Τρόπος χρήσης της ετικέτας ανανέωσης Meta

Η ετικέτα ανανέωσης meta ή η ανακατεύθυνση meta είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να φορτώσετε ξανά ή να ανακατευθύνετε ιστοσελίδες. Η ετικέτα meta refresh είναι εύκολη στη χρήση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι επίσης εύκολο να χρησιμοποιηθεί κατά λάθος. Ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ετικέτα και ποιες παγίδες θα πρέπει να αποφύγετε όταν κάνετε κάτι τέτοιο.

Επαναφόρτωση της τρέχουσας σελίδας με την ετικέτα ανανέωσης Meta

Ένα από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την ετικέτα ανανέωσης meta είναι να αναγκάσετε μια επαναφόρτωση της σελίδας που κάποιος είναι ήδη ένας.

Για να το κάνετε αυτό, θα τοποθετήσετε την ακόλουθη μετα-ετικέτα στο του εγγράφου HTML . Όταν χρησιμοποιείται για την ανανέωση της τρέχουσας σελίδας, η σύνταξη εμφανίζεται ως εξής:

είναι η ετικέτα HTML. Ανήκει στην κορυφή του εγγράφου HTML.

Το http-equiv = "refresh" ενημερώνει το πρόγραμμα περιήγησης ότι αυτό το μετα-ετικέτα στέλνει μια εντολή HTTP και όχι περιεχόμενο κειμένου. Η ανανέωση της λέξης είναι μια κεφαλίδα HTTP που λέει στον διακομιστή ιστού ότι η σελίδα πρόκειται να φορτωθεί ξανά ή να αποσταλεί κάπου αλλού.

content = "600" είναι το χρονικό διάστημα, σε δευτερόλεπτα, μέχρι το πρόγραμμα περιήγησης να φορτώσει εκ νέου την τρέχουσα σελίδα. Θα αλλάζετε αυτό σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα θέλετε να περάσει πριν επαναλάβει η φόρτωση της σελίδας.

Μια από τις πιο συνηθισμένες χρήσεις αυτής της έκδοσης της ετικέτας ανανέωσης είναι να φορτώσετε ξανά μια σελίδα με δυναμικό περιεχόμενο, όπως ένα ticker αποθεμάτων ή ένα χάρτη καιρού. Έχω δει επίσης αυτήν την ετικέτα που χρησιμοποιείται σε σελίδες HTML που εμφανίζονταν σε εμπορικές εκθέσεις σε θαλάμους εμφάνισης ως τρόπο ανανέωσης του περιεχομένου της σελίδας.

Μερικοί άνθρωποι επίσης αυτό το μετα-ετικέτα για να φορτώσετε ξανά τις διαφημίσεις, αλλά αυτό θα ενοχλήσει τους αναγνώστες σας καθώς θα μπορούσε να αναγκάσει μια σελίδα να φορτώσει ξανά, ενώ την διαβάζουν πραγματικά! Τελικά, υπάρχουν σήμερα καλύτεροι τρόποι να ανανεώσετε το περιεχόμενο της σελίδας χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πραγματικά μια μετα-ετικέτα για να ανανεώσετε ολόκληρη τη σελίδα.

Ανακατεύθυνση σε νέα σελίδα Με την ετικέτα ανανέωσης Meta

Μια άλλη χρήση της ετικέτας meta refresh είναι η αποστολή ενός χρήστη από τη σελίδα που ζήτησε σε μια διαφορετική σελίδα.

Η σύνταξη για αυτό είναι σχεδόν η ίδια με την επαναφόρτωση της τρέχουσας σελίδας:

Όπως μπορείτε να δείτε, το χαρακτηριστικό περιεχόμενο είναι ελαφρώς διαφορετικό.

content = "2 https: // www. /

Ο αριθμός είναι η ώρα, σε δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει ανακατεύθυνση της σελίδας. Μετά το ερωτηματικό είναι η διεύθυνση URL της νέας σελίδας που θα φορτωθεί.

Πρόσεχε. Το πιο συνηθισμένο σφάλμα κατά τη χρήση μιας ετικέτας ανανέωσης για ανακατεύθυνση σε μια νέα σελίδα είναι να προσθέσετε ένα πρόσθετο εισαγωγικό σημείο στη μέση.

Για παράδειγμα, αυτό είναι λανθασμένο: content = "2; url = " http://newpage.com "Εάν ορίσετε μια ετικέτα ανανέωσης meta και η σελίδα σας δεν ανακατευθύνει, ελέγξτε πρώτα αυτό το σφάλμα.

Μειονεκτήματα στη χρήση ετικετών ανανέωσης Meta

Οι ετικέτες ανανέωσης Meta έχουν κάποια μειονεκτήματα: