Τα Windows 8 κάνουν την αποκατάσταση συστήματος απλή

Ένα εργαλείο για όλα τα συστήματα

Αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή, μπορεί να συμβούν κακά πράγματα. Ίσως θα πάρετε έναν ιό, ίσως θα πάρετε ένα κατεστραμμένο αρχείο συστήματος ή ίσως θα διαγράψετε κάτι σημαντικό που δεν πρέπει να έχετε διαγράψει. Ανεξάρτητα από την αιτία, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πάει στραβά, που μπορούν να κάνουν το σύστημα σας ασταθές. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ίσως δεν έχετε άλλη επιλογή από το να κάνετε μια πλήρη ανάκτηση του συστήματος, αφαιρώντας τα πάντα - συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών σας δεδομένων - και την επανεγκατάσταση.

Δεν είναι μια ευχάριστη σκέψη, αλλά αν έχετε έναν υπολογιστή για πολλά χρόνια, ίσως το έχετε δοκιμάσει μία ή δύο φορές. Στο παρελθόν, αυτή η διαδικασία ήταν μια ταλαιπωρία. Κάθε κατασκευαστής υπολογιστή χειρίστηκε τη διαδικασία με διαφορετικό τρόπο. Ορισμένοι απαιτούσαν να έχετε δίσκους ανάκτησης, άλλοι περιλάμβαναν bootable partitions ανάκτησης. Δεν υπήρχε τυποποιημένη διαδικασία που να ακολουθείται.

Τα Windows 8 αλλάζουν αυτό. Δεν χρειάζεται πλέον να περιηγηθείτε σε μία από τις δωδεκάδες βοηθητικές εφαρμογές ανάκτησης του κατασκευαστή για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. δεν σημαίνει πλέον ότι η αποκατάσταση σημαίνει ότι χάνετε όλα όσα είχατε στο σκληρό σας δίσκο . Τα Windows 8 έχουν τυποποιήσει τη διαδικασία συμπεριλαμβάνοντας δύο απλά βοηθητικά προγράμματα χρήσης που καθιστούν την ανάκτηση του συστήματος cinch. Το καλύτερο μέρος, μπορείτε ακόμη και να είστε σε θέση να αποθηκεύσετε τα προσωπικά σας αρχεία στη διαδικασία.

Θα βρείτε τα εργαλεία που χρειάζεστε για να κάνετε ανάκτηση του συστήματος στις Ρυθμίσεις PC των Windows 8. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν την περιοχή, ανοίξτε τη γραμμή Charms , κάντε κλικ στην επιλογή "Ρυθμίσεις" και κάντε κλικ στην επιλογή "Αλλαγή ρυθμίσεων υπολογιστή". Αφού βρεθείτε εκεί, επιλέξτε την καρτέλα "Γενικά" και μετακινηθείτε μέχρι το τέλος της λίστας επιλογών. Σε αυτήν την ενότητα, θα βρείτε δύο επιλογές για την αποκατάσταση του συστήματος.

Ανανεώστε την εγκατάσταση των Windows 8 και αποθηκεύστε τα αρχεία σας

Η πρώτη επιλογή " Ανανέωση του υπολογιστή σας χωρίς να επηρεαστούν τα αρχεία σας " σας επιτρέπει να επαναφέρετε το λειτουργικό σας σύστημα διατηρώντας παράλληλα τα προσωπικά σας δεδομένα. Αυτή είναι η επιλογή που θα θέλετε να δοκιμάσετε πρώτα, καθώς σας επιτρέπει να επαναφέρετε τα Windows 8 χωρίς να θυσιάζετε όλα τα δεδομένα σας.

Παρόλο που αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια μικρή διαδικασία με ελάχιστες συνέπειες, θα χάσετε αρκετά με μια ανανέωση.

Ενώ αυτό είναι σίγουρα πολλά να χάσει, μερικά πράγματα θα παραμείνουν που κάνουν αυτό μια πολύ καλύτερη επιλογή από μια πλήρη αποκατάσταση.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό είναι σχεδόν μια μικρή διαδικασία για να αναλάβει ελαφρά. Μια ανανέωση αλλάζει δραματικά το σύστημά σας και πρέπει να ολοκληρωθεί μόνο αν έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες επιλογές. Τούτου λεχθέντος, αυτή η διαδικασία σάς επιτρέπει να ανακτήσετε τα σοβαρά ζητήματα του συστήματος χωρίς να θυσιάζετε τα προσωπικά σας αρχεία.

Εάν είστε βέβαιοι ότι δεν έχετε άλλες επιλογές και θέλετε να περάσετε με μια ανανέωση, απλώς κάντε κλικ στο "Ξεκινώντας" από την καρτέλα "Ρυθμίσεις PC" που αναφέρθηκε παραπάνω. Τα Windows 8 θα σας προειδοποιήσουν για το τι θα χάσετε κατά τη διαδικασία και ενδέχεται να σας ζητήσουν να εισαγάγετε τα μέσα εγκατάστασης. Μετά από αυτό, απλά πατήστε "Ανανέωση" και τα Windows θα χειριστούν τα υπόλοιπα.

Αν και θα χάσετε τα προγράμματά σας και ορισμένες από τις ρυθμίσεις σας, είναι ένα μικρό τίμημα για να πληρώσετε για να επιστρέψετε το σύστημά σας σε κατάσταση λειτουργίας. Ωστόσο, όλα τα προβλήματα δεν θα επιλυθούν με αυτή τη διαδικασία. Εάν ολοκληρώσετε μια ανανέωση και το σύστημά σας εξακολουθεί να μην λειτουργεί κανονικά, ίσως χρειαστεί να λάβετε πιο δραστικά μέτρα.

Σκουπίστε και επαναφέρετε την εγκατάσταση των Windows 8

Η δεύτερη επιλογή για την αποκατάσταση συστήματος στα Windows 8 είναι " Κατάργηση όλων και επανεγκατάσταση των Windows ". Ο τίτλος στις Ρυθμίσεις PC περιγράφει απόλυτα τη διαδικασία. Τα δεδομένα σας, τα προγράμματά σας, οι ρυθμίσεις σας. όλα πάνε. Δεδομένου του δραστικού χαρακτήρα αυτής της διαδικασίας, βεβαιωθείτε ότι το δοκιμάζετε μόνο αν δεν έχετε άλλες επιλογές.

Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να "Κατάργηση όλων και Επανεγκατάσταση των Windows", προχωρήστε και πατήστε "Ξεκινήστε" από την καρτέλα General Settings PC. Μόλις ξεκινήσετε, θα χτυπήσετε με μια προειδοποίηση που εξηγεί ότι θα χάσετε τα προσωπικά σας αρχεία και θα επαναφέρετε το σύστημα στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του. Ενδέχεται επίσης να σας ζητηθεί να τοποθετήσετε τα μέσα εγκατάστασης.

Αφού το έχετε βγάλει από το δρόμο, θα έχετε δύο επιλογές για το πώς να προχωρήσετε.

Εάν επιλέξετε "Απλά καταργήστε τα αρχεία μου", το σύστημα θα επανεκκινήσει και θα εκκινήσει ένα βοηθητικό πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows. Μην πιέζετε κανένα πλήκτρο κατά την επανεκκίνηση ακόμα και αν σας ζητηθεί "Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από CD ή DVD ..." Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εργαστείτε μέσω του εγκαταστάτη. Όταν ερωτήθηκε "Πού θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows;" επιλέξτε το διαμέρισμα που έχει επισημανθεί Primary όπου είχαν προηγουμένως εγκατασταθεί τα Windows. Πατήστε "Επόμενο" και αφήστε τη διαδικασία να ολοκληρωθεί.

Μην επιλέξετε αυτήν την επιλογή με την ελπίδα ότι θα μπορείτε να επαναφέρετε τα παλιά σας αρχεία ή προγράμματα ή να διατηρήσετε δεδομένα. Θα χάσετε ακόμα τα πάντα.

Εάν είστε στη θέση που επιλέγετε μια πλήρη αποκατάσταση κατά την ανανέωση που αναφέρεται στην τελευταία ενότητα, είναι πιο λογικό να προχωρήσετε και να επιλέξετε "Πλήρης καθαρισμός της μονάδας δίσκου" όταν εμφανιστεί η επιλογή. Αφού κάνετε αυτή την επιλογή, θα χρειαστεί να συμφωνήσετε με τους όρους άδειας χρήσης των Windows και να περιμένετε ενώ το λειτουργικό σύστημα χειρίζεται το υπόλοιπο. Τα Windows θα σκουπίσουν τη μονάδα, θα την αναδιαμορφώσουν χρησιμοποιώντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και θα επανεγκαταστήσουν το λειτουργικό σύστημα.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που επιλέγετε, θα πρέπει να περάσετε από τη δημιουργία λογαριασμού και την πρώτη εκκίνηση που κάνατε όταν εγκαταστήσατε τα Windows 8 για πρώτη φορά. Όταν συνδεθείτε, θα βρείτε μια νέα εγκατάσταση που ελπίζουμε ότι θα είναι απαλλαγμένη από οποιαδήποτε σφάλματα ή προβλήματα.