα παραμείνει κατά βάση στην λίστα των λευκωμάτων.

Φυσικά, αυτό το τελευταίο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα ληφθεί υπόψη για τη φήμη του αποστολέα για το μέλλον και τα επαναλαμβανόμενα κακά μηνύματα μπορούν να το τροποποιήσουν έτσι ώστε ο αποστολέας να μην είναι πλέον "λευκωμένος".

Ως επακόλουθο, ακόμα και τα πιο καθαρά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια διεύθυνση που δεν έστειλε τίποτε άλλο από το spam στο παρελθόν θα αντιμετωπίζονται ως ανεπιθύμητα με AWL ή TxRep ενεργοποιημένα για το SpamAssassin - με αυτό το καλό μήνυμα ελαφρώς μεταβάλλοντας τη φήμη του αποστολέα για το μέλλον.

Χρησιμοποιήστε το SpamAssassin TxRep σε διευθύνσεις λευκών διευθύνσεων που στέλνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η προσθήκη TxRep SpamAssassin περιλαμβάνει επίσης την δυνατότητα παρακολούθησης των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε και βελτιώνει αυτόματα τη φήμη κάθε διεύθυνσης παραλήπτη σε κάθε εξερχόμενη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την αποτελεσματική λίστα των ατόμων με τα οποία στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ειδικά εάν τα στέλνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επανειλημμένα.

Για να έχει το TxRep να βελτιώσει αυτόματα τη φήμη των διευθύνσεων που στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

  1. Βεβαιωθείτε ότι το πρόσθετο TxRep είναι εγκατεστημένο για το SpamAssassin.
  2. Βεβαιωθείτε επίσης ότι το SpamAssassin έχει ρυθμιστεί ώστε να επεξεργάζεται το εξερχόμενο ταχυδρομείο και ότι τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας έχουν ρυθμιστεί ώστε να στέλνουν μέσω του τοπικού διακομιστή SMTP (ο οποίος επιτρέπει στο SpamAssassin να επεξεργαστεί αυτό το μήνυμα).
  3. Ανοίξτε το /etc/mail/spamassassin/local.cf στον αγαπημένο σας επεξεργαστή για την καταχώριση λευκωμάτων σε ολόκληρο το σύστημα.
    • Για την λίστα λευκωμάτων μόνο για τον εαυτό σας, ανοίξτε το αρχείο ~ / .spamassassin / user_prefs .
  4. Προσθέστε ή επεξεργαστείτε την καταχώρηση "txrep_whitelist_out" σε μια τιμή από 0 έως 200.
    • Κάθε φορά που η TxRep συναντά μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα προσθέσει txrep_whitelist_out στη βαθμολογία του αποστολέα. η αξία αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς στέλνετε μηνύματα στο ίδιο άτομο με επανειλημμένα
    • Η προεπιλεγμένη τιμή για txrep_whitelist_out είναι 10.