Κατεύθυνση: Βασικό στοιχείο σχεδιασμού

Η κατεύθυνση καθοδηγεί σκόπιμα τα μάτια του θεατή σας από το ένα στοιχείο στο άλλο

Μεταξύ των στοιχείων του σχεδιασμού της καλής σελίδας - είτε για εκτύπωση είτε για ιστό - είναι η έννοια της κατεύθυνσης, η οποία είναι ευθυγραμμισμένη με την κίνηση. Τα στοιχεία του σχεδιασμού της σελίδας οδηγούν σκόπιμα τα μάτια των θεατών από μια περιοχή της σελίδας στην άλλη. Οι τρεις κατευθύνσεις που είναι κοινές στα σχέδια που χρησιμοποιούνται για την κατεύθυνση του ματιού είναι:

Κάθε σχεδίαση σελίδας έχει κυρίαρχη κατεύθυνση, η οποία καθορίζεται από την τοποθέτηση των πιο σημαντικών στοιχείων.

Χρήση της κατεύθυνσης στο σχεδιασμό

Στο σχεδιασμό ιστού, η κατεύθυνση καθορίζεται συχνότερα από τις εικόνες στη σελίδα, αλλά μπορείτε επίσης να επιβάλλετε την κατεύθυνση μέσω της τοποθέτησης στοιχείων τύπου ή γραφικών στη σελίδα και με γραμμές - ειδικά όταν έχουν τις βέλη πάνω τους.

Πώς να συμπεριλάβετε την κατεύθυνση στην εκτύπωση και τα σχέδια στο Web

Ενσωματώστε την κατεύθυνση στα σχέδια ιστού σας με τους ακόλουθους τρόπους:

Χαρακτηριστικά διάταξης που επηρεάζουν την κατεύθυνση και την κίνηση

Το μάτι πηγαίνει συνήθως στο μεγαλύτερο στοιχείο μιας σελίδας πρώτα. Μπορεί να είναι μια μεγάλη φωτογραφία ή ένας μεγάλος τίτλος. Όταν μετακινείται στη συνέχεια είναι μια συνάρτηση της κατεύθυνσης στο σχέδιο. Σε ένα καλό σχέδιο, η θέση που το μάτι πηγαίνει στη συνέχεια οδηγεί σε ένα σημαντικό μέρος του μηνύματος που προσπαθεί να δώσει η σελίδα. Η κίνηση του πρώτου μεγάλου αντικειμένου στη σελίδα στο επόμενο σημαντικό αντικείμενο μπορεί να επηρεαστεί από διάφορα πράγματα όπως:

Πώς να καθορίσετε την κατεύθυνση

Αν δεν είστε σίγουροι πώς να σχεδιάσετε μια σελίδα για να δείξετε κατεύθυνση, πειραματιστείτε κοιτάζοντας τις ιστοσελίδες και εκτυπώσετε δημοσιεύσεις ειδικά για να προσδιορίσετε πού το μάτι σας πηγαίνει πρώτο και μετά πού πηγαίνει δεύτερο. Στη συνέχεια, αναζητήστε τον λόγο που συνέβη. Μόλις αναγνωρίσετε τα στοιχεία σχεδιασμού που προκαλούν το μάτι σας να μετακινηθεί από το ένα στοιχείο στο άλλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα στοιχεία στο δικό σας σχέδιο.